11 Şubat 2011, Cuma 08:45:05

BAKAN BİNALİ YILDIRIM TARTIŞMAYA SON NOKTAYI KOYDU

Alanya Yat Limanı'nda marinanın açılış törenine katılan Ulaştırma Bakanı, Gazipaşa Havalanı'na indi. Buradan karayoluyla Alanya'ya geçen Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Akdeniz'de en fazla kıyısını bulunmasına rağmen denizlerden yeterince istifade edemediğini ifade etti.
  • AYT dunya'da nerede ilk bese giriyor bir soylesin? Neden gerek bu yalanlara anlasilmasi imkansiz. Denizi doldurarak pist ornegi yokmus? Nasil bir yalan. Gazipasa bir AYT olamaz bu bariz. Ama ilerde calismalar yapilir, 737/320 gibi ucaklar iner. Bu kadar. Daha zamani degil deyip gecmesi lazim.
  • sen çok bilgilisin ,hayatın ulaştırma sektöründe geçti ,torpilsiz bakan oldun ya o yüzden ahkam kesiyorsun...genç yaşına rağmen gemicik sahibi ,girişimci, örnek işadamı olan oğlunla ve seninle bu bilgi,birikim ve yeteneklerinizle toplumca gurur duyuyoruz....

Bakan Yıldırım, açılış öncesi Kaymakamlık, Belediye ve AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partide Gazipaşa Havaalanı ile ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım, bu konuda kara propagandaya dayalı sözlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Antalya Havalimanı ile Gazipaşa Havaalanı arasında yapılan kıyaslamaya karşı çıkan Yıldırım, "Antalya Havalimanı yapısı, yolcu kapasitesi ve ayrı ayrı pistleriyle dünyada ilk 5'e giriyor. Gazipaşa ise 3-C kategorisinde stol tipi küçük ve orta gövdeli uçakların uçuş yapabileceği bir havaalanı. Antalya Havalimanı ile Gazipaşa Havaalanı'nı kıyaslamak ve 'Niye ilde olan burada da yok' demek tamamen bilgisizlikten kaynaklanıyor. Antalya 23 milyon yolcu kapasiteli. Geçen yıl Antalya'ya 145 bin uçak inişi oldu. Gazipaşa ise ortalama 100 yolcu kapasiteli C tipi küçük ve orta gövdeli kaptan mesuliyetli havaalanıdır." şeklinde konuştu.

Gazipaşa Havaalanı'nın Antalya Havalimanı gibi olması için 7 kilometrelik daha uçuş pisti yapılması gerektiğini ifade eden Bakan Yıldırım, şöyle devam etti: "Bunu yapmak için de dağı ortadan kaldırmak gerekir. Bu da imkansız bir şey. 7 kilometrelik pist için denizi de dolduramayız. Dünyada sıfırdan deniz üzerine havalimanı yapımı örnekleri var. Fakat denizi doldurarak havalimanı pisti yapımı örneği yok. Antalya ile Gazipaşa kıyaslanması abes. Antalya Havalimanı'nın Gazipaşa'da olduğu gibi karşısında dağ yok. Bizim için insan can güvenliği yaşamı çok kutsal. Bu nedenle Gazipaşa'ya büyük gövdeli uçaklar inemez. Çünkü havalimanı C kategorisinde küçük ve orta gövdeli uçaklar için yapılmıştır."

Gazipaşa Havaalanı'na 1994 yılından bu yana toplam 72 milyon lira para harcandığı bilgisini de veren Bakan Yıldırım, Türk Hava Yolları(THY) ve Anadolu Jet'in yazın günlük tarifeli uçak seferlerine başlayacağını ifade etti. Gazipaşa Havaalanı'nda 2009'da 300, 2010'da 4 bin 900 uçuşun gerçekleştiğini bildiren Yıldırım, tanıtım ve başlatacakları Avrupa Charter seferleriyle bölgeye hava yoluyla turist akışını daha etkin hale getireceklerini kaydetti.

 

BAKAN BİNALİ YILDIRIM TARTIŞMAYA SON NOKTAYI KOYDU

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
AYT dunya'da nerede ilk bese giriyor bir soylesin? Neden gerek bu yalanlara anlasilmasi imkansiz. Denizi doldurarak pist ornegi yokmus? Nasil bir yalan. Gazipasa bir AYT olamaz bu bariz. Ama ilerde calismalar yapilir, 737/320 gibi ucaklar iner. Bu kadar. Daha zamani degil deyip gecmesi lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen çok bilgilisin ,hayatın ulaştırma sektöründe geçti ,torpilsiz bakan oldun ya o yüzden ahkam kesiyorsun...genç yaşına rağmen gemicik sahibi ,girişimci, örnek işadamı olan oğlunla ve seninle bu bilgi,birikim ve yeteneklerinizle toplumca gurur duyuyoruz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000