04 Ocak 2013, Cuma 09:53:01

BU TÜRK PİLOTLAR SURİYE'NİN ELİNDE Mİ?

İddiaya göre Suriye ordusu tarafından Koerc hava üssü etrafındaki çatışmalarda esir edilen Türk subayların isimleri ve rütbeleri ortaya çıktı.
  • haber doğru veya yanlış, ancak doğruluk ihtimali çok yüksek; çünkü bu iktidarın yapmadık dediği herşey doğru çıkıyor. şimdi de bunu yalanladılar, göreceğiz.
  • Maalesef iddalar doğru gibi duruyor, resmi yoldan olmasada bazı ınternet siteleride aynı isimleri veriyor, İşin ilginç tarafı bu subaylarımız gerçekten malatya ve eskişehirde görev yapıyolarmış ve maalesef subaylarımızı üslerinde uzun zamandır hiç bir arkadaşı görmemiş.Öncelikle subaylarımızı oradan çıkartmamız şart ana en kötüsüde hükümet bu olayı kamuoyundan saklı tutuyor...
  • Ya biri cok fena yalan soyluyor, ya da burnumuza kadar b......nin icindeyiz. Biri yalan oldugunu ispatlasa iyi olur. Fakat su ana kadar yuvarlak ve hep alisilan seyleri soyluyorlar karsilik olarak, ispat yerine. Ucak dusuruldugundeki durumu hatirlatiyor.
  • Zaten bu Amerikan egitimi almis ve Fantom ve F16 kullanan pilotlar Suriye hava kuvvetlerinin MIG 21-23-25-29 ve SUKHOI 22-24uçaklarini kullanamaz Israil bile iltica eden Suriye ve Irak Mig21-23 uçaklarini bir kaç ay denemeden sonra uçurabildi. Ayrica havalansalar bile diger Suriye Migleri ve Sukhoi ler armut mu topluyor.
  • madem ısmler var ve madem bu haberler asparagas bu ısımler cıkar ben orada degılım burdayım der. gercekler acıga cıkar.
  • CHP nin açıkladığı listede bir de astek vardı. Belki bir iki tanede kısa dönem vardır içlerinde.
  • bu durum gösteriyorki bu baharla birlikte tsk suriyeye karşı bir harekat düzenliyecek.bu pılotlar oraya yapılacak bir kara harkatını desteklecek olan hava kuvvetlerinin önçü birimleridir.orda daha cok tsk ait subaylarnda var olduğunun bir delililidir .şu anda ilan edimemmiş bir savaşın içinde olduğumuzun en büyük emareleridir.türk halkından çok şeylerin gizlenmekte olduğunuda böyleçe açığa cıktığının kanıtıdır.rusyanın akdeniz ve karadenizde harketlenmesinin en sebeide budur.bakalım daha neler olacak.amam tsk cımhuriyet kurulduğundan bu yana en zayıf anını yaşamaktadır.komuta konrol sistemi çökertilmiştir
  • yazmislar neden ozel kuvvetler varken bu havacilar gitti diye. Bizimkiler Suriye ucaklarini ucurmaya -kacirmaya demeye dilim varmiyor- gitmis. Hala anlamadiniz yani?Genel Kurmay'da evet gittik oradan ucaklari alip gelecegiz diye aciklama yapmaz herhalde. Ne kadar saf yahu.
  • Haber gerçekse, bu gençler gerektiğinde kullanılmak üzere İleri Hava Kontrolörü veya Hava İrtibat Subayı olarak görevlendirilmiş olabilir. Ancak filimlerdeki olaylarla gerçek hayatı karıştırmamak lazım. Kim gönderdiyse gerekeni de yapmalı.
  • Hep diyorum bu ordu Ergenekon ile budanarak Atatürk çizgisinden çıkartılmış , savaş lordlarının emrine verilmiş , "YURTTA SULH CİHANDA SULH" felsefesi terk edilerek Neo Osmancılık adı altında masonik Neo İttihat ve Terraki felsefesi ile Türkiye coğrafik genişleme değil, dağılma sürecine girmiştir.Bunu AKP'nin logosunda ampulünün etrafındaki 7 adet ışıkla tespitini zaten yapabilirsiniz ve yahudi şamdanındaki 7 ışığı temsil etmektedir.İslamiyette aslolan 8 sayısıdır(bkz. Selçuklu mimarisi ve Osmanlı mimarisi)) ve ampul etrafına 8. ışık konmamıştır.3.adım olan 3.Dünya savaşı ile kurulmuş olan İsrail'in vaat edilmiş topraklara kavuşturulmasında en öndeki bayraktar artık Türkiye ve TSK'dır.Bunu aksini savunan tarih önünde en acı biçimde yargılanacaktır.TSK'nın milli güç olmasından savaş lordlarının emperyal hizmetkarı bir silahlı kuvvet haline dönüştürüldüğünü de bu ülkenin hiç bir sömürgesi olmamasına rağmen TSK'nın uçak gemisi talebinde bulabilirsiniz.Allah Türk'ü İslamiyete hizmet ettiğini zannederken,Yahudinin baş hizmetkarı olmasını nasip etmesin.

