22 Haziran 2013, Cumartesi 16:50:09

UÇAK ELEKTRONİK CİHAZ KULLANIMI EYLÜL'E KALDI

ABD'de Federal Havacılık Kurumu'nun (FAA) uçaklarda teknolojik cihaz kullanım kurallarını gevşetmesi yönündeki beklentiler şimdilik sonuçsuz kaldı. FAA, güvenlik değerlendirmesi üzerinde daha fazla çalışılması gerektiğini açıklayarak bu konudaki kararını Eylül ayında açıklayacağını duyurdu.

FAA'in cep telefonları dışındaki teknolojik cihazların (müzik çalarlar, laptoplar ve benzeri cihazlar) uçuş esnasında kullanımına izin vermesi, cep telefonları içinse daha detaylı çalışmalar yapılmasını önermesi bekleniyordu.

Smartphone cihazların ve tabletlerin adeta patlama yaptığı, sosyal ağların inanılmaz ölçüde popülerlik kazandığı ve internet kullanımının son derece yaygınlaştığı bir dönemde yaşıyoruz. Pek çok kişi içinde yaşadığımız dönemi teknoloji ve iletişim çağı olarak nitelemeye başladı bile. Ancak uçaklar bu yeni çağa ısrarla ayak uydurmamakta kararlı gözüküyor. Pek çok hava yolu şirketi, uçuş güvenliği gerekçesiyle hem kalkış ve inişlerde hem de yolculuk esnasında teknolojik cihazların hemen hepsinin kullanımını yasaklıyor. Hem tüketici gruplarından gelen baskılar hem de teknoloji devlerinin ısrarları ise, havacılık kanunlarını düzenleyen kurumların daha fazla araştırma yapmasını zorunlu hale getiriyor.

Bu kurumların en önemlisi, ABD Federal Havacılık Kurumu olan FAA. FAA, hem tüketicilerden gelen baskı hem de FCC'den gelen yazı neticesinde geçtiğimiz yıl uçuş esnasında elektronik cihaz kullanımıyla ilgili kapsamlı bir çalışma başlatmıştı [1]. Bu çalışmanın geçtiğimiz günlerde sonuçlandırılması ve bir takım tavsiye kararlarının açıklanması bekleniyordu. Ancak FAA, çalışmaların henüz tamamlanamadığını ve tavsiye kararlarını Eylül ayında duyuracağını açıkladı.

Beklenti, başta iPod gibi müzik çalarlar ve laptoplar (veya e-kitap okuyucular) gibi elektronik cihazların uçuş esnasında özgür bir biçimde kullanılabilmesi yönünde. Cep telefonu gibi sinyal alış verişi yapan cihazlar içinse, durum biraz daha karmaşık ve detaylı analizlerin yapılması gerekiyor. (turk.internet.com)

UÇAK ELEKTRONİK CİHAZ KULLANIMI EYLÜL'E KALDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000