17 Ağustos 2011, Çarşamba 07:41:29

BİLE BİLE ÖLÜME Mİ GÖNDERİLDİ?

Şüpheli bir uçak kazası sonrasında şehit düşen eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma tıkandı.
  • Kışla baskısı
  • İfade değiştirmek ne demek arkadaş?? O zaman verilen ifadenin güvenilirliği nerede? Nasıl bir adalet anlayışıdır bu??
  • her kitap yazana inansaydık....
  • hiçbir uçak bilinen buzlanma şartları içinde uçamaz...uçak teknik yayınlarında bu belirtilir..bilinen buzlanma şartlarında uçuş yasaktır..o saatlerde etimesgut hzva üssünde uçuşlar durdurulmuştur. niçin?çünkü ciddi bir şiddetli bir buzlanma ve kar yağışı vardır ve bu durum meteoroloji birimleri tarafından ihbar edilmiştir..Tamamen bir İDARİ HATA vardır.Sabotaj olsa bir yerden,bazı bulgular bulunur.
  • SABOTAJ SAYIN KARDESIM SABOTAJ HEMDE COK IYI PLANLANMIS BIR SABOTAJ BAKSANA DELIL BILE BULUNAMIYOR. ATIYOR BUZLAN MA,UCAKLAR BUZLANMAYA KARSI UCUS ONCESI TEDBIRI HERZAMAN ALINIR ,YOKSA UCUS YAPUILMAZ.
  • Bildiğni zannederek, biliyormuş gibi yorumlar yapmayınız... Üç-beş satır okuyup bu konuda fikir yürütemezsiniz... Merak eden varsa, olayın tüm resmi belgelerini de içeren; ''Eşref Bitlis Suikasti-Belgelerle, Adnan Akfırat, Kaynak Yayınları'' kitabını okumanızı öneririm. Sonra, birkez daha gelip, bu haberi, ve yorumlarını okuyunuz...
  • Sivil Havacılıkda mahalle baskısı oluyorda, askeriyede kışla baskısı niye olmasın kardeşim. Bir kaptan olarak, Atlantis Uzay Mekiği kaptanını örnek alırsam, ekmeğimden olurum. Malum bizler ekmeğimizin kölesiyiz. Buna ilave olarak, bu yaştan sonra, şurda kaldı 3-5 sene, mahalle baskılarına karşı gelmem şahsiyetimle bağdaşmaz. İntihar ederim. Yıllarca AK' a KARA demişim.
  • Bile bile lafı çok doğru.O gün şiddetli buzlanma olduğu kesin.Pist karla kaplı.Rahmetli pilotlar,uçmak istemiyor..Üstelik o gün Pilot nöbetçi amiri,yani yorgun ve uykusuz.Albay Salih Keskin ile Metin Kıranlı emekli olmuş,bu uçakla hep kendileri uçmuş,kimseye doğru dürüst bu uçağı öğretmemişler.Okul komutanı Tuğg. Armağan Kuloğlu,uçacaksın diye baskı yapıyor..Pilotun ruh hali iyice bozuk..Ve kalkıp düşüyor.Ne sabotajı?
  • Birileri bir açıklama yapsın ya bu nedir ne oluyormuş bu güne kadar sürekli bir şeyler anlatılıyor anlatılıyor ama ben bunları anlamıyorum.
Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından JİTEM’in kurucusu emekli Albay Arif ,Doğan ses kayıtlarında ve medyaya yaptığı açıklamalarda Eşref Bitlis’in JİTEM tarafında öldürüldüğünü, olayın içinde Cem Ersever’in olduğunu anlatmış ve “Ben destek vermesem nah öldürürlerdi” demişti. Bu sözler üzerine başlayan soruşturmada Arif Doğan savcıya verdiği ifadeyi değiştirdi.

Doğan savcılıkta ‘kaza kurbanı’ dedi
Arif Doğan Ankara Özel Yetkili Savcısı Mehmet Özgür’ün talimatıyla İstanbul’da verdiği ifadede ses kaydı ve kamuoyuna yaptığı önceki ifadelerinin aksine, “Bitlis kaza kurbanı ölmüştür” dedi. Arif Doğan ve eski PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan’ın açıklamalarının dışında delil bulamayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu gelişme üzerine soruşturmayı takipsizlikle sonuçlandırma kararı aldığı öğrenildi. Soruşturma savcısı Mehmet Özgür, yeni delil bulamazsa Eşref Bitlis soruşturmasını kapatacak.

