23 Temmuz 2011, Cumartesi 08:15:02

"ASKERDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, radar kayıtlarıyla ilgili askeri göreve çağırdı...
  • Şehit olan subaylar piknik yaparken mi şehit olmuşlar? Cebeci askeri şehitliğini bir ziyaret et bakalım. Şehit Teğmen, üsteğmen, yüzbaşı, binbaşı, yarbay dolu. Şehit oldukları tarihlerede bir bak. Her sene bir sürü subay şehit olmuş. Tabi sen onları subay yerine koymuyorsan o ayrı. BBP liler de rahmetlinin üzerinden daha ne kadar siyaset yapacaklar? Askeri uçaklar düşürmüşmüş. Yazıklar olsun size be. Bir de milliyetçi geçinirsiniz.
  • Sınır karakollarında subay yok mu? Arkadaş sen papau yeni gine de mi yaşıyorsun. Yalandan kim ölmüş. Yalanlarınıza alışmıştık ama bu kadarına pes. Sana tavsiyem git bi sınır karakollarını ziyaret et. Orada görev yapan kahraman subaylardan helallik iste.
  • Allah rahmet eylesin gerçekten çok üzüldüm.Vatan saolsun.Fakat bu olanlar rütbelilerin geçmişini değerlerini unutarak örtülü analarımızı uzaklaştırdığı ordu evine almak istemediği gerçeğini ortadan kaldırmaz.Ayrıca cevap arkadaş azıcık sorup sorsa hiçbir operasyonda ve sınır karakollarında subay olmadığını öğrenirdi ama hizmet gelişim ve büyüme düşmanlığından hiçbir şeyi gözleri görmüyor
  • bak bugun bir tegmen sehit edildi. sevinirmisn uzulurmusun bilmem artik. bir toplum bu kadar raydan cikar, degerlerini siler atar. yaziklar olsun orduyu bukadar ayaklar altina almaya girisenlere. ama cok daha kotu gunlere layigiz, bu % 50 ler arttikca.
  • bugün okudum.Asker erzurumda türbanlı kadını yanından uzaklaştırmış.AYIP.O subaylar türbanlı kadınların oğulları sayesinde rahat rahat makamlarında oturabiliyorlar.Yani Allah göstermesin ama bir kere de bir subay şehit olsunda onun için ağlayalım.Hem çocukları yollayıp rahat rahat yatıyorlar hemde analarını yanından uzaklaştırıyorlar ordu evlerine almıyorlar.AYIP .YAZIK.GÜNAH
  • yaaa asker kendi paçasını kurtaramıyorki...ne açıklama yapacak hali kalmış nede takatı :))
  • gerçekten kabak tadı verdi, daha kaç rapor-açıklama sonra tatmin olacaksınız? biz komplo teorilerini ne çok seviyoruz arkadaş. birakın insanlar rahat uyusunlar. gereksiz-boş konuşmalar, yok ruslar sağ kalanlari gelenleri de öldürmüşler falan.
  • Bu konuyla ilgili onlarca defa açıklama yapıldı.Her soru cevaplandı.Ama bilinen tipler Ordumuzu yıpratmak için bunu da kullanıp, kendilerine acındırıp olaydan siyasi rant çıkarmaya çalışıyorlar. Artık kabak tadı verdi bu iş. Hükümet nerede, kurumlarınız açıklama yapsın, bitsin bu rezalet. Ama nerede, AKP'de kendi askerine vurulmasını keyifle seyrediyor. Yazıklar olsun ...
  • ASKERİ RADARLAR SUSTU,SİVİL UÇUŞLAR İÇİN OLAN RADARLAR VE METEROLOJİNİN RADARLARINA NE OLDU PEKİ? DEVLETİN BU KURUMLARIDA SORGULANMALI!!! ORGANİZE BİR İŞ VAR ORTADA OZAMAN!! BUKADAR TESADÜF OLAMAZ!! RAHMETLİ İSMAİL GÜNEŞİN ÇENE KEMİĞİ ADLİ RAPORDA KIRIK DİYE SÖYLENİYOR;SEBEBİ ŞÜPHELİ,KAMUYA EKSİK BİLGİ VERİYORLAR. İSMAİL GÜNEŞ OLAY YERİNDEN BİR ŞEKİLDE SÜRÜKLENEREK KENDİ İMKANLARIYLA BİRYERLERE ULAŞMAYA ÇALIŞIRKEN YUVARLANARAK DÜŞME NETİCESİNDE ÇENESİNİ KIRMIŞ OLAMAZMI? VEYA DAHA KÖTÜSÜ RUSLARIN POLONYA BAŞBAKANIN DÜŞEN UÇAĞININ YANINA GELİP SAĞ KALANLARIDA ÖLDÜRMESİ GİBİ OLAMAZMI? ÇOK ŞAHİBELER VAR AMA ÇIKAR YAKINDA BİŞEYLER!! ALLAH RAHMET EYLEİN ÖLENLERE....
 Büyük Birlik Partisi, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan kazanın peşini bırakmıyor. Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili adli tıp raporlarını açıklayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, açıklanmayan radar kayıtlarıyla ilgili Genelkurmay'dan bir açıklama beklediklerini söyledi. Destici, radarların devre dışı kaldığı saatlerle, helikopterin düşüş saatlerinin aynı zaman dilimine denk gelmesinin tesadüfle yorumlanamayacağını söyledi.
 
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Beyaz TV'de savcılığın Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili raporda yer alan, "kayıp radar kayıtlarıyla" ilgili Genelkurmay'dan açıklama beklediklerini söyledi. Kamuoyunda çok çeşitli iddiaların gündeme geldiğini ve bu iddiaların bir bölümünün "askeri ve sivil havacılığın radar kayıtlarıyla" ilgili olduğunu ifade eden Destici, bu raporların ortaya konulması gerektiğini söyledi. 
 
Davaya bakan özel yetkili cumhuriyet savcısının, iş yükünün ağır olduğunu ifade eden Destici, aynı savcının Zirve Kitapevi Cinayeti'ne de baktığını söyledi. Zirve Davası dosyasına yeni bir savcı atanması gerektiğini söyleyen Destici, dava sürecinin uzamaması gerektiğini kaydetti. Davayla ilgili soruşturmada, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Genelkurmay'ın açıklamalarının çeliştiğini söyleyen Destici, şöyle konuştu:
 
"Kazayla ilgili en önemli şüphe, bölgedeki askeri uçuşlarla ilgilidir. İddiaya göre savaş uçaklarının uçuşları sırasında oluşan kuvvetli rüzgar, helikopterleri düşürebiliyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, bu iddiaya ilk önce cevap vermedi, sonra da "bizim böyle bir uçuşumuz yok" dedi. 
 
Peki ilgili hava sahası kime ait? Biz bu sorumluluk sahası kime aitse ondan cevap vermesini istiyoruz. Bu açıklamaların ardından da Genelkurmay, helikopterin uçuş sahasının 28 kilometre uzağında bir uçuşun gerçekleştiğini açıkladı. Sonra uçuşları kaydetmediği iddia edilen radarlar gündeme geldi. Bu konuyla ilgili Genel Kurmay'ın açıklama yapması gerekiyor. Genel Kurmay Başkanımızdan, soruşturmada kendileri üzerinde asla soru işareti kalmaması için radar ve uçuşlar kayıtları ve arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bize, yahut savcıya tüm belgeleri vermesini istiyoruz. Askeri makamlar terörle mücadelede, bölgenin BBG evi gibi izlendiği söyledi. Peki Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında düşen bir helikopter, 46 saat nasıl bulunamadı? Bu sorunun cevabının verilmesi gerekiyor.
 
Bu konuda yılgınlığımız yok. Kimin bu konuda sorumluluğu varsa bulunmasını istiyoruz. Bu soruşturma sonunda kaza mı cinayet mi ortaya çıkacak."
 
"NTV'NİN ARAMALARI FEZLEKEYE GİRDİ"
 
Taraf'ın gündeme getirdiği NTV aramalarıyla ilgili iddialara da cevap veren Destici,  konunun kendileri için kapanmadığını, aramalarla ilgili iddiaların savcının fezlekesine girdiğini söyledi. İşte Destici'nin o açıklamaları:
 
"Telefon dökümlerini aldığımızda, inanılmaz bir arama trafiği gördük. Bu aramalar helikopter düşürülmeden önce yapılmış. Aramalara baktığımızda karşımıza Doğu AŞ karşımıza çıktı. İlgili genel başkan yardımcısı arkadaşımızı oraya gönderdik ve oranın Doğuş Grubu'na ait olduğunu gördük. Bu aramalardan sonra savcılık, orada yetkililerin ifadelerini aldı ve bu aramaların tamamen haber kaygısıyla yapıldığı söylendi. Biz bu açıklamalardan tatmin olmadık ve soruşturma devam ederken, Taraf daha sonra bunu manşet yaptı. Bu haberin ardından yine haber kaygısıyla yapıldığı açıklandı. İkinci gün açıklamada ise bu aramanın Türkiye saatiyle yapılmadığı açıklandı. Bu konuda açıklama yapınca da Taraf özür dilemek zorunda kaldı. Bu konudaki soruşturma bürüyor; ancak savcının fezlekesinde bu isimler ve NTV aramaları yer alıyor." 
 
GÜLEFER YAZICIOĞLU CANLI YAYINDA İSYAN ETTİ
 
Kaza sonrası yürütülen arama kurtarma çalışmalarını, rezalet olarak nitelendiren Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise Eski İçişleri Bakanı Osman Güneş'e tepki gösterdi. Güneş'in, soruşturmayla ilgili yetkililerin herhangi bir kusuru bulunmadığına dair raporu Malatya'daki savcılığa ilettiğini söyleyen Yazıcıoğlu, kusuru olanların ortaya çıkarılmasını istedi. İşte Gülefer Yazıcıoğlu'nun canlı yayındaki o isyanı;
 
"Kaza öncesinde ne olduğunu kimse bilmiyor. Kaza öncesi radar kayıtları ve diğer veriler ortaya çıkar. Kaza sonrasıyla ilgili ise söylenecek çok şey var. İsmail saatlerce konuşuyor; ancak ne hikmetse yerleri bulunamıyor. Nasıl kriz masası anlayabilmiş değilim. Arama kurtarma çalışmaları tam bir fiyaskodur. Ben de o dağlarda arama kurtarma çalışmalarında bulundum ve bunu kendi gözlerimle gördüm. 
 
"TEHLİKEDE OLDUĞUNU BİLSE ARKADAŞLARINI TEHLİKEYE ATMAZDI"
 
Her insanın ne kadar hayatı tehlikesi varsa Muhsin Başkan'ın da o kadar vardır. Muhsin Başkan'ın ölümünden sonra kazayla ilgili bazı haberler yayınlandı. Muhsin Başkan sıradan bir insan değil. O kendi hayatını düşünmese bile, etrafındaki insanların hayatını düşünürdü. Bilgisi olsa kesinlikle öyle bir yolculuğa çıkmazdı.
 
Denetleme Kurulu'nun bulduğu o bulgular üzerinden dahi gidilse, bu olayın çözüleceğine eminim. Komplo teorileri değil de sadece oradaki delillerden yola çıkılsa bile bu konunun çözüleceğine inanıyorum. Böylelikle hem bizim vicdanımız hem de kamuoyunun vicdanının rahatlatılacağı düşüncesindeyim.
 
"CİHAZLAR VAR AMA KARTLARI ORTADA YOK"
 
Bu cihazlar çalınıyor diyoruz; ama bu cihazlar var, onların hafıza kartları yok. Muhsin Başkan'ın telefonu konusunda ise bir belirsizlik var. Nedense bulunamadı bunlar. Özel yetkili savcı tarafından, orada kayıtları kimin sildiği net biçimde biliniyor. O görüntüleri kimin aldığı ve görüntüleri kimin sildiği açıkça yazılı. 
 
Bu kazada hiç mi ihmal, kusur yok? Bu kriz masasındaki insanlar ne yaptı. Sadece askeri radar kayıtlarından bahsediyoruz. Peki sivil radar kayıtları neden yok? Ben ısrarla şunu söylüyorum. Nasıl olduysa bize gelince hiçbiri çalışmadı. Mutlaka ihmali ve kusuru olan insanlar vardır bunların açığa çıkarılmasını istiyorum.
 
