20 Haziran 2011, Pazartesi 17:30:40

ANTALYA 4 MİLYONA DAYANDI!

Antalya'ya havayoluyla gelen turist sayısı 3,850 milyona ulaştı...
  • kim ulaşıyor bu rakama sayın yetkili, kim ve kimler hiç düşündünüzmü? sizin güvenliğinize rağmen bu kadar uçağa kimlerin hizmet verdiğini? Apron memurunu, harekatçısını, pilotunu, dispatchini, şoförünü, ATC'sini, elektrikçisini.............. Kaymağı yemek kolay önüne sütü koyan olursa............
Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Antalya'ya havayoluyla gelen turist sayısında bugün itibarıyla 3 milyon 850 bine ulaşıldığını, böyle gitmesi halinde yıl sonu itibarıyla Antalya'ya 11 milyon turist hedefinin gerçekleşeceğini bildirdi.
 
AKTOB, Antalya Havalimanı'nı işleten Fraport IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşletmeciliği AŞ (ICF Airports), Antalya Valiliği ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu işbirliğiyle başlatılan, ekim ayında sona erecek ''2011 yılı Turist Profili Anket Çalışmaları'' hakkında basın toplantısı düzenlendi. 
 
Toplantıda konuşan AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, bugün itibarıyla Antalya'ya havayoluyla gelen turist sayısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16'lık artış olduğunu belirtti. Bugün itibarıyla havayoluyla Antalya'ya gelen turist sayısında 3 milyon 850 bine ulaşıldığını kaydeden Çorabatır, geçen yıl aynı dönemde 3,5 milyon turistin geldiğini hatırlattı. Çorabatır, böyle gitmesi halinde yıl sonu itibarıyla Antalya'ya 11 milyon turist hedefinin gerçekleşeceğini ifade ederek, ''Havaalanı rakamlarının bir kısmı direkt olarak otellere yansımayabilir ancak sezon inşallah iyi geçecek. Okullar tatil oldu, iç piyasada da istediğimiz rakamları alacağız. Havaalanı rakamlarından da bunu görüyoruz. İç piyasadan gelen uçak sayısında artış var'' diye konuştu.
 
Anadolu Jet'in de Antalya için değişik çalışmaları olduğunu ifade eden Çorabatır, bu firmanın Erbil'den Ankara üzerinden Antalya'ya ya da direkt Erbil'den Antalya'ya turist getirme düşünceleri olduğunu bildirdi. Akdeniz çanağındaki ülkelerde yaşanan olaylardan sonra Antalya'nın halen cazibesini koruduğunu vurgulayan Çorabatır, şöyle konuştu:
 
''Antalya fiyat, otel kalitesi bakımından Avrupa'da cazibesini koruyor. Tur operatörlerinin de Antalya için Avrupa'ya, tüm dünyaya, rakiplere örnek olacak konsept çalışmaları yaptıklarını biliyoruz. Gelecek yıl için, uçak koltuk ve yatak kapasitelerinin artacağını, herkesin bir arayış içinde olduğunu biliyoruz. Bu da bizi memnun ediyor. İnşallah, Bodrum'daki gibi olaylar yaşanmadığı takdirde 2011 yılını hedeflediğimiz sayılarla kapatacağız. 2012'yi de bu sene içinde gerek tanıtımda planlayacağımız, gerekse hedeflediğimiz ülkelerde daha iyi rakamlarla kapatacağımızı biliyoruz. 2012 yılında da yeni yatırımlarla ve mevcut otellerin yapacakları yenilemelerle Antalya'da yaklaşık 15-20 bin yatak kapasitesi devreye girecek.''
 
-ICF AIRPORT YÖNETİM KURULU ÜYESİ-
 
ICF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel de, Türkiye'nin bulunduğu bölgede son altı aydır yaşanan bazı olayların Antalya'yı ön plana çıkardığına dikkati çekti. 
 
Avrupa'nın her noktasında Antalya'ya olan ilginin arttığını belirten Döngel, okulların tatil olmasıyla birlikte bu sezon iç piyasadan da 2 milyon turistin Antalya'yı tercih ettiğini kaydetti. 
 
İç hatlarda inen kalkan uçak sayısının 125'i bulduğuna vurgu yapan Döngel, şöyle devam etti: 
 
''Bu çok ciddi rakam. Dış hatlarda da 750 uçak iniş ve kalkışı var. Şimdiden günlük inen ve kalkan uçak sayısında 875-900'ü yakaladık. Temmuz ayında bine yaklaşacağız. Şu ana kadar her şey yolunda gidiyor. Önümüzdeki yıla gelince biraz daha temkinli olmak durumundayız. Herkesin bildiği gibi Avrupa'da çok ciddi ekonomik kriz var. Özelikle İspanya, İtalya gibi ülkelerden pazar payı aldığımız da düşünülürse, bu ülkelerin kendi ekonomileri içinde turizmin ağırlığına bakacak olursak gelecek yıl çok radikal önlemler alması şaşırtıcı olmaz diye düşünüyoruz. Öte yandan ne yazık ki nisan, mayıs ayındaki hava koşullarını iyi geçirmedik. Önümüzdeki dönem Nisan ve Mayıs aylarının da olumsuz etkileneceğini beklemek çok şaşırtıcı olmamalı. Bunun için önümüzdeki yıl biraz daha fazla çalışmak gerekiyor.''
 
Destinasyon bazında nokta atışlı tanıtımlarla değişik ürünlerin de pazarlanması gerektiğini anlatan Döngel, tanıtıma ilişkin şu bilgilere yer verdi:
 
''Frankfurt Havalimanı Avrupa'nın en büyük aktarma merkezi. Bu havalimanından yılda, 150 ülkeden 58 milyon turist gelip geçiyor. Bu havalimanında her yıl 4-5 ay Antalya'nın tanıtımını yapıyoruz. Havalimanını Antalya görselleriyle dolduruyoruz. Tanıtım çalışmalarımız gelecek yıl da devam edecek. Alman ortağımız Fraport dünyada çeşitli hava alanlarını işletiyor. Çin'de de havalimanı işletiyor. St Petersburg havalimanının işletmesi ihalesini yeni aldı. Bu havalimanlarında da Antalya'nın tanıtımını yapmayı arzu ediyoruz.''
 
Dünya Kongre Organizatörleri Birliği'nin (ICCA) 2014 kongresinin Antalya'da yapılacağını anımsatan Döngel, Frankfurt Havaalanı'nda 100'e yakın 'Antalya 2014 ICCA'ya Hazır'' sloganlarını içeren görseller bulunduğunu belirtti. 

Habertürk
ANTALYA 4 MİLYONA DAYANDI!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
kim ulaşıyor bu rakama sayın yetkili, kim ve kimler hiç düşündünüzmü? sizin güvenliğinize rağmen bu kadar uçağa kimlerin hizmet verdiğini? Apron memurunu, harekatçısını, pilotunu, dispatchini, şoförünü, ATC'sini, elektrikçisini.............. Kaymağı yemek kolay önüne sütü koyan olursa............

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000