Haberi yalanlayan Genelkurmay'ın konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

Genç Bakış kaynağına göre Koerc hava üssü civarına mevzilenen ve üssü ele geçirmeye yönelik saldırı hazırlığında olan bir grup, muhalif Suriye muhaberatı tarafından takibe alındı. Kaynağa göre hava üssüne saldırı hazırlığında olan grubun takibi Türk sınırından itibaren yapıldı. Grubun içinde Türkiye ordusuna bağlı muharip subayların olduğu bilgisi önceden muhaberat tarafından biliniyordu.

Koerc hava üssünün güney ve doğu bölgesinde bulunan stratejik alanlara kadar ilerlemeleri engellenmeyen grup helikopterler tarafından bir bölgede sıkıştırıldı ve operasyon yapıldı. Kaynağa göre çatışmalar 2 gün sürdü ve muhaliflerin büyük bölümü geri çekilirken çok sayıda ölü ve yaralı bıraktılar.

Bu arada çatışmada ölenler arasında Libya ve Türkiye pasaportu taşıyan gönüllü savaşçılarda tespit edildi. En önemli operasyon ise üssün doğusunda gizlenen ve geri çekilme esnasında sıkıştırılan Türk subayların esir edilmesi oldu.

Subaylar hiç bir mukavemet ve direniş gösteremeden ele geçirildiler. Ele geçirilen subay sayısının 6 olduğunu ve bunlardan bir tanesinin ağır yaralı olduğunu bildirdi.

Kaynağın ifadesine göre yakalanan subayların isim rütbe ve görev yerleri şöyle ;

İskender DURMAZ (Üsteğmen) Malatya Erhaç Üssünde görevli

Mustafa SEVİMLİ (Üsteğmen) Malatya Erhaç Üssünde görevli

İlhan TOLUNAY (Yüzbaşı) Malatya Erhaç Üssünde görevli

Durmuş KEVİR (Yüzbaşı) 1. Ana Jet Üssü Komutanlığı Eskişehir

Murat DOĞAN (Yüzbaşı) 1. Ana Jet Üssü Kom. Eskişehir

Yılmaz İ. TURAN (Yüzbaşı) 1. Ana Jet Üssü Kom. Eskişehir (yaralı durumda)

Genç Bakış kaynağı esir askerlerden Yılmaz Turan'ın an itibari ile yaralı olduğu ve tedavi edildiği, diğer esirlerin ise sorgulandığını bildirdi.

İlk sorgulamalardan çıkan sonuca göre yakalanan subayların hem pilot hem de Hava Kuvvetleri İstihbarat birimine bağlı oldukları ve ''Gayri Nizami Harp'' konusunda özel eğitim aldıkları bildirildi. Subayların, muhaliflerin hava üslerini ele geçirme haberlerinden sonra Türkiye tarafından bölgeye gönderildiğini ve MİG uçaklarının uçurulması konusunda Suriyeli bazı kişileri eğitme amacını güttükleri bildirildi. Sorgularında bizzat subayların uçak kullanma iddialarını reddettikleri ifade edildi.

