15 Mart 2010, Pazartesi 12:37:05

B737'LER YERE İNECEK

Amerikan Federal Havacılık Dairesi FAA, 600 adet Boeing 737–800 için acil kodlu AD yayınladı.
  • Radyo Altimetre arizalanmis, oto Pilot ve motorlari kontrol eden auto throttle sistemi,yanlis bilgi veren radyo altimetre degerlerini dikkate alinca uçagi teker koyuyor zannederek motor devrini en düsük seviyeye getirmisti. Kaza sonrasinda Boeing yayinladigi bültende bu tür aksakliklara karsi Pilotlarin dikkat etmelerini ve manuel yaklasma yapmalarini istemisti. Boeing diyorum Amerika bana rüsvet verdi de ondan. ondan.!!!!!!
  • 737-800 sahin gibi tayyare yagını suyunu koy gitsin turkiye icin en uygunu masrafsızı.Yakında Turkiyede tum filolar 737 olacak hesap kitap yapan şirketler ticaretten anlayanlar bilir.
  • otomatik vites daha konforlu, bu modeller o kadar iyi değil
  • Her zaman her yerde yine Boeing diyorum, baska birsey demiyorum..

Ryanair’e ait Eindoven-Madrid seferini yapan uçakta yaşanan yatay stalibize arızası sonrası FAA acil kodlu AD yayınladı.

600 adet Boeing 737-800 uçağını kapsayan AD kapsamında, uçaklardan bir bölümünün 12 gün içinde, kalan kısmının da 30 gün içinde kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı.

FAA sözcüsü Allen Kenitzer AD’den etkilenen uçakların yarısının Amerika’da bulunduğunu belirtti.

AD’nin nedeninin, Rynair uçağının 2 Mart tarihinde Eindhoven’dan Madrid’e gerçekleştirdiği uçuş sırasında meydana gelen bazı titreşimler olduğu belirtildi. 146 yolcunun içinde bulunduğu uçak Brüksel’e zorunlu iniş yapmak zorunda kalmıştı. Daha sonra uçakta yapılan incelemelerde sol elevatörde geniş kapsamlı bir hasar tespit edildi.

FAA’in yayınladığı AD’de hasar, sol elevatör kontrol mekanizmasındaki arka attach lug hasarı olarak tanımlanmış. AD’den etkilenen uçaklarda yapılacak incelemelerde lug’ları hasarlı bulunan uçaklar mekanizma değiştirilene kadar yere indirilmek zorunda kalacak.

Rynair’in yaşadığı bu olaydaki Boeing uçağı 2008 yılında Rynair’e teslim edilmişti ve 4 bin 233 flight cycle tamamlamış durumdaydı.

©AirportHaber

B737'LER YERE İNECEK

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Radyo Altimetre arizalanmis, oto Pilot ve motorlari kontrol eden auto throttle sistemi,yanlis bilgi veren radyo altimetre degerlerini dikkate alinca uçagi teker koyuyor zannederek motor devrini en düsük seviyeye getirmisti. Kaza sonrasinda Boeing yayinladigi bültende bu tür aksakliklara karsi Pilotlarin dikkat etmelerini ve manuel yaklasma yapmalarini istemisti. Boeing diyorum Amerika bana rüsvet verdi de ondan. ondan.!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
737-800 sahin gibi tayyare yagını suyunu koy gitsin turkiye icin en uygunu masrafsızı.Yakında Turkiyede tum filolar 737 olacak hesap kitap yapan şirketler ticaretten anlayanlar bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
otomatik vites daha konforlu, bu modeller o kadar iyi değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her zaman her yerde yine Boeing diyorum, baska birsey demiyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000