Deliller hurdacıya satılmıştı
Orgeneral Eşref Bitlis’in ölümüyle ilgili Ankara Özel Yetkili Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada şok bir gerçek daha gün yüzüne çıkmıştı. Suikastın ipuçlarını verebilecek uçak enkazının Genelkurmay tarafından 500 lira karşılığında hurdacıya verildiği ortaya çıkmıştı. Beechcraft B200King Air tipi uçağı mercek altına almak isteyen savcı bilirkişi incelemesini yapamamıştı.

Doğan Güreş ‘kaza’ dedi ama!..
17 Şubat 1993’te Eşref Bitlis’i Diyarbakır’a götürmek üzere saat 12.30’da Güvercinlik Askeri Havaalanı’ndan kalkan uçak, kısa bir süre sonra düşmüştü. Uğur Mumcu suikastından yaklaşık 1 ay sonra meydana gelen bu olayda, Bitlis’in yanı sıra pilotlar Binbaşı Yaşar Erian ve Yüzbaşı Tuğrul Sezginler de şehit olmuştu. Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş, olayın uçak motorundaki buzlanmadan meydana geldiğini söylemişti.

Bile bile ölüme mi gönderildi?
Ancak İTÜ öğretim üyeleri tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, uçağın ‘buzlanma’ sonucu düşmüş olamayacağı vurgulanmış ve ‘sabotaj’ ihtimaline dikkat çekilmişti. Meteoroloji Genel Müdürü Mehmet Önerci de kazadan 2.5 saat önce ‘037’ numaralı gizli hava raporunu Genelkurmay’a ulaştırdıklarını bildirmişti. Önerci, Güreş’in “Uçak buzlanmadan düştü” sözlerine karşılık, “Eğer öyleyse paşayı bile bile ölüme götürmüşlerdir. Çünkü biz raporumuzu sunmuştuk” demişti.
BİLE BİLE ÖLÜME Mİ GÖNDERİLDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kışla baskısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İfade değiştirmek ne demek arkadaş?? O zaman verilen ifadenin güvenilirliği nerede? Nasıl bir adalet anlayışıdır bu??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
her kitap yazana inansaydık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hiçbir uçak bilinen buzlanma şartları içinde uçamaz...uçak teknik yayınlarında bu belirtilir..bilinen buzlanma şartlarında uçuş yasaktır..o saatlerde etimesgut hzva üssünde uçuşlar durdurulmuştur. niçin?çünkü ciddi bir şiddetli bir buzlanma ve kar yağışı vardır ve bu durum meteoroloji birimleri tarafından ihbar edilmiştir..Tamamen bir İDARİ HATA vardır.Sabotaj olsa bir yerden,bazı bulgular bulunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SABOTAJ SAYIN KARDESIM SABOTAJ HEMDE COK IYI PLANLANMIS BIR SABOTAJ BAKSANA DELIL BILE BULUNAMIYOR. ATIYOR BUZLAN MA,UCAKLAR BUZLANMAYA KARSI UCUS ONCESI TEDBIRI HERZAMAN ALINIR ,YOKSA UCUS YAPUILMAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bildiğni zannederek, biliyormuş gibi yorumlar yapmayınız... Üç-beş satır okuyup bu konuda fikir yürütemezsiniz... Merak eden varsa, olayın tüm resmi belgelerini de içeren; ''Eşref Bitlis Suikasti-Belgelerle, Adnan Akfırat, Kaynak Yayınları'' kitabını okumanızı öneririm. Sonra, birkez daha gelip, bu haberi, ve yorumlarını okuyunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sivil Havacılıkda mahalle baskısı oluyorda, askeriyede kışla baskısı niye olmasın kardeşim. Bir kaptan olarak, Atlantis Uzay Mekiği kaptanını örnek alırsam, ekmeğimden olurum. Malum bizler ekmeğimizin kölesiyiz. Buna ilave olarak, bu yaştan sonra, şurda kaldı 3-5 sene, mahalle baskılarına karşı gelmem şahsiyetimle bağdaşmaz. İntihar ederim. Yıllarca AK' a KARA demişim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bile bile lafı çok doğru.O gün şiddetli buzlanma olduğu kesin.Pist karla kaplı.Rahmetli pilotlar,uçmak istemiyor..Üstelik o gün Pilot nöbetçi amiri,yani yorgun ve uykusuz.Albay Salih Keskin ile Metin Kıranlı emekli olmuş,bu uçakla hep kendileri uçmuş,kimseye doğru dürüst bu uçağı öğretmemişler.Okul komutanı Tuğg. Armağan Kuloğlu,uçacaksın diye baskı yapıyor..Pilotun ruh hali iyice bozuk..Ve kalkıp düşüyor.Ne sabotajı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Birileri bir açıklama yapsın ya bu nedir ne oluyormuş bu güne kadar sürekli bir şeyler anlatılıyor anlatılıyor ama ben bunları anlamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000