BU TÜRK PİLOTLAR SURİYE'NİN ELİNDE Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

savaş felakettir ~ 11 yıl önce
haber doğru veya yanlış, ancak doğruluk ihtimali çok yüksek; çünkü bu iktidarın yapmadık dediği herşey doğru çıkıyor. şimdi de bunu yalanladılar, göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük Sıkıntı ~ 11 yıl önce
Maalesef iddalar doğru gibi duruyor, resmi yoldan olmasada bazı ınternet siteleride aynı isimleri veriyor, İşin ilginç tarafı bu subaylarımız gerçekten malatya ve eskişehirde görev yapıyolarmış ve maalesef subaylarımızı üslerinde uzun zamandır hiç bir arkadaşı görmemiş.Öncelikle subaylarımızı oradan çıkartmamız şart ana en kötüsüde hükümet bu olayı kamuoyundan saklı tutuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya... ~ 11 yıl önce
Ya biri cok fena yalan soyluyor, ya da burnumuza kadar b......nin icindeyiz. Biri yalan oldugunu ispatlasa iyi olur. Fakat su ana kadar yuvarlak ve hep alisilan seyleri soyluyorlar karsilik olarak, ispat yerine. Ucak dusuruldugundeki durumu hatirlatiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F4E F16C ~ 11 yıl önce
Zaten bu Amerikan egitimi almis ve Fantom ve F16 kullanan pilotlar Suriye hava kuvvetlerinin MIG 21-23-25-29 ve SUKHOI 22-24uçaklarini kullanamaz Israil bile iltica eden Suriye ve Irak Mig21-23 uçaklarini bir kaç ay denemeden sonra uçurabildi. Ayrica havalansalar bile diger Suriye Migleri ve Sukhoi ler armut mu topluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
armutlar ~ 11 yıl önce
valla armut topluyomu bilmiyorum ama eskiler bilirler burdan zamanında nasıl x hava kuvvetlerinin pilotlarının kendi ucaklarını kacırdıgını :D :D :D bizimkiler armut olabilir...!
kım bunlar ~ 11 yıl önce
madem ısmler var ve madem bu haberler asparagas bu ısımler cıkar ben orada degılım burdayım der. gercekler acıga cıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DUR DAHASI VAR ~ 11 yıl önce
ÖKK mensup subaylar , generaller de var listede.AKP resmi olmayan savaşı çoktan başlattı...
tru ~ 11 yıl önce
CHP nin açıkladığı listede bir de astek vardı. Belki bir iki tanede kısa dönem vardır içlerinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
www ~ 11 yıl önce
bu durum gösteriyorki bu baharla birlikte tsk suriyeye karşı bir harekat düzenliyecek.bu pılotlar oraya yapılacak bir kara harkatını desteklecek olan hava kuvvetlerinin önçü birimleridir.orda daha cok tsk ait subaylarnda var olduğunun bir delililidir .şu anda ilan edimemmiş bir savaşın içinde olduğumuzun en büyük emareleridir.türk halkından çok şeylerin gizlenmekte olduğunuda böyleçe açığa cıktığının kanıtıdır.rusyanın akdeniz ve karadenizde harketlenmesinin en sebeide budur.bakalım daha neler olacak.amam tsk cımhuriyet kurulduğundan bu yana en zayıf anını yaşamaktadır.komuta konrol sistemi çökertilmiştir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TATBİKAT ~ 11 yıl önce
Rus Baltık , Kuzey Atlantik , Karadeniz , Pasifik deniz filoları tatbikat adı altında Akdeniz'e geliyorlar(yarım düzine uçak gemisi ve 200'e yakın donanma gemisi).Bu hükümet ve TSK kafalarını peynir ekmekle yemiş.Apo ile devlet ne için sevişiyor sanıyorsunuz?Türkiye açıkça savaşa hazırlanıyor beyler.
YETMEZ AMA EVET ~ 11 yıl önce
Türk Deniz Kuvvetleri'nin ve SAT'ların yarısı ergenekondan içeride ve komutanlık çok büyük zafiyette.Kelimelerle anlatılamaz bu aptallıklar dizini...
saçma ~ 11 yıl önce
