02 Ağustos 2009, Pazar 13:21:16

ANTALYA'DA KORKU DOLU DAKİKALAR

Antalya Havalimanı’ndan İsviçre’nin Zürih şehrine gitmek üzere havalanan Bell Air’e ait yolcu uçağının kalkış sırasında motorlarından birisi alev aldı. Yolcuların yüreklerini ağzına getiren olay şöyle gelişti.
  • herkes işkembeden sallamasın. bu motordan anlayanlar konuşsun. motorda ne yangın çıktı nede başka bişey 3-4 defa stall olması sonucu alev uzaması oluştu. eğer boroscope sonucu turbinlerde hasar görülürse (büyük bir ihtimalle görülecek ) motor değişecek. stall sebebinide araştırmak lazım. çeşit çeşit sebepleri olabilir. kuş bile girmiş olabilir. normal yükleme prosedurlerine uyulduğu sürece hayati bir tehlike yoktur. uçaklar zaten böyle olayların olabileceği varsayımına göre dizayn edilmiştir. saygılar
  • uçak Antalya üzerinde ani bir dönüş yapmadı. gördüğüm kadarıyle pist istikametinde 20 km kadar gitti soldan önce doğuya sonra kuzeye dönüp kalktığı meydana emniyetle indi. Ekibe ve yolculara geçmiş olsun.
  • Bahsi gecen ucak Air Berlin'in %49,9 hissesine sahip "Belair" 'in . (bu arada haberde yazdigi gibi Bell Air degil !). Belair 767si hairc Air Berlin renklerinde ucuyor.
  • Ooo, "Cin Ali"m, senin PR ekibi pazara-mazar dinlemeyip çalışıyor valla. Bakıyorum da, haberlerde uçağın bağlı olduğu firmanın adı bile değişti şimdiden. "Berlin mızıkacısı" oldu "BellAir"! Sen bu işi iyi biliyosun valla. Gerçi uçak "damalı eşek" gibi, gerçek markayı görmemek için kör olmak lâzım. Muhsin Başkan'ın kurban gittiği o meşhum hadisede de, "MedAir helikopteri" ne güzel "BBP helikopteri" oluvermişti, değil mi? Nasıl olsa piyasada koyun çok, çakmazlar hadiseyi. Mesela, bayram değil, seyran değil, Sözcü gazetesi seni niye bugün öpme ihtiyacı hisetti acaba? Bir arka sayfadaki "tam sayfa TV kanalı reklamı"yla hiç alakası olmadığına eminim! Yürü be "Cin Ali"m, kim tutar seni!
  • Büyük bir şans eseri yaşanılan olay can kayıpsız gerçeklemiş. En önemliside bu bence... Ama bazı insanlar neden her konuda uzmanlığını(!) konuşturmak için yarış içinde, bu pek anlaşılır değil. Umarım bir gün büyürüz...
  • Sayın pilot arkadasım ben 320 yada 737 olsa düşerdim gibi bişey yazmadım.Polemiğede girmeye gerek yok.Ama boeing 757 motorları Rolls Royce motorudur. 737 800 CFM56-7B ve 320 aileside genelde V2500 motoru taşırlar. Rolls Royce RB211 motorları ---37400-60600 Lbf CFM 56-7B --- 18500-27300 Lbf V2500 --- 22000-33000 Lbf trust aralıkları vardır. 757 uçakları overload olmayan nadir uçaklardandır. Bunu sende bilirsin. Bahsettiğin uçaklar (ki her ikisindede eğitimim var) düşer falan demedim.Trust aralıklarına bakarsan demek istediğimi anlayabilirsin.
  • birgen air kazasını genç sivil havacı erkan alkan bütün açıklamalarıyla kazanın nasıl meydana geldiğini isveç peyniri modeline göre açıklamıştır. teşekkürler ERKAN ALKAN
  • Ucagin motorunun alev almasi söz konusu degil sadece motor arizası, farkli spekulasyonlara yol acacak ya da sirkete zarar verebilecek haberleri yaparken biraz daha dikkat etmekte ve tam bilgi alindiktan sonra haber yapmakta fayda var, itina gösterelim lütfen.
  • birgen air kazasıyla ne alakası var çorumlu? erkan alkan a selam.
  • ucagin 757 olmasi sansmis diyen arkadas,737 veya a320 olsa düsermiydi diyorsun yani?:-))))

İsviçre Merkezli Charter şirketi  Belair’e ait Boeing 757 tipi yolcu uçağı Antalya Havalimanı’ndan 207 yolcusu ile saat 12.56 sıralarında havalandı. Uçağın kalkışı sırasında motorlarından birisi alev uzaması sonrasında yanmaya başladığı iddia edildi.

