08 Ağustos 2009, Cumartesi 08:00:19

Bu da oldu, uçağa balık çarptı!

Air Canada’ya ait Jazz de Havilland Dash 8-100 tipi uçak, Londra-Toronto bölgesel seferi için pistte ilerlediğinde kokpit ön camına balık çarptı...
  • Birincisi, ozellikle hafta sonlari bu iki sehir arasinda karayolu trafigi cok yogun, google map da iki sahir arasi 2 saat gorunuyor olabilir, ama kazin ayagi oyle degil, Aynen istanbulun iki yakasinin zamanini yanlis heaplamasi gibi. diger bir konu kanadada yakitin turkiyenin ucte biri olmasinin verdigi avantaj ve diger verginin az olmasi ile 100 kanada dolarinin altina bilet bulunabilmesi. Ucak bileti kiralik arabadan cok daha ucuza geliyor. Kis kosullarinda karayolunu tercih etmek cok da zor, bence en onemlisi
  • Kendisi karada iken uçak çarpmasıyla ölen ilk balık olmuş. Havacılık tarihindeki ilk fish strike olayını gerçekleştirmiş.
  • İstanbul-çanakkale yede sefer var.Ama konuyla alakası ne?
  • Kanada cok büyük bir cografya ancak bu iki sehrin arasi arabayla 2 saatten bile az (Istanbul-Edirne arasindan daha kisa). Bu mesafedeki iki sehir icin nicin ucak tercih edir ya da sefer düzenlenir ki?
  • demek ki neymiş; avını kaçıran tek kartal bjk değilmiş :) merak ettim de; bu uçak jet olsa ve motoruna girse idi, kuş girmesi kadar kötü bir duruma sebep olabilir miydi?
  • Olacak iş değil yaa :D
  • yorum iptal, kanada da bir london varmis..
  • dash 8 ler london-toronto ucabiliyorlar mi? ve london toronto bolgesel ucus nasil oluyor ki?

Air Canada’ya ait Jazz de Havilland Dash 8-100 tipi uçak, Londra-Toronto bölgesel seferi için pistte ilerlediğinde kokpit ön camına balık çarptı.

Bunun üzerine kaptan pilot kalkıştan vazgeçerek, uçağı pistte durdurdu. Yapılan incelemede, o sırada havaalanının üzerinde uçan balık kartalının pençelerinde tuttuğu sazan balığını düşürdüğü, balığın da büyük bir rastlantı sonucu uçağa çarptığı anlaşıldı.

25 Temmuz 2009’da havacılık tarihine geçecek bir olay yaşandı. QK-7710 sefer sayılı Air Canada’ya ait Jazz DH-8-100 tipi uçak, Londra -Toronto uçuşu öncesi kalkış için pistte ilerlediği sırada uçağın kokpit ön camına balık çarptı. Neye uğradığını şaşıran pilotlar, kalkıştan vazgeçerek, uçağı pistte durdurdu.

Yapılan incelemede havaalanının üzerinde uçan balık kartalının, pençelerinde tuttuğu sazan balığını düşürdüğü, balığın da büyük bir rastlantı sonucu uçağa çarptığı anlaşıldı. FAA kayıtlarına göre, Dash tipi uçağın gereken kontrolleri yapıldıktan sonra, gecikmeyle kalktı ve varış meydanı Toronto’ya indi.

Habertürk

Bu da oldu, uçağa balık çarptı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Birincisi, ozellikle hafta sonlari bu iki sehir arasinda karayolu trafigi cok yogun, google map da iki sahir arasi 2 saat gorunuyor olabilir, ama kazin ayagi oyle degil, Aynen istanbulun iki yakasinin zamanini yanlis heaplamasi gibi. diger bir konu kanadada yakitin turkiyenin ucte biri olmasinin verdigi avantaj ve diger verginin az olmasi ile 100 kanada dolarinin altina bilet bulunabilmesi. Ucak bileti kiralik arabadan cok daha ucuza geliyor. Kis kosullarinda karayolunu tercih etmek cok da zor, bence en onemlisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kendisi karada iken uçak çarpmasıyla ölen ilk balık olmuş. Havacılık tarihindeki ilk fish strike olayını gerçekleştirmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İstanbul-çanakkale yede sefer var.Ama konuyla alakası ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kanada cok büyük bir cografya ancak bu iki sehrin arasi arabayla 2 saatten bile az (Istanbul-Edirne arasindan daha kisa). Bu mesafedeki iki sehir icin nicin ucak tercih edir ya da sefer düzenlenir ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
demek ki neymiş; avını kaçıran tek kartal bjk değilmiş :) merak ettim de; bu uçak jet olsa ve motoruna girse idi, kuş girmesi kadar kötü bir duruma sebep olabilir miydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Olacak iş değil yaa :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yorum iptal, kanada da bir london varmis..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dash 8 ler london-toronto ucabiliyorlar mi? ve london toronto bolgesel ucus nasil oluyor ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000