TSK son yıllarda bence daha güçlü 3-5 kişi içerde diye Türkiye çökmez merak etmeyin Son yıllarda Teröre karşı alınan başarıları görüyorsunuz yıllardır neden yapılamadı bunlar.Geçmişte doğuda askerlik yapan bir çok kişiye sorun tankların termalde pkk grubu görüntüsü aldıkları halde ateş ettirmeden geçmelerine müsade etmişlerdir.Bu komutanlarla mı savaş kazanılacak.Şimdi orduyu daha güçlü daha başarılı buluyorum.En azından siyasetle değil kendi işleriyle uğraşıyorlar.Halkın çoğunluğuda tutuklamalarla ilgili tepki vermemesi bunu destekliyor.olan kurunun yanında yanan yaşlara oluyor.
saçma'cı ya cevap ~ 11 yıl önce
teröre karşı başarı örneği, yıl 2002, terör kurbanı şehit sayısı yılda 7; yıl 2012, sadece bir terörist saldırısında şehit sayısı 10-15-20; son 10 senenin rakamını da siz alt alta koyun toplayın sonra da düşünün...yıl 2002, bitirilmiş bir terör, bugün, terörist başı bebek katili ile müzakere, ama silah bıraktırmak için değil, özerklik nasıl verilecek hesabı...elindeki silahı bırak gel demekten aciz bir devlet..
yorumlara bakinca ~ 11 yıl önce
yazmislar neden ozel kuvvetler varken bu havacilar gitti diye. Bizimkiler Suriye ucaklarini ucurmaya -kacirmaya demeye dilim varmiyor- gitmis. Hala anlamadiniz yani?Genel Kurmay'da evet gittik oradan ucaklari alip gelecegiz diye aciklama yapmaz herhalde. Ne kadar saf yahu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
merak etme ÖKK'dan da Suriye^de tutuklananlar oldu daha evvel.
Olabilir ~ 11 yıl önce
Haber gerçekse, bu gençler gerektiğinde kullanılmak üzere İleri Hava Kontrolörü veya Hava İrtibat Subayı olarak görevlendirilmiş olabilir. Ancak filimlerdeki olaylarla gerçek hayatı karıştırmamak lazım. Kim gönderdiyse gerekeni de yapmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Hep diyorum bu ordu Ergenekon ile budanarak Atatürk çizgisinden çıkartılmış , savaş lordlarının emrine verilmiş , "YURTTA SULH CİHANDA SULH" felsefesi terk edilerek Neo Osmancılık adı altında masonik Neo İttihat ve Terraki felsefesi ile Türkiye coğrafik genişleme değil, dağılma sürecine girmiştir.Bunu AKP'nin logosunda ampulünün etrafındaki 7 adet ışıkla tespitini zaten yapabilirsiniz ve yahudi şamdanındaki 7 ışığı temsil etmektedir.İslamiyette aslolan 8 sayısıdır(bkz. Selçuklu mimarisi ve Osmanlı mimarisi)) ve ampul etrafına 8. ışık konmamıştır.3.adım olan 3.Dünya savaşı ile kurulmuş olan İsrail'in vaat edilmiş topraklara kavuşturulmasında en öndeki bayraktar artık Türkiye ve TSK'dır.Bunu aksini savunan tarih önünde en acı biçimde yargılanacaktır.TSK'nın milli güç olmasından savaş lordlarının emperyal hizmetkarı bir silahlı kuvvet haline dönüştürüldüğünü de bu ülkenin hiç bir sömürgesi olmamasına rağmen TSK'nın uçak gemisi talebinde bulabilirsiniz.Allah Türk'ü İslamiyete hizmet ettiğini zannederken,Yahudinin baş hizmetkarı olmasını nasip etmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ordu ~ 11 yıl önce
Ordu daha önce israilli desteklemiyormuydu.Ortak tatbikatlar eğitimler hava sahası kullandırılması. silah sistemleri.son yıllarda yapılan hamleleri görmüyormusunuz her şeyi biz yapmaya çalışıyoruz.Buda bence sizin düşüncenizi çürütüyor. içerde olan komutanlar(bazıları hariç) Türkiyeyi silah alımlarında çok büyük zarara uğratmıştır almanyadan alınıp milyarlarca dolar verilip kullanılamayan denizaltılar gibi.Bazı şeylere körü körüne bağlanmak doğru değil.halkta bunları inandırıcı bulmuyor yoksa tepkisi çok büyük olur
18:22 ~ 11 yıl önce
Sadece sana 5-6 Haziran 2010 tarihlerinde İsrail'in OECD üyeliğine verdiği tam desteği hatırlatırken diğer destekleri burada saymaya kalksam sütunların yetmeyeceği ortada iken, bil bakalım Türkiye'de tek kim "Yahudi üstün ve cesaret madalyası" almıştır?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000