31 Mayıs 2014, Cumartesi 08:10:39

EN ÇILGIN UÇUŞ İÇİN ONAY ALINDI

Ağustosta tarihin ilk ticari uzay uçuşunu gerçekleştirmek isteyen Virgin Galactic, Amerikan Federal Havacılık Kurumu (FAA) ile anlaşma imzalayarak ilk adımı attı
  • Virgin galacticle uzay turizmi,bence bu adam için ilk adım..Marsa demir madeni açacak..Ve galactic kolonizasyon çağını başlatacak..

Ağustosta tarihin ilk ticari uzay uçuşunu gerçekleştirmek isteyen Virgin Galactic, Amerikan Federal Havacılık Kurumu (FAA) ile anlaşma imzalayarak ilk adımı attı.

İngiliz milyarder işadamı Richard Branson'ın, Virgin Galactic adlı şirketi ile uzaya ticari uçuş düzenleme hayali gerçekleşti: Firmanın, başarılı geçen birçok test yolculuğunun ardından "SpaceShip Two" (Uzay Gemisi İki) adlı aracıyla ağustos ayında uzaya seyahat düzenlemek için Amerikan Federal Havacılık Kurumu (FAA) ile anlaşma imzaladı. Anlaşma çerçevesinde, New Mexico'daki uzay merkezinde yapılacak diğer "rutin" uzay yolculuklarının da etkilenmemesi için gereken tedbirlerin alınmasına dair ayrıntılar da yer aldı. Virgin Galactic'in CEO'su George Whitesides, bu anlaşmayla uzay yolculuklarında belirledikleri teknik ve ticari hedeflere bir adım daha yaklaştıklarını kaydetti.

LEONARDO DICAPRIO DA YOLCU

Ağustosta uzay yolculuğunu gerçekleştirmesi planlanan Virgin Galactic'in sahibi olduğu uzay aracı SpaceShip Two, ocak ayındaki test uçuşunda Kaliforniya'daki Majove Çölü'nden havalanarak gökyüzünde 71 bin feet yüksekliğe ulaşmayı başarmıştı. Daha önce de eylül ayında 69 bin feete kadar yükselen SpaceShip Two'nun bu denemelerinin ardından, Richard Branson, "Artık ticari uçuşlara hazırız" açıklamasında bulunmuştu. Yolcularının güvenli ve keyifli bir şekilde seyahat etmeleri için üst düzey teknolojiyle donatılan SpaceShip Two'nun ağustostaki uçuşu için biletlerin 250 bin dolardan satışa çıkarıldığı belirtildi. Şimdiden 600 kişinin biletleri satın aldığı kaydedilirken, yolculuk için nihai onayın yine FAA tarafından verileceği belirtildi. SpaceShip Two'dan bilet alan çok sayıda ünlü arasında Leonardo DiCaprio da bulunuyor. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında düzenlenen bir açık artırmada, ünlü aktörle birlikte seyahat etmek isteyen gizemli bir zengin, uzay yolculuğu bileti için 1.5 milyon dolar ödemişti. Bu yolculukta, Richard Branson'ın oğulları Holly (31) ve Sam'in (28) de babalarına eşlik edecekleri de gelen son bilgiler arasında. (Sabah)

EN ÇILGIN UÇUŞ İÇİN ONAY ALINDI

Yorumlar

sinerji ~ 10 yıl önce
Virgin galacticle uzay turizmi,bence bu adam için ilk adım..Marsa demir madeni açacak..Ve galactic kolonizasyon çağını başlatacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000