 
Yolculara korkulu anlar yaşatan motor yangını sonrasında pilot Antalya üzerinde ani bir dönüş yaparak Antalya Havalimanına acil iniş yaptı. Tek motorla gerçekleşen inişten sonra yolcular hemen tahliye edildi. Acil iniş sırasında Antalya Havalimanı’nda gerekli tedbirler alındı.

 

Kalkış sırasında uçağın motorlarından birinin alev almasının motora yabancı bir maddenin kaçması yada fuel control ünitesine fazla yakıt pompalanmasından kaynaklanabileceğini belirten Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan, "böyle durumlarda pilot yangın ihbarı alırsa motorda bulunan yangın tüpünü patlatabilir" dedi.

 
Öte yandan charter şirketi Belair’in bu uçağı Air Berlin’den kiraladığı belirtildi.

Air Berlin

©AirportHaber Özel

ANTALYA'DA KORKU DOLU DAKİKALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 15 yıl önce
herkes işkembeden sallamasın. bu motordan anlayanlar konuşsun. motorda ne yangın çıktı nede başka bişey 3-4 defa stall olması sonucu alev uzaması oluştu. eğer boroscope sonucu turbinlerde hasar görülürse (büyük bir ihtimalle görülecek ) motor değişecek. stall sebebinide araştırmak lazım. çeşit çeşit sebepleri olabilir. kuş bile girmiş olabilir. normal yükleme prosedurlerine uyulduğu sürece hayati bir tehlike yoktur. uçaklar zaten böyle olayların olabileceği varsayımına göre dizayn edilmiştir. saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uçak Antalya üzerinde ani bir dönüş yapmadı. gördüğüm kadarıyle pist istikametinde 20 km kadar gitti soldan önce doğuya sonra kuzeye dönüp kalktığı meydana emniyetle indi. Ekibe ve yolculara geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bahsi gecen ucak Air Berlin'in %49,9 hissesine sahip "Belair" 'in . (bu arada haberde yazdigi gibi Bell Air degil !). Belair 767si hairc Air Berlin renklerinde ucuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ooo, "Cin Ali"m, senin PR ekibi pazara-mazar dinlemeyip çalışıyor valla. Bakıyorum da, haberlerde uçağın bağlı olduğu firmanın adı bile değişti şimdiden. "Berlin mızıkacısı" oldu "BellAir"! Sen bu işi iyi biliyosun valla. Gerçi uçak "damalı eşek" gibi, gerçek markayı görmemek için kör olmak lâzım. Muhsin Başkan'ın kurban gittiği o meşhum hadisede de, "MedAir helikopteri" ne güzel "BBP helikopteri" oluvermişti, değil mi? Nasıl olsa piyasada koyun çok, çakmazlar hadiseyi. Mesela, bayram değil, seyran değil, Sözcü gazetesi seni niye bugün öpme ihtiyacı hisetti acaba? Bir arka sayfadaki "tam sayfa TV kanalı reklamı"yla hiç alakası olmadığına eminim! Yürü be "Cin Ali"m, kim tutar seni!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Büyük bir şans eseri yaşanılan olay can kayıpsız gerçeklemiş. En önemliside bu bence... Ama bazı insanlar neden her konuda uzmanlığını(!) konuşturmak için yarış içinde, bu pek anlaşılır değil. Umarım bir gün büyürüz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın pilot arkadasım ben 320 yada 737 olsa düşerdim gibi bişey yazmadım.Polemiğede girmeye gerek yok.Ama boeing 757 motorları Rolls Royce motorudur. 737 800 CFM56-7B ve 320 aileside genelde V2500 motoru taşırlar. Rolls Royce RB211 motorları ---37400-60600 Lbf CFM 56-7B --- 18500-27300 Lbf V2500 --- 22000-33000 Lbf trust aralıkları vardır. 757 uçakları overload olmayan nadir uçaklardandır. Bunu sende bilirsin. Bahsettiğin uçaklar (ki her ikisindede eğitimim var) düşer falan demedim.Trust aralıklarına bakarsan demek istediğimi anlayabilirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
birgen air kazasını genç sivil havacı erkan alkan bütün açıklamalarıyla kazanın nasıl meydana geldiğini isveç peyniri modeline göre açıklamıştır. teşekkürler ERKAN ALKAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ucagin motorunun alev almasi söz konusu degil sadece motor arizası, farkli spekulasyonlara yol acacak ya da sirkete zarar verebilecek haberleri yaparken biraz daha dikkat etmekte ve tam bilgi alindiktan sonra haber yapmakta fayda var, itina gösterelim lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
birgen air kazasıyla ne alakası var çorumlu? erkan alkan a selam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ucagin 757 olmasi sansmis diyen arkadas,737 veya a320 olsa düsermiydi diyorsun yani?:-))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000