İnternetHaber
 
"ASKERDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
Şehit olan subaylar piknik yaparken mi şehit olmuşlar? Cebeci askeri şehitliğini bir ziyaret et bakalım. Şehit Teğmen, üsteğmen, yüzbaşı, binbaşı, yarbay dolu. Şehit oldukları tarihlerede bir bak. Her sene bir sürü subay şehit olmuş. Tabi sen onları subay yerine koymuyorsan o ayrı. BBP liler de rahmetlinin üzerinden daha ne kadar siyaset yapacaklar? Askeri uçaklar düşürmüşmüş. Yazıklar olsun size be. Bir de milliyetçi geçinirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sınır karakollarında subay yok mu? Arkadaş sen papau yeni gine de mi yaşıyorsun. Yalandan kim ölmüş. Yalanlarınıza alışmıştık ama bu kadarına pes. Sana tavsiyem git bi sınır karakollarını ziyaret et. Orada görev yapan kahraman subaylardan helallik iste.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Allah rahmet eylesin gerçekten çok üzüldüm.Vatan saolsun.Fakat bu olanlar rütbelilerin geçmişini değerlerini unutarak örtülü analarımızı uzaklaştırdığı ordu evine almak istemediği gerçeğini ortadan kaldırmaz.Ayrıca cevap arkadaş azıcık sorup sorsa hiçbir operasyonda ve sınır karakollarında subay olmadığını öğrenirdi ama hizmet gelişim ve büyüme düşmanlığından hiçbir şeyi gözleri görmüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bak bugun bir tegmen sehit edildi. sevinirmisn uzulurmusun bilmem artik. bir toplum bu kadar raydan cikar, degerlerini siler atar. yaziklar olsun orduyu bukadar ayaklar altina almaya girisenlere. ama cok daha kotu gunlere layigiz, bu % 50 ler arttikca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bugün okudum.Asker erzurumda türbanlı kadını yanından uzaklaştırmış.AYIP.O subaylar türbanlı kadınların oğulları sayesinde rahat rahat makamlarında oturabiliyorlar.Yani Allah göstermesin ama bir kere de bir subay şehit olsunda onun için ağlayalım.Hem çocukları yollayıp rahat rahat yatıyorlar hemde analarını yanından uzaklaştırıyorlar ordu evlerine almıyorlar.AYIP .YAZIK.GÜNAH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yaaa asker kendi paçasını kurtaramıyorki...ne açıklama yapacak hali kalmış nede takatı :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gerçekten kabak tadı verdi, daha kaç rapor-açıklama sonra tatmin olacaksınız? biz komplo teorilerini ne çok seviyoruz arkadaş. birakın insanlar rahat uyusunlar. gereksiz-boş konuşmalar, yok ruslar sağ kalanlari gelenleri de öldürmüşler falan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu konuyla ilgili onlarca defa açıklama yapıldı.Her soru cevaplandı.Ama bilinen tipler Ordumuzu yıpratmak için bunu da kullanıp, kendilerine acındırıp olaydan siyasi rant çıkarmaya çalışıyorlar. Artık kabak tadı verdi bu iş. Hükümet nerede, kurumlarınız açıklama yapsın, bitsin bu rezalet. Ama nerede, AKP'de kendi askerine vurulmasını keyifle seyrediyor. Yazıklar olsun ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ASKERİ RADARLAR SUSTU,SİVİL UÇUŞLAR İÇİN OLAN RADARLAR VE METEROLOJİNİN RADARLARINA NE OLDU PEKİ? DEVLETİN BU KURUMLARIDA SORGULANMALI!!! ORGANİZE BİR İŞ VAR ORTADA OZAMAN!! BUKADAR TESADÜF OLAMAZ!! RAHMETLİ İSMAİL GÜNEŞİN ÇENE KEMİĞİ ADLİ RAPORDA KIRIK DİYE SÖYLENİYOR;SEBEBİ ŞÜPHELİ,KAMUYA EKSİK BİLGİ VERİYORLAR. İSMAİL GÜNEŞ OLAY YERİNDEN BİR ŞEKİLDE SÜRÜKLENEREK KENDİ İMKANLARIYLA BİRYERLERE ULAŞMAYA ÇALIŞIRKEN YUVARLANARAK DÜŞME NETİCESİNDE ÇENESİNİ KIRMIŞ OLAMAZMI? VEYA DAHA KÖTÜSÜ RUSLARIN POLONYA BAŞBAKANIN DÜŞEN UÇAĞININ YANINA GELİP SAĞ KALANLARIDA ÖLDÜRMESİ GİBİ OLAMAZMI? ÇOK ŞAHİBELER VAR AMA ÇIKAR YAKINDA BİŞEYLER!! ALLAH RAHMET EYLEİN ÖLENLERE....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000