18 Mayıs 2011, Çarşamba 11:45:34

Antalya Havalimanı rekor kırdı!

Fraport AG’nin yeni uluslararası terminali hizmete açtığı 2009 yılından bu yana 22,1 milyon yolcunun geldiği bildirilen Antalya Uluslararası Havalimanı, ilk kez İspanya’nın önemli destinasyonu Mayorka’nın havaalanı Palma de Mallorca’yı geçti...
  • Çok sevindik şirket kazandıkça, kazansın gözümüz yok, acaba bu kazançtan bir miktar personele yansıyacakmı? 19

Fraport AG’nin yeni uluslararası terminali hizmete açtığı 2009 yılından bu yana 22,1 milyon yolcunun geldiği bildirilen Antalya Uluslararası Havalimanı, ilk kez İspanya’nın önemli destinasyonu Mayorka’nın havaalanı Palma de Mallorca’yı geçti. Antalya Havalimanı geçen yıla oranla yolcu sayısını yüzde 18,5 oranında artırmayı başardı.

Antalya Uluslararası Havalimanı’nı 1999’dan beri işleten Almanya merkezli Fraport AG şirketi, 2024’e dek sözleşme imzaladığı Antalya Uluslar arası Havalimanı’nın performansından oldukça memnun.

Alman medyasına bilgi veren Fraport AG yöneticileri, bugüne dek 100 milyon avro yatırım yaptıkları Antalya Uluslararası Havalimanı’nın 1999’da 4,9 milyon olan yolcu sayısının 2011’e dek geçen yaklaşık 12 yıllık sürede 22,1 milyon yolcuya ulaştığını vurguladılar. Fraport AG yöneticileri, bu sürede yaşanan terör olayları ve Sars krizi gibi olumsuz gelişmelerinde Antalya Uluslararası Havalimanı’ndaki büyümeyi önleyemediğini dile getirdiler.

Antalya’nın 2011’in ilk çeyreğinde yüzde 14,1’lik artışla 2,2 milyon yolcuyu ağırladığını ifade eden Fraport AG yönetimi, bu artışta Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan siyasal olaylar nedeniyle Türkiye’ye olan talep artışının da etkili olduğunu kaydetti. Fraport AG yöneticileri bu sonuçlarla Antalya Uluslararası Havalimanı’nın ilk kez İspanya’nın önemli destinasyonu Mayorka’nın havaalanı Palma de Mallorca’yı geçtiğini bildirdiler.

Antalya Havalimanı rekor kırdı!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Çok sevindik şirket kazandıkça, kazansın gözümüz yok, acaba bu kazançtan bir miktar personele yansıyacakmı? 19

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000