29 Nisan 2009, Çarşamba 08:23:12

İstanbul seferleri Çin'i harekete geçirdi

Dubai’li Ettihad havayolu şirketinin haziran ayından itibaren İstanbul’dan seferlere, başlayacağını açıklaması, Çin’de Türkiye’ye yeni bir pazar açtı.
  • bırakın milleti kandırmayı türkiyeye çinli turist gelecekmiş .alman turist, ingiliz turist geliyor da ne oluyor.otelden çıkmıyorlar para harcamıyorlar.paralı turistlerin türkiyeyle işi olmaz kardeşim.gider maldivlere deniz istiyorsa,alışveriş istiyorsa atlar emirates'e gider dubaî'ye.bu kadar basit.bir iki yıl oldu mu unuttum rusya'nın döküntü gemisini hotel yapıcaz diye alan çin hükümeti size 1 milyon turist göndereceğiz demişti değilmi?.hatta o gemiyi yenileyip çin deniz kuvvetlerinin en gözde uçak gemisi yapmışlardı.hani ne oldu 1 milyon kişiye?neredeler?adamlar yemeye ekmek bulamıyor bi de türkiyeye gelip tatil yapacaklar .güldürmeyin beni
  • bu monşer Türk değil sanırım. Thy nin hergün uçuşu var oraya ne diye başka şirketlerle calışıyormus.ya da haber yanlıs yapılmış bildiğim kadarıyla Etihad Abu dabi den uçuyor Dubai den değiil.Dubai li olan Emirates.o ülkenin adı da Dubai değil.Birleşik Arab Emirlikleri.Dubai en ünlü emirlik Abu dabi ise başkentleri.neyse ne :)).Çin hükümeti halkını yurtdışı gezileri için teşvik ediyor kac yıldır.Sayın büyükelçi ne diye arabları beklemiş bu atılımı yapmak için.tamamen kişisel bazı cıkarları var gibi geldi sayın monşerin
  • Sayın büyükelçi aynı zamanda Etihadın müdürlüğünümü yapıyor? Böyle saçma organizasyon olurmu. THY yıllardır bu hatta uçuyor. THY ile bir paket turu tanıtsana sana ne Etihadın haftatadki dört uçuşundan. Önce kendi milli havayoluna para kazandırmaya çalış. Yoksa yine bir şeyhin ricasınımı kıramadılar!

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli hazırladıkları programı tanıtmak amacıyla Dubai’nin ilgili makamlarının temsilcileri, Etihad havayolu şirketinin yöneticileri ve Pekin'deki tur operatörlerinin katıldığı bir konferans düzenledi.

140 kadar seyahat şirketinin katıldığı seminerde, bu yeni seçenekle hem son yılların gözde alışveriş merkezi Dubai'nin, hem de zengin tarihi ve kültürel değerlere sahip Türkiye'nin gezilebileceği belirtildi.

Çin’den İstanbul-Dubai turları
Pekin Kültür ve turizm Müşaviri Oğuzhan Yurteri de konuyla ilgili bilgi verirken İstanbul-Dubai ortak programına göre Çinli turistler, haziran ayından itibaren Birleşik Arap Emirliklerinin ulusal havayolu şirketi Etihad ile Dubai ve Türkiye'yi gezebilecekleri turlara katılabileceğini söyledi.

Başka ülkeler ile de yapılabilir

Konferansta konuşan Yurteri,yurtdışına giden Çinlilerim bir seferde birkaç ülke görmeyi tercih ettiğini ve Etihad Havayolları’nın 1 Hazirandan itibaren haftada dört gün karşılıklı olarak Abu Dabi-İstanbul seferi yapacağını anımsatarak Çinli turistlere Türkiye ve Dubai'yi kapsayan bir paket tur programı sundu.

Çin’li turist sayısı artacak
Yurteri, yaptığı açıklamada benzer ortak tur paketlerinin İran, Suriye, Yunanistan ve Tunus'la düzenlenmesi konusunda talepler bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Etihad Havayolları, 1 Hazirandan itibaren haftada dört gün karşılıklı olarak Abu Dabi-İstanbul seferi yapacak. 2008 yılında Çin'den Avrupa'ya giden kişi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 43 düşerken, Türkiye'ye giden kişi sayısı 62 bine inerek yalnız yüzde 9 azaldı. Bu yılın ilk çeyreğinde ise Türkiye'ye Çin'den 15 bin, Hong Kong ve Tayvan'dan da 11 bin kişi gitti. İlk çeyrekte Çin'den Türkiye'ye giden kişi sayısı, kriz koşullarına rağmen geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 arttı.Bu program ile Çin’den Türkiye’ye giden turist sayısı daha da artacak.”

İstanbul seferleri Çin'i harekete geçirdi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bırakın milleti kandırmayı türkiyeye çinli turist gelecekmiş .alman turist, ingiliz turist geliyor da ne oluyor.otelden çıkmıyorlar para harcamıyorlar.paralı turistlerin türkiyeyle işi olmaz kardeşim.gider maldivlere deniz istiyorsa,alışveriş istiyorsa atlar emirates'e gider dubaî'ye.bu kadar basit.bir iki yıl oldu mu unuttum rusya'nın döküntü gemisini hotel yapıcaz diye alan çin hükümeti size 1 milyon turist göndereceğiz demişti değilmi?.hatta o gemiyi yenileyip çin deniz kuvvetlerinin en gözde uçak gemisi yapmışlardı.hani ne oldu 1 milyