30 Nisan 2010, Cuma 12:56:57

100 MİLYON DOLAR ÖDENDİ

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları için ABD’den satın alınan ve Aralık 2009’da teslim alınan Gulfstream G550 tipi uçak kullanıma girdi.
  • yiyeceği 1 kilo hamsinin taze olması için trabzona kargo uçağı kaldıran genelkurmaylarıda bilmiyosa bilsin bu millet
  • "görünen bu,ya görünmeyenler"anlattığın olayla ilgili belgen, bilgin ,senden başka tanığın var ise ispatlayıp o deyyusu deliğe tıktırtmayan şerefsizdir.yok bunlara sahip değilken birilerine pislik atıyor isen senin için söyleyeceklerimi hiçbir site kapatılmayı göze alıp yayınlayamaz.
  • "görünen yada görünmeyenler"anlattığın olayla ilgili belgen, bilgin ,senden başka tanığın var ise ispatlayıp o deyyusu deliğe tıktırtmayan şerefsizdir.yok bunlara sahip değilken birilerine pislik atıyor isen senin için söyleyeceklerimi hiçbir site kapatılmayı göze alıp yayınlayamaz.
  • Saygın olmadığı Ordu olmasaydı senin halin ne olurdu acaba, kim bilir adın Thomas mı olurdu, Alex mi olurdu.. Sağdan soldan duydukarınla ahkam kesme!
  • arkadaşlar tsk'nın bitmez tükenmez israflarından görüneni bu. görünmeyen binlerce böyle harcama var. unutmayın ki hasta köpeği için 350 mil helikopter uçuran albayların olduğu bir tsk bu! siyasetçilerin her harcaması görünüyor, hep tepkiyi onlar alıyor. ya hiçbir israfı görünmeyen tsk'nın harcamaları görünse acaba şu ülkede orduya saygısı kalan bir tek vatandaş kalır mıydı?!
  • hakkari de baskin yiyen karakolun onarilmasi icin zamaninda odenek bulamayan TSK nin 2 ucaga 100 kusur milyon dolar odemesi , tayyip ve avanesi icin THY nin 200 kusur milyon dolar verip de 4 ucak 2 helikopter almasi , ulkemizde 1oo kusur bin makam arabasinin olmasi, vip lere,protokollere vs harcanan paralar bu kriz zamaninda milyonlarca vatandas issizlikle,aclikla,sefaletle savasirken normalse soylenecek soz yok...Cok mu gerekli bu ucaklar??Her gun bir yerlere mi ucuyorlar??Kiralansa daha hesapli olmaz mi??Bir ulkenin prestiji ucakla,arabayla,yatla,katla vs olmuyor..Vatandasina sundugu maddi,manevi refah duzeyi ile, hayat kalitesini yukseltmekle, saglik,egitim,sosyal imkanlarin cokluguyla, spora, sanata,ilime ,bilime yatirimla oluyor...
  • ulen o yiyo dediğiniz adamlar varya hayatlarını adamışlar vatanlarına,siz yatarken uykunuz bölünmesin,rahat uyuyun diye doğuda savaşıyorlar,savaşmasalar nolur bilmiyosunuz kardeşim,bilseniz askeri kötüleyici yorum yapmazsınız.Buraya yorum yazan adamlarıda görüyoruz,savaş çıksa acaba kaçı gider kaçı kaçar onu da merak ediyorum.Vatan sevginiz yok.yazık.
  • Asker yaparsa iyi helal...hükümet yaparsa kötü.ülke edlen gitti senaryoları başlar....haram zehir zıkkım olsun.....çok gereksiz..emaklilikte sonmodel birer araba verin tamam olsun..zaten yedikleri yetmiyor.emeklilikte de yedirin....
  • tayyip efendi cengiz kurtoğlunun düğününe gitmek için bundan iki tane aldı gıkınız çıkmadı.TSK komuta-kontrol hizmeti için alınca "100 milyon dolar"ödendi diye haber yapıyorsunuz.günü geldiğinde bunların hesabı sorulur.bu ülkede padişahlığı bitirmişiz bu çapulcuları mı bırakacağız?
  • birisi bu bir saka desin...cok cok gereksiz bir harcama..3-5 kisi binecek diye boyle bir para nasil car cur edilebilir..bizim etmiz ne budumuz ne..inanmak bile istemiyorum 100 milyon dolar...arkadaslar 100 milyon lira ile ulkemiz icin neler yapilabilir bir dusunun

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Konya’da düzenlenen Anadolu Kartalı tatbikatına “09-001” kuyruk numaralı yeni uçağıyla geldi.

ABD'ye yakıt ikmali yapmadan uçabiliyor

Türkiye’den ABD’ye yakıt ikmali yapmadan uçabilen bu uçağa, komutanların güvenliği için füzesavar sistemi de takıldı. TSK için satın alınan aynı tipteki ikinci uçağın da teslimat aşamasında olduğu öğrenildi.

100 MİLYON DOLAR

İki VIP uçağının çıplak maliyeti 100 milyon dolar. Uçakların üzerine entegre edilen elektronik harp sistemleri maliyeti bir miktar daha artırıyor. Saatlik giderleri 2300 dolar olan uçakların yıllık bakım maliyeti 1 milyon dolar. TSK için hazırlanan uçaklar olası bir saldırı anında “flare” (ısı topu) atarak kendisine yönelen füzeleri bertaraf etme yeteneğine sahip.

Uçaklar kriptolu haberleşme sistemine sahip bulunuyor. “Geliştirilmiş Görüntüleme Sistemi” (Enhanced Vision System - EVS) kızılötesi kameralardan aldığı görüntüleri baş üstü gösterge paneline aktararak görüş mesafesini azaltan kötü hava koşullarında dahi pilota rahat ve güvenli bir iniş sağlıyor.

Herhangi bir olağanüstü durumda, Genelkurmay Başkanı ve komutanlar operasyonları Genelkurmay Karargahındaymış gibi bu uçaktan yönetebilecek.

İşte o uçağın özellikleri

Yolcu kapasitesi: 14-18
Uzunluk: 29.4 metre
Kanat açıklığı: 28.5 metre
Yükseklik: 7.9 metre
Azami seyir hızı: 1056 km/s
Tavan irtifası: 15.545 km
Motorlar: 2 adet Rolls Royce BR-710

(SAMANYOLUHABER)

100 MİLYON DOLAR ÖDENDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 14 yıl önce
yiyeceği 1 kilo hamsinin taze olması için trabzona kargo uçağı kaldıran genelkurmaylarıda bilmiyosa bilsin bu millet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"görünen bu,ya görünmeyenler"anlattığın olayla ilgili belgen, bilgin ,senden başka tanığın var ise ispatlayıp o deyyusu deliğe tıktırtmayan şerefsizdir.yok bunlara sahip değilken birilerine pislik atıyor isen senin için söyleyeceklerimi hiçbir site kapatılmayı göze alıp yayınlayamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"görünen yada görünmeyenler"anlattığın olayla ilgili belgen, bilgin ,senden başka tanığın var ise ispatlayıp o deyyusu deliğe tıktırtmayan şerefsizdir.yok bunlara sahip değilken birilerine pislik atıyor isen senin için söyleyeceklerimi hiçbir site kapatılmayı göze alıp yayınlayamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Saygın olmadığı Ordu olmasaydı senin halin ne olurdu acaba, kim bilir adın Thomas mı olurdu, Alex mi olurdu.. Sağdan soldan duydukarınla ahkam kesme!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar tsk'nın bitmez tükenmez israflarından görüneni bu. görünmeyen binlerce böyle harcama var. unutmayın ki hasta köpeği için 350 mil helikopter uçuran albayların olduğu bir tsk bu! siyasetçilerin her harcaması görünüyor, hep tepkiyi onlar alıyor. ya hiçbir israfı görünmeyen tsk'nın harcamaları görünse acaba şu ülkede orduya saygısı kalan bir tek vatandaş kalır mıydı?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hakkari de baskin yiyen karakolun onarilmasi icin zamaninda odenek bulamayan TSK nin 2 ucaga 100 kusur milyon dolar odemesi , tayyip ve avanesi icin THY nin 200 kusur milyon dolar verip de 4 ucak 2 helikopter almasi , ulkemizde 1oo kusur bin makam arabasinin olmasi, vip lere,protokollere vs harcanan paralar bu kriz zamaninda milyonlarca vatandas issizlikle,aclikla,sefaletle savasirken normalse soylenecek soz yok...Cok mu gerekli bu ucaklar??Her gun bir yerlere mi ucuyorlar??Kiralansa daha hesapli olmaz mi??Bir ulkenin prestiji ucakla,arabayla,yatla,katla vs olmuyor..Vatandasina sundugu maddi,manevi refah duzeyi ile, hayat kalitesini yukseltmekle, saglik,egitim,sosyal imkanlarin cokluguyla, spora, sanata,ilime ,bilime yatirimla oluyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ulen o yiyo dediğiniz adamlar varya hayatlarını adamışlar vatanlarına,siz yatarken uykunuz bölünmesin,rahat uyuyun diye doğuda savaşıyorlar,savaşmasalar nolur bilmiyosunuz kardeşim,bilseniz askeri kötüleyici yorum yapmazsınız.Buraya yorum yazan adamlarıda görüyoruz,savaş çıksa acaba kaçı gider kaçı kaçar onu da merak ediyorum.Vatan sevginiz yok.yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Asker yaparsa iyi helal...hükümet yaparsa kötü.ülke edlen gitti senaryoları başlar....haram zehir zıkkım olsun.....çok gereksiz..emaklilikte sonmodel birer araba verin tamam olsun..zaten yedikleri yetmiyor.emeklilikte de yedirin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tayyip efendi cengiz kurtoğlunun düğününe gitmek için bundan iki tane aldı gıkınız çıkmadı.TSK komuta-kontrol hizmeti için alınca "100 milyon dolar"ödendi diye haber yapıyorsunuz.günü geldiğinde bunların hesabı sorulur.bu ülkede padişahlığı bitirmişiz bu çapulcuları mı bırakacağız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
birisi bu bir saka desin...cok cok gereksiz bir harcama..3-5 kisi binecek diye boyle bir para nasil car cur edilebilir..bizim etmiz ne budumuz ne..inanmak bile istemiyorum 100 milyon dolar...arkadaslar 100 milyon lira ile ulkemiz icin neler yapilabilir bir dusunun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000