21 Ocak 2009, Çarşamba 08:56:43

Fraport, havalimanını genişletmek için çalışmalara başladı

Frankfurt Havalimanı'nı genişletme çalışmaları kapsamında Kelsterbacher Ormanı'nda ağaç kesimleri başladı.
  • 1979 yılıydı.. alman bir arkadaşım vardı..onlarda Frankfurt meydanının inşaası için orman ağaçlarının kesilmesini engellemek için orman da kamp kurduklarını söylemişti....

Frankfurt Havalimanı yetkilileri, ağaçların kesilmesini protesto etmek için geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana bölgede bulunan kampçıların ise henüz bölgeden çıkarılmadığını söyledi. Yetkililer, Şubat ayı sonuna kadar 300 hektarlık alanda ağaç kesiminin sona ereceğini belirtirken, protestocular bölgeyi terk etmemekte ısrar ediyor. Protestocular, ağaçların tepelerine bezden çadır ve ahşap evler kurarak tepkilerini ortaya koyuyor.

Frankfurt Havalimanı basın sözcülerinden Wolfgang Schwalm, yaptığı açıklamada, "Burada kamp yapanlara çıkmaları gerektiğine dair bir bilgi kağıdı verilecek. Ama hemen önümüzdeki günlerde boşaltılması gerektiğine dair bir işaret yok" dedi.

Protestoculardan Kyle Fernandez ise, "Kendimi bildim bileli ormanların bu şekilde yok edilmesine karsı protestolara katılıyorum. Ağustos ayından beri buradayım" diye konuştu.

Havalimanının genişletilmesi, 40 bin kişiye yeni iş imkanı oluşturacak. Buna karşılık 300 hektarlık orman yok olacak. Frankfurt Havalimanı yetkilileri, Eylül ayından itibaren bölgede inşa faaliyetlerine başlamayı planlıyor.

Fraport, havalimanını genişletmek için çalışmalara başladı

Yorumlar

rumuz ~ 15 yıl önce
1979 yılıydı.. alman bir arkadaşım vardı..onlarda Frankfurt meydanının inşaası için orman ağaçlarının kesilmesini engellemek için orman da kamp kurduklarını söylemişti....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000