15 Şubat 2011, Salı 09:07:55

ANTALYA HAVALİMANI'NIN 2011 HEDEFİ NE?

Routes Akdeniz Forumu'na ev sahipliği yapan ICF Airports'un Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel, amaçlarının sadece Antalya'ya değil Türkiye'ye yeni uçuşlar kazandırmak olduğunu söyledi. Döngel, Antalya Havalimanı için 2011 hedefini ise 11 milyon yabancı olarak açıkladı.
  • Üzerimizde ki yük her geçen gün artıyor, sayımızda ise hiç değişiklik yok, ücretler ise malum derdimiz,,,,sonra ICF dışarıya herşeyi toz pembe gösteriyor,,,ezildikçe eziliyoruz bunun sonu ne olacak nereye gidecek kimse bilmiyor, üst yöneticiler bilse bile görmezlikten geliyor, orta kademedeki yöneticiler ise koltuk sevdalarındalar nede olsa hepsinin maaşı yüksek,,,asıl işi yapan ICF i omuzlayan bizler ise daha ne kadar dayana
  • Yaşar Döngel gibi bir yetkiliye sahip olmak her yönetime nasip olmaz.Son 14 yıldan birtek o geriye kaldı.ICF ona sıkı sıkı sarılmalı
  • Airports Genel Müdürü Alexander Laukenmann ICF Airports un temmuz ayı itibari ile yolcu trafiği açısından dünyanın 27 nci, Avrupanın 3 üncü ve Akdenizin de en büyük havalimanı konumuna geldiğini (Geçen yıl en büyüğü İspanyanın Malaga Havalimanıydı) Kanadanın Vencouver kentinde düzenlenen Dünya Routes 2010' da Qatar Airways, Finair, Norvegian Air ve Jet2com havayolu şirketleri ile Antalyaya tarifeli seferler başlatılması için ön anlaşmalar imzaladıklarını açıklamıştı.
  • Herşey çok güzel ama hizmet kalitesi bu kadar düşükken daha dikkatli konuşmak gerekir diye düşünüyorum.
  • Bu Haberler Hem Türkiye Hemde ANTALYA İçin Güzel ve Gurur veriçi Atılımlar Tebrikler ICF Durmak Yok Yola Devam Önünüz Açık Hedef Daha başarılı Bir Havacılık Hedef Hep Dahada İleri.

ICF Airports ev sahipliğinde Gloria Golf Resort Hotel'de gerçekleşen Routes Akdeniz Forumu'nda TurizmdeBuSabah'ın sorularını yanıtlayan ICF Airports'un Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel, etkinliğin sadece Antalya'ya değil Türk turizmine de olumlu katkıları olacağını söyledi.

"ROUTES'UN TÜRKİYE'DE YAPILMASI İÇİN ÇOK ÇABA GÖSTERDİK"

Routes Akdeniz Forumu'nun ilk defa turizm sektörünü de kapsayacak şekilde Antalya'da yapıldığını hatırlatan Döngel, organizasyonun Türkiye'ye kazandırılması için büyük çaba gösterdiklerini belirtti. Döngel, "Routes bir havacılık forumu aslında. İlk defa bu forumun içine turizmi ve Akdeniz'i oturttuk. Bu organizasyon için esasında başka bir ülke ile angajmana gidilmişti. Bu organizasyonun doğru başlaması için Antalya'nın seçilmesi gerektiğini dile getirmiştik. Bu konuda epey uğraştıktan sonra Routes'u ikna ettik. Böylece Antalya'ya geldi bu organizasyon. Yoksa başka bir ülkede yapılacaktı bu organizasyon" dedi.

CİDDİ KATILIM VAR

Etkinliğe çok ciddi bir katılım olduğunun altını çizen Döngel, "300'ün üzerinde katılımcı etkinlikte yer alıyor. 40'tan fazla havalimanı ve havayolu, 60'tan fazla tur operatörü, 50'den fazla otel zinciri ve yer hizmetleri sunan kurum organizasyonda temsil ediliyor. Sadece sayısal anlamda büyük bir rakamdan bahsetmiyoruz. Havacılık ve turizmin hemen hemen tüm karar vericileri burada" şeklinde konuştu.

