08 Ocak 2015, Perşembe 08:20:08

BAŞBAKAN'DAN YERLİ SAVAŞ UÇAĞI AÇIKLAMASI

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.
  • Tıpkı burada bazı yazanlarda oldugu gibi halkımızdada böyle milli benligini kaybetmiş , sindirilmiş pısısıkça korkakça cesaretsiz konuşanlar var ama şimdiye kadar hep konuştular aksine düşündükleri şeyler yapılınca küçük dili girse bile bu sefer yapılan milli degere çamur attılar , Altay tankınada böyle yaptılar şimdi altay tankı bitti envantere girecek ve milli düşmanları sizin örümcek kafalı düşüncelerinize rağmen bu uçak ta Allahın izniyle bitecek ve milli gururumuz olarak semarda uçacakzaten sizin gibiler yüzünden bu ülke gelişmedi sonra batıya diz çöktü.
  • Insallah birgün o ucakta yapilir da bütün dünyadan begeni kazanirsa, sizinde o kücük dilleriniz götünüze girer. Milli helikopter yapmadikmi örümcek kafalilar.. sizin gibiler yüzünden bugüne kadar otomobil, ucak yapamadik...
  • kulanıcı mjjj ve masal arkadaşların ağzına sağlık.yahu bu ülkede daha basit şeyler işler yapılamazken , işte yok yerli uçak araba projesiymiş hani belge hani bir yazı ıspat nerde icraat ..eeeyapacagız demekle olmuyor bende ağzımla kuş tutuyorum .okadAR EKSİK ŞEYLER VARİKENE gerek siz açıklamalar bunlar unutun gitsin. sanki tek derdimiz uçak araba
  • Kiminle ve hangi tecrubenle diye sorarlar. TAI gibi yanlis ve kürsellesememis yonetime sahip bir sirketlemi? Yada onun kopyalari olan diger vakif sirketleriyle mi? Yada yeni baskani tutuklanmis Turk Hava Kurumuyla mi? Bunlar buyuk laflar. Bu konularla ilgili devlet tarafindan aksiyon alinmaz ise, 2023 te Devrim Arabalari gibi Oscar'a aday yeni bir milli film çekeriz. Bu yaziyi da saklayin duvariniza asarsiniz.
  • Yerli uçak uretecegiz deyip 4 uçak siparişi vermek. Yahu daha bir yerli otomobilimiz yok. Biz uzaya füze gonderelim diyoruz guldurmeyelim kendimize
  • Masallar diyarına yolculuk. Ne ürettin de uçak üretecek kapasiteye geldin? 150 beygir ufak bir motor yapta millet görsün önce.. hem de sevaba girersin. Uçagın gerisini garajda da yapıyor millet zaten. Sandalye uzmanları durmadan açıklama yapıyor. Bir gün savaş uçağı, bir gün yolcu uçağı, bir gün alikopter :) Sallayın ağalar ohhh sandalye oturup gazetecilerin karşısına geçen bir havalara giriyor.Elinde sihirli değnek neye dokunsa uçak
  • israel ile gereksiz çekişmeler içine girdikçe bu siparişler gecikebilir.
  • Allah akil fikir versin.. Daha fuze siparisi veremiyorsun, ucak yapicam diyorsun..
  • Ev yapıyorsun ama kapının kilidinin anahtarı başka birinde! F16'larda olduğu gibi F35'lerinde kaynak kodlarını vermiyordu ABD!!! Bu sorun ne oldu halledildi mi acaba, bir bilen var mı???
  • F-35 aerodinamik vs. açıdan güzel uçak ancak sistemsel olarak sorunları mevcut. 2018'e kadar silahsız olacağı söyleniyor. Ayrıca kokpitteki tüm göstergelerin lcd panel olması dezavantaj, sonuçta bu yolcu uçağı değil bir keşif/savaş uçağı.

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığının çalışmalarından memnuniyet duyduğunu dile getiren Davutoğlu, gerek Yüksek Askeri Şura'da gerekse Genelkurmay Başkanlığını ziyarette, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) caydırıcı gücünün ve küresel anlamda etkin rol oynama misyonunun yerine getirilmesi için teknolojik kapasitenin artırılması, savunma sanayisinin en üst düzey teknolojik araçlara sahip olması konusundaki stratejik hedefi ortaya koyduklarını belirtti.

Milli muharip uçağın ön tasarımı

Başbakan Davutoğlu, toplantıda "çok pratik, tek tek ele alınan kimi tamamlanmış, kimi tamamlanma aşamasında olan veya belli aşamalarında karar verilen beş projeden daha bahsetmek istediğini" kaydederek, şunları söyledi:

"Birincisi Milli Muharip Uçak Geliştirilmesi Projesi'dir ki bu Türkiye'nin kendi milli muharip uçağını yapma projesidir. Daha önce bu konuda prensip kararına varılmıştı, şimdi ön tasarım aşamasına geçilmesine karar verildi. Böylece, İnşallah en geç 4 yıl içinde ön tasarım aşaması da tamamlanacak ve buradan büyük bir gururla halkımıza ifade etmek isterim ki hedefimiz 2023 yılında milli muharip uçağın ilk prototip üretimini gerçekleştirmektir. Bu konuda bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz ve milli muharip uçak konusundaki gelişmeleri her toplantıda tekrar gözden geçirerek, özellikle bu ön tasarım aşaması önemli bir aşamadır, çok ciddi bir mesafe alımıdır, bu konuda bugün karar verdik. Ön tasarım aşamasına geçiyoruz. Bu konudaki ciddiyetimizi, kararlılığımızı bir kez daha ortaya koymuş oluyoruz."

