18 Nisan 2011, Pazartesi 09:35:13

ATC'LER UYUMAYA DEVAM EDİYOR!

ABD'de "uyuyan kule" vakalarına bir yenisi daha eklendi. Federal Havacılık İdaresi (FAA), son olayın Miami'deki radar merkezinde meydana geldiğini açıkladı.
  • horul horul uyuyolar.ama hakları
  • Bu hataların yüzlerce yolcunun hayatına mal olabileceğini herkes düşünmeli, iş planı ve işgücü buna göre ayarlanmalı. İnsanın da bi kapasitesi var. İşten çıkarmak kolay olanı yapıp sorumluluğu üstünden atmaktır. Yapılması gereken yorgunluk sorununa çözüm bulabilmektir. Havalimanında çalışmayan adamın bunu anlaması zaten zordur. Herkes bayramlarda, tatillerde yan gelirken bu personellerin iş yoğunlukları artar.
  • Bir hatanın yüzlerce yolcunun hayatına mal olabileceği bir meslekte uyumak çok ağır suş sayılmalı. İki uçağın havada çarpıştığını düşünürsek ... düşünmeyelim MEA
  • Sayın yönetici,kontrolörler gece nöbetlerinin uzun bir süre devam etmesi nedeniyle özellikle sabaha karşı saat 0530 ile 0700 arasında zor anlar yaşıyorlar.Benim yöneticilik yaptığım süre içinde gerek Ankara'da ve gereksede İstanbul'da gece nöbetlerini 0000-0400 arası bir gurup ve 0400-0800 arası ikici gurup arasında ikiye bölmüş ve böylece meslektaşlarımın seneler boyunca süren bu sorununu sona erdirmiştim.Bu sistem hala bu şekilde devam etmektedir.
  • BUNLARIN TR'DEKİ MESLEKTAŞLARI DA BAŞKALARINI UYUMAKLA, YATA YATA PARA KAZANMAKLA SUÇLAR. BÜTÜN ATC BİRİMLERİNE BEKÇİ SAATİ TAKTIRMAK LAZIM

Olay, bir başka hava kontrolörü tarafından yöneticilere bildirilmesiyle ortaya çıktı. Radar merkezinde iki yöneticinin ve 12 kontrolörün görev yaptığı kaydedildi.

Kulelerde yoğun iş sebebiyle çalışanların yorgun düşmesi üzerine hükümetin hava kontrol kulelerindeki iş saatleri üzerinde yeni bir düzenlemeye gideceği bildirildi.

İlk etapta 26 havaalanında ikinci kule görevlisinin çalışmaya başlayacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde de Reagen Havalimanı'nda uyuyan hava trafik kontrölörü nedeniyle iki yolcu uçağı kendi çabalarıyla iniş yapmış, kontrölör işinden atılmıştı. Benzer bir olay da geçtiğimiz haftaiçi Tahoe Uluslararası Havalimanı'nda yaşanmıştı.

ATC'LER UYUMAYA DEVAM EDİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
horul horul uyuyolar.ama hakları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu hataların yüzlerce yolcunun hayatına mal olabileceğini herkes düşünmeli, iş planı ve işgücü buna göre ayarlanmalı. İnsanın da bi kapasitesi var. İşten çıkarmak kolay olanı yapıp sorumluluğu üstünden atmaktır. Yapılması gereken yorgunluk sorununa çözüm bulabilmektir. Havalimanında çalışmayan adamın bunu anlaması zaten zordur. Herkes bayramlarda, tatillerde yan gelirken bu personellerin iş yoğunlukları artar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir hatanın yüzlerce yolcunun hayatına mal olabileceği bir meslekte uyumak çok ağır suş sayılmalı. İki uçağın havada çarpıştığını düşünürsek ... düşünmeyelim MEA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın yönetici,kontrolörler gece nöbetlerinin uzun bir süre devam etmesi nedeniyle özellikle sabaha karşı saat 0530 ile 0700 arasında zor anlar yaşıyorlar.Benim yöneticilik yaptığım süre içinde gerek Ankara'da ve gereksede İstanbul'da gece nöbetlerini 0000-0400 arası bir gurup ve 0400-0800 arası ikici gurup arasında ikiye bölmüş ve böylece meslektaşlarımın seneler boyunca süren bu sorununu sona erdirmiştim.Bu sistem hala bu şekilde devam etmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BUNLARIN TR'DEKİ MESLEKTAŞLARI DA BAŞKALARINI UYUMAKLA, YATA YATA PARA KAZANMAKLA SUÇLAR. BÜTÜN ATC BİRİMLERİNE BEKÇİ SAATİ TAKTIRMAK LAZIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000