03 Mayıs 2011, Salı 17:12:36

"Anadolu Yıldızı 2011 Tatbikatı" başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri‘nin (TSK) planlı tatbikatlarından biri olan ve İzmir‘de icra edilecek olan ‘Anadolu Yıldızı - 2011 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı‘ bugün başladı. Tatbikat ile ilgili bilgilendirme brifingi Konak Orduevi toplantı salonunda yapıldı.
  • valla beni çok vicdanım sızlıyorda sizin vatanaşı kandırırken hiç vicdanınız sızlamıyor yoksa sizde mi devşirmesiniz????
  • Kütahyada olan kazanın oluş şeklini,o an ki meteorolojik şartları bilmeden iki satır yazıyla yorum yapmak ne kadar kolay.Çamur at izi kalsın.
  • oradaki hava şartlarını biliyor musun da gülüyorsun. hoşuna mı gidiyor uçak ve pilot kayıpları vicdansız. hangi millettensin sen?
  • BÜTÜN PLANLI TATBİKATLARA İSİM TAKILIP SUÇLULARI ARANIYOR VE SORUMLULAR TUTUKLANIYOR. BU KABAK KİMİN BAŞINA PATLAYACAK
  • kütahyada düşen f-16 yı kaç saatte bulabilmişti bu süper arama kurtarmacılar....kağıt üstünde herşey süperde..gerçek olaylarda ne diyeyim size yaaaaa....

Bugün başlayan Anadolu Yıldızı 2011 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı 5 Mayıs Perşembe gününe kadar İzmir Menemen Dumanlı Dağı mevkiinde yapılacak.

Basın mensupları ile üst düzey komutanların katıldığı brifingde yapılan açıklamaya göre, TSK arama kurtarma unsurlarının katılımıyla, müşterek bir senaryo dahilinde, Türk Arama Kurtarma Bölgesi içinde olmak üzere Ege Denizi‘nin uluslararası suları ile hava sahasında ve Dumanlı Dağı mevkii Menemen İzmir‘de, basına ve yabancı gözlemcilere açık olarak icra edilecek. Tatbikatın amacının TSK‘nın arama kurtarma unsurlarının imkan ve kabiliyetlerini denemek, müşterek arama kurtarma faaliyetlerinde iş birliği ve koordinasyonu en üst düzeye çıkarmak olduğu belirtilirken tatbikata katılan unsurların arama kurtarma usullerinin uygulanmasına yönelik eğitimlerini geliştirmeyi amaçlandığı bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri arama kurtarma sisteminde yer alan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından çeşitli tipte gemi, uçak ve helikopterlerin katılacağı tatbikatın, basına ve 20 ülkeden 26 gözlemciye açık olarak icra edileceği ifade edildi.

"Anadolu Yıldızı 2011 Tatbikatı" başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
valla beni çok vicdanım sızlıyorda sizin vatanaşı kandırırken hiç vicdanınız sızlamıyor yoksa sizde mi devşirmesiniz????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kütahyada olan kazanın oluş şeklini,o an ki meteorolojik şartları bilmeden iki satır yazıyla yorum yapmak ne kadar kolay.Çamur at izi kalsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
oradaki hava şartlarını biliyor musun da gülüyorsun. hoşuna mı gidiyor uçak ve pilot kayıpları vicdansız. hangi millettensin sen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BÜTÜN PLANLI TATBİKATLARA İSİM TAKILIP SUÇLULARI ARANIYOR VE SORUMLULAR TUTUKLANIYOR. BU KABAK KİMİN BAŞINA PATLAYACAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kütahyada düşen f-16 yı kaç saatte bulabilmişti bu süper arama kurtarmacılar....kağıt üstünde herşey süperde..gerçek olaylarda ne diyeyim size yaaaaa....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000