04 Ağustos 2012, Cumartesi 09:10:16

TEHLİKE İÇİN SORUŞTURMA AÇILDI

Washington’un Ronald Reagan havaalanında üç uçağın kalkış ve iniş esnasında tehlikeli derecede birbirine yaklaştığı olayın ardından soruşturma başlatıldı...
  • TÜM ARKADAŞLARA HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN .ARTIK BİR ÇATI ALTINDA TOPLANMANIN ZAMANI GELDİ SESİMİZİ TÜM HERKES DUYACAKTIR. BİR OLALIM İRİ OLALIM DİRİ OLALIM.

ABD Ulaştırma Bakanı Ray LaHood, olayın ayrıntılarının inceleneceğini söyledi. La Hood, benzer iletişim hatalarının tekrarlanmaması için gereken tüm önlemlerin alınacağını da belirtti.

Salı günü havaalanından kalkan iki uçak ile inişe geçmiş bir uçak, havacılık kurallarına göre tehlike oluşturacak şekilde birbirlerine yaklaşmıştı. İki uçak arasında yatay mesafe 1,5 kilometreye, dikey mesafe ise 244 metreye kadar düşmüştü.

Karışıklığa, kötü hava koşulları nedeniyle pistin iniş ve kalkış yönlerinin değiştirilmesi neden olmuştu. Amerikan Federal Havacılık Dairesi (FAA), olaya, iki kule görevlisi ile radar kontrol sistemi görevlisi arasındaki yanlış anlaşmanın neden olduğunu açıkladı. Bunun sonucunda kalkan iki uçak, inişe geçen ve aksi yönden gelen uçakla karşı karşıya geldi.

Ancak FAA Genel Müdürü Michael Huerta, uçakların hiçbirinin doğrudan diğerinin üzerine gitmediğini söyledi. Muhtemel kaza, bir kule görevlisinin durumu fark ederek, uçakların rotasını değiştirmesiyle engellendi.

Ronald Reagan havaalanı, Mart 2011’de de gündeme gelmiş, tek başına gece  nöbeti tutan kule görevlisi uyuya kalınca, toplam 165 kişinin bulunduğu iki uçak kulenin yardımı olmadan alana iniş yapmak zorunda kalmıştı.

TEHLİKE İÇİN SORUŞTURMA AÇILDI

Yorumlar

ESENBOĞA GÜVENLİK ~ 12 yıl önce
TÜM ARKADAŞLARA HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN .ARTIK BİR ÇATI ALTINDA TOPLANMANIN ZAMANI GELDİ SESİMİZİ TÜM HERKES DUYACAKTIR. BİR OLALIM İRİ OLALIM DİRİ OLALIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000