19 Ağustos 2010, Perşembe 08:49:27

FAA'DEN CİDDİ UYARI!

Amerikan Federal Havacılık Yönetimi(FAA), hava trafiği kontrolünün risk altında olduğunu açıkladı.
  • askeri tumen saldirisi mudahelesiz kalmasinin da ,daha fazla kan kayibi olmasin diye yapilmamasinada inanirsin degilmi
  • o dedigin seye kendin inaniyorsan inan. , boyle birsey yok ve olmaz sadece kendileri yaparsa olur. Bir soz vardir ilk kokuyu alan gibi..... demekki ABD artik bu gibi yontemlere basvurcak diye yorumlamak daha dogru olur
  • Böyle birşey yeşilköyde yaptıklarını düşünün bir telsiz ile sürekli approach'u ve world traffiği işgal edecekler ? Olamazmı kim önüne geçebilir ? İşgal edecekler derken sürekli bir ses yayınlarlar yüksek bişekilde kimsenin ne dediği anlaşılmayacak bişekilde ?

Dünyanın süper gücü olarak anılan ve birçok terör örgütünün bir numaralı hedefi konumdaki Amerika Birleşik Devletleri, havacılık konusunda çok gelişmiş bir sisteme sahip.

Ülkede havacılık faaliyetlerini düzenleyen Federal Havacılık yönetimi(FAA) ise 11 Eylül'de kötü bir şekilde sınanan bu sistemin yine tehdit altında olduğu uyarısını yapıyor.

FAA, geçtiğimiz yıllarda yapılan birçok yenileme çalışmasına rağmen sistemin dışardan gelecek saldırılara karşı savunmasız olduğunu belirtti. Bazı hava trafik kontrolü sistemlerinin dışardan erişime açık olabileceğine dikkat çeken FAA, sistemin acilen güncelleştirilmesi gerektiğini açıkladı.

FAA ayrıca bazı hava trafik kontrolü sistmelerine ulaşmakta sorun yaşadıklarını ve bu erişimin dış güçler tarafından tamamen engllenmesinden endişe ettiklerini dile getirdi. Amerikan Hükümeti de teröristlerin ve suçluların bu sisteme ulaşmasından endişeleniyor.

Hackerların sistemin sadece FAA belgelerinin bulunduğu bölüme girebilme ihtimallerinin olduğu fakat kontrol kulesine sızmalarının mümkün olmadığı da açıklamada yer aldı.

FAA'DEN CİDDİ UYARI!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
askeri tumen saldirisi mudahelesiz kalmasinin da ,daha fazla kan kayibi olmasin diye yapilmamasinada inanirsin degilmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o dedigin seye kendin inaniyorsan inan. , boyle birsey yok ve olmaz sadece kendileri yaparsa olur. Bir soz vardir ilk kokuyu alan gibi..... demekki ABD artik bu gibi yontemlere basvurcak diye yorumlamak daha dogru olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Böyle birşey yeşilköyde yaptıklarını düşünün bir telsiz ile sürekli approach'u ve world traffiği işgal edecekler ? Olamazmı kim önüne geçebilir ? İşgal edecekler derken sürekli bir ses yayınlarlar yüksek bişekilde kimsenin ne dediği anlaşılmayacak bişekilde ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000