AMAÇ YENİ UÇUŞLAR VE SEZONU UZATMAK

Etkinliği Türkiye'ye kazandırırken iki temel amaçları olduğunu kaydeden Döngel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim temelde iki beklentimiz var. Birincisi mutlaka, tarifeli ve direkt seferlerin arttırılması. Diğer amacımız da kış sezonunu canlandırmak. Antalya'ya gerçekleşen uçuşların yüzde 85'i 6 aylık yaz döneminde gerçekleşiyor. Halbuki Antalya'da birçok ürünümüz var. Bu ürünleri tanıtmak ve pazarlamak istiyoruz. Onun için bu etkinliği Şubat ayında gerçekleştiriyoruz. Dışarıdaki havayı görüyorsunuz. Kışın ortasında böyle bir havayı gelsinler, görsünler istedik."

SADECE ANTALYA'YA DEĞİL TÜRKİYE'YE KATKI SAĞLAYACAK

Amaçlarının Antalya ile sınırlı olmadığının da altını çizen Döngel, "Amacımız aslında sadece Antalya'ya uçuşları arttırmakla sınırlı değil. Türkiye'deki diğer havalimanı işletmecileri de burada. Türkiye'nin genel olarak tanıtımına, ürünlerinin tanıtımına dönük bir çalışma yapılıyor. Aslında tanıtımın ötesinde pazarlama yapılıyor. Çünkü Routes'un temelinde fuar mantığı değil birebir görüşme mantığı yapılıyor. Fuar süresince görüşmek üzere karşılıklı randevular alınmış durumda. Etkinliğin sadece Antalya değil Türkiye açısından da olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

RAKAMSAL BEKLENTİMİZ YOK ORTA VADELİ ANLAŞMALAR ÖNEMLİ

Döngel, Routes Forumu süresince kaç yeni havayolu ile anlaşma yapmayı hedeflediklerine ilişkin soruya ise "Kanada'da Vancouver'daki etkinliğe katılmıştık. Sadece orada 3 havayolu şirketi ile anlaşma yapmıştık. Burada kaç şirket ile anlaşma yapılacağını söylemek şimdiden zor. Spesifik ve kısa vadeli beklentilerle gitmektense orta vadeli çalışmak önemli" şeklinde yanıt verdi.

2011 HEDEFİ 11 MİLYON YABANCI

2011 yılına ilişkin beklentilerini de açıklayan Döngel, "2010 yılında gelen giden iç hatlarla birlikte 23 milyon yolcu sayısına ulaştık. 2011'de dış hatlarda gelen giden yolcu sayısı bakımından 22 milyonu, gelen yolcu bakımından ise 11 milyonu geçeriz diye tahmin ediyorum" diye konuştu.

ANTALYA HAVALİMANI'NIN 2011 HEDEFİ NE?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Üzerimizde ki yük her geçen gün artıyor, sayımızda ise hiç değişiklik yok, ücretler ise malum derdimiz,,,,sonra ICF dışarıya herşeyi toz pembe gösteriyor,,,ezildikçe eziliyoruz bunun sonu ne olacak nereye gidecek kimse bilmiyor, üst yöneticiler bilse bile görmezlikten geliyor, orta kademedeki yöneticiler ise koltuk sevdalarındalar nede olsa hepsinin maaşı yüksek,,,asıl işi yapan ICF i omuzlayan bizler ise daha ne kadar dayana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yaşar Döngel gibi bir yetkiliye sahip olmak her yönetime nasip olmaz.Son 14 yıldan birtek o geriye kaldı.ICF ona sıkı sıkı sarılmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Airports Genel Müdürü Alexander Laukenmann ICF Airports un temmuz ayı itibari ile yolcu trafiği açısından dünyanın 27 nci, Avrupanın 3 üncü ve Akdenizin de en büyük havalimanı konumuna geldiğini (Geçen yıl en büyüğü İspanyanın Malaga Havalimanıydı) Kanadanın Vencouver kentinde düzenlenen Dünya Routes 2010' da Qatar Airways, Finair, Norvegian Air ve Jet2com havayolu şirketleri ile Antalyaya tarifeli seferler başlatılması için ön anlaşmalar imzaladıklarını açıklamıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herşey çok güzel ama hizmet kalitesi bu kadar düşükken daha dikkatli konuşmak gerekir diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu Haberler Hem Türkiye Hemde ANTALYA İçin Güzel ve Gurur veriçi Atılımlar Tebrikler ICF Durmak Yok Yola Devam Önünüz Açık Hedef Daha başarılı Bir Havacılık Hedef Hep Dahada İleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000