23 Mayıs 2013, Perşembe 09:02:02

HONDA JET BAŞKA BAHARA KALDI!

Japon üretici Honda'nın hafif jet kategorisinde yer alan uçağı HondaJet, FAA sertifikası alamadı.
  • Uzay ve havacılık sanayi japonların tekelinde olsaydı Mars ve Jüpiter'e charter seferleri çoktan başlamıştı. Boeing ve Airbus,başka seçenek mi var...20 milyon dolarlık jetin japon muadili 4,5 m.dolar. Hezarfen uçtu da ne oldu ? Sürgün yedi Cezayir'e sonrası meçhul.

Honda'nın 2012 yılında ticari olarak kullanılmasını öngördüğü ancak bu yıla ertelenen HondaJet sertifika süreci motor ruhsat prosedüründeki küçük bir problem sebebiyle tekrar ertelendi. Küçük jetin FAA sertifikasının önümüzdeki yılın sonlarına kadar verilmeyeceği açıklandı. Honda sözcüsü Shigeki Endo, gecikmenin pil sistemiyle ilgili olmadığını ve uçağın ana tasarımını etkilemeleceğini belirtti.

Pilin aşırı ısınması nedeniyle seferlerden çekilen Boeing 787 Dreamliner'da olduğu gibi lityum iyon bataryalar kullanılan HondaJet, iki adet yüksek yakıt tasarruflu HF120 motora sahip. Test uçuşlarında çok hafif jet kategorisinde 790 kilometre hıza ulaşarak rekor kıran uçak 6 yolcu taşıyabiliyor ve 2 bin 593 kilometre menzile sahip.

Bugüne kadar 100 adet sipariş alınan HondaJet'in fiyatı 4,5 milyon dolar. (Zaman)

HONDA JET BAŞKA BAHARA KALDI!

Yorumlar

Japon uçağı ~ 11 yıl önce
Uzay ve havacılık sanayi japonların tekelinde olsaydı Mars ve Jüpiter'e charter seferleri çoktan başlamıştı. Boeing ve Airbus,başka seçenek mi var...20 milyon dolarlık jetin japon muadili 4,5 m.dolar. Hezarfen uçtu da ne oldu ? Sürgün yedi Cezayir'e sonrası meçhul.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a ~ 11 yıl önce
bu segmentte boeing ve airbus un urettigi ucak yok. ticari olarak kisitli bir pazardir, dunyanin ekonomik calkantilarindan cok etkilenir,ayrica bu ucagi GE ile beraber gelistirdiler.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000