01 Eylül 2010, Çarşamba 08:15:50

233 HAVACI TEĞMEN MEZUN OLDU

Hava Harp Okulu 56. Dönem mezunlarını verdi.
  • keşke bende havacı pilot üstegmen hemen olsam
  • KENDİ MEZUNİYETİMİ HATIRLADIM.TÜM MEZUN OLAN ÇOCUKLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM.ALLAH YANINIZDA OLSUN.YOLUNUZ AÇIK BAŞARILARINIZ BİZE IŞIK OLSUN..
  • TANRI AZIZ TURK MILLETINI VE SEREFLI TURK ORDUSUNU KORUSUN
  • Allah yolunuzu açık etsin... Göklerin çelik kanatlı kartalları, gururumuzsunuz...

Yeşilköy’deki Hava Harp Okulunda yapılan diploma ve sancak devir teslim törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Taş ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engi,n katıldı. Törende mezun olan pilot adaylarının aileleri de hazır bulundu.Cumhurbaşkanı Gül, protokol bölümüne geçtikten sonra, “ Merhaba Hava Harp Okulu.Mezuniyetiniz hayırlı olsun “ diyerek tören kıtasını selamladı. Başbakan Erdoğan ise, törene katılmadı.

8’İ BAYAN 233 TEĞMEN MEZUN OLDU

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Hava Harp Okulu Komutanı Hava Tümgeneral İsmail Taş bir konuşma yaptı. Tümgeneral Taş, yaptığı konuşmada, Hava Harp Okulundan 56 . dönem olarak 8'i bayan toplam 233 pilot adayının mezun olduğunu söyledi. Hava Tümgeneral Taş, mezun olan pilot adaylarına hitaben bir konuşma da yaptı. Taş, “ Özveri, cesaret, gayret ve sabır gerektiren 4 yıllık eğitim öğretim sürecini başarıyla tamamladınız. Hava Kuvvetlerimizin saflarına katılışınızı yürekten kutluyorum. İnanıyorum ki dünyanın sayılı hava kuvvetlerinden biri olan Türk Hava Kuvvetleri ailesi, sizlerin katılımıyla bir kat daha güçlenecektir." diye konuştu.

"MUSTAFA KEMAL RUHLU TÜRK SUBAYLARIYIZ"

Mezunlar adına dönem birincisi Hava Teğmen Orhan Harman da, bir konuşma yaptı. Teğmen Harman, "İstikbal göklerdedir" hedefinin, hayatları boyunca kendilerine yol gösterici olacağını söyledi. Harman, ailelere de hitap ederek, “ Dünyada en fazla değer verdiğiniz ve canınızdan çok sevdiğiniz ancak söz konusu vatan olduğunda “uğruna feda olsunö deme erdem ve dirayetini gösterdiğiniz biz evlatlarınız, sözümüzü tuttuk, içtiğimiz anda sadık kaldık. Bundan sonra da omuzlarımıza taktığımız yıldızların, taşıdığımız üniformanın ve yaşadığımız cennet vatanın bekası için aynı sadakat, özveri ve bilinçle, görevimizi yerine getireceğiz.“ dedi. Teğmen Harman “ Şu an huzurunuzda durmakta olan bizler Mustafa Kemal ruhlu Türk subaylarıyız. “ dedi. Ardından da teğmen adayları birlikte, “Bu duygu ve düşüncelerin sembolü olarak hep birlikte and içeriz ki, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşılarında bizi bulacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız, şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz “ and içti. Daha sonra Teğmen Orhan Harman Hava Harp Okulu Yaş kütüğüne 2010 yılı mezunları adına 56. dönem uçak maketini çaktı.

DÖNEM 1.'SİNE DİPLOMASINI CUMHURBAŞKANI GÜL VERDİ

Törende konuşmaların ardından derece alan mezun teğmenlere diplomaları verildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dönem birincisi Teğmen Orhan Harman’a diplomasını verdi.Dönem ikincisi Teğmen Yılmaz Uslu diplomasını ise, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner verdi. Dönem üçüncüsü Teğmen Emre Öztürk ise Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün elinden diplomasını aldı. Dönem dördüncüsü Teğmen Onur Ünlü‘ye diploması, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu dönem beşincisi Teğmen Mustafa Durak‘a diploması, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, dönem altıncısı Teğmen Süleyman Pazarlıoğlu’na diploması Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Dmönem yedincisi Teğmen Gökhan Kaldıran’a diploması Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, dönem sekizincisi Teğmen Eray Kızıltaş’a diploması 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, dönem dokuzuncusu Teğmen İsmail Yazı’diploması Donanma Komutanı Oramiral Murat Bilgel ve dönem onuncusu Teğmen Asım Gökhan Aslan’a diploması ise, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı tarafından verildi.

TÜRK YILDIZLARI BÜYÜLEDİ

Törenin sonunda önce sancak devir teslim töreni yapıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F - 4 ve F - 16 savaş uçakları da yaptığı alçak geçişle büyüledi. Teğmenlerin aileleri tören geçişini ayakta izledi. Tören geçişinin izleyen aileler arasında göz yaşlarına hakim olamayanlar da vardı. Bu arada Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Türk akrobasi timi Türk Yıldızları nefes kesen bir gösteri yaptı. Türk Yıldızlarının gösterinin sonunda yaptığı kalp ise izleyenlerden büyük alkış aldı. Tören sonunda teğmenler kılıçlarını birbirine çakarak mezuniyeti kutladı.

ALBAYRAK KOMUTANLARI ÖPEREK TEBRİK ETTİ

Bu arada tören alanında asılı olan “ Güçlü Ordu Güçlü Türkiye “ yazılı bez afiş dikkat çekti. Türk Yıldızlarının gösterisi sırasında Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gösteriyle ilgili bilgiler verdi. Gül ise, Türk Yıldızlarının gösterisini ilgiyle izledi. Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile bir süre sohbet etti.Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül’ün yanına Eski Galatasaray Kulübü yöneticilerinden Abdürrahim Albayrak geldi. Albayrak Cumhurbaşkanı Gül’ü öptü. Albayrak ardından da Kuvvet Komutanlarını tek tek öperek tebrik etti ve protokol tribününden ayrıldı. Cumhurbaşkanı Gül de tören sonunda kırmızı halıdan geçiş yaparak makam aracına bindi ve tören alanından ayrıldı.
 

233 HAVACI TEĞMEN MEZUN OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

ertan çelik ~ 11 yıl önce
keşke bende havacı pilot üstegmen hemen olsam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KENDİ MEZUNİYETİMİ HATIRLADIM.TÜM MEZUN OLAN ÇOCUKLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM.ALLAH YANINIZDA OLSUN.YOLUNUZ AÇIK BAŞARILARINIZ BİZE IŞIK OLSUN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ertay çelik ~ 11 yıl önce
sagol
Misafir ~ 14 yıl önce
TANRI AZIZ TURK MILLETINI VE SEREFLI TURK ORDUSUNU KORUSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allah yolunuzu açık etsin... Göklerin çelik kanatlı kartalları, gururumuzsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000