F-35'ten dört sipariş daha

Projelerden ikincisinin, 2030'a kadar toplam 100 adet tedarik edilmesi planlanan yeni nesil F-35 savaş uçağıyla ilgili olduğunu bildiren Davutoğlu, daha önce 2 sipariş verilen uçaklardan, 4 tane daha sipariş verme kararı aldıklarını aktardı. Davutoğlu, "Böylece, kademeli bir şekilde, en kısa zamanda Hava Kuvvetlerimizin modernizasyonu anlamında, F-35 bildiğiniz gibi en gelişmiş, yeni nesil uçaklardır, Hava Kuvvetlerimizin kapasitesi, bu anlamda en üst düzeyde yenilenecek" dedi.

BAŞBAKAN'DAN YERLİ SAVAŞ UÇAĞI AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

kayıtürkü ~ 8 yıl önce
Tıpkı burada bazı yazanlarda oldugu gibi halkımızdada böyle milli benligini kaybetmiş , sindirilmiş pısısıkça korkakça cesaretsiz konuşanlar var ama şimdiye kadar hep konuştular aksine düşündükleri şeyler yapılınca küçük dili girse bile bu sefer yapılan milli degere çamur attılar , Altay tankınada böyle yaptılar şimdi altay tankı bitti envantere girecek ve milli düşmanları sizin örümcek kafalı düşüncelerinize rağmen bu uçak ta Allahın izniyle bitecek ve milli gururumuz olarak semarda uçacakzaten sizin gibiler yüzünden bu ülke gelişmedi sonra batıya diz çöktü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türk ~ 9 yıl önce
Insallah birgün o ucakta yapilir da bütün dünyadan begeni kazanirsa, sizinde o kücük dilleriniz götünüze girer. Milli helikopter yapmadikmi örümcek kafalilar.. sizin gibiler yüzünden bugüne kadar otomobil, ucak yapamadik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HİPPİ ~ 9 yıl önce
kulanıcı mjjj ve masal arkadaşların ağzına sağlık.yahu bu ülkede daha basit şeyler işler yapılamazken , işte yok yerli uçak araba projesiymiş hani belge hani bir yazı ıspat nerde icraat ..eeeyapacagız demekle olmuyor bende ağzımla kuş tutuyorum .okadAR EKSİK ŞEYLER VARİKENE gerek siz açıklamalar bunlar unutun gitsin. sanki tek derdimiz uçak araba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
savas uçagi mi ? ~ 9 yıl önce
Kiminle ve hangi tecrubenle diye sorarlar. TAI gibi yanlis ve kürsellesememis yonetime sahip bir sirketlemi? Yada onun kopyalari olan diger vakif sirketleriyle mi? Yada yeni baskani tutuklanmis Turk Hava Kurumuyla mi? Bunlar buyuk laflar. Bu konularla ilgili devlet tarafindan aksiyon alinmaz ise, 2023 te Devrim Arabalari gibi Oscar'a aday yeni bir milli film çekeriz. Bu yaziyi da saklayin duvariniza asarsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yerli uçak uretecegiz deyip 4 uçak siparişi vermek. Yahu daha bir yerli otomobilimiz yok. Biz uzaya füze gonderelim diyoruz guldurmeyelim kendimize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
masal ~ 9 yıl önce
Masallar diyarına yolculuk. Ne ürettin de uçak üretecek kapasiteye geldin? 150 beygir ufak bir motor yapta millet görsün önce.. hem de sevaba girersin. Uçagın gerisini garajda da yapıyor millet zaten. Sandalye uzmanları durmadan açıklama yapıyor. Bir gün savaş uçağı, bir gün yolcu uçağı, bir gün alikopter :) Sallayın ağalar ohhh sandalye oturup gazetecilerin karşısına geçen bir havalara giriyor.Elinde sihirli değnek neye dokunsa uçak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 9 yıl önce
israel ile gereksiz çekişmeler içine girdikçe bu siparişler gecikebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mjjj ~ 9 yıl önce
Allah akil fikir versin.. Daha fuze siparisi veremiyorsun, ucak yapicam diyorsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaynak kodları ~ 9 yıl önce
Ev yapıyorsun ama kapının kilidinin anahtarı başka birinde! F16'larda olduğu gibi F35'lerinde kaynak kodlarını vermiyordu ABD!!! Bu sorun ne oldu halledildi mi acaba, bir bilen var mı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 9 yıl önce
100 yıllık havacılık birikimini koyarak ürettiği bir uçağın kodlarını sence verir mi? Sen olsan verirmiydin..
F-35 ~ 9 yıl önce
F-35 aerodinamik vs. açıdan güzel uçak ancak sistemsel olarak sorunları mevcut. 2018'e kadar silahsız olacağı söyleniyor. Ayrıca kokpitteki tüm göstergelerin lcd panel olması dezavantaj, sonuçta bu yolcu uçağı değil bir keşif/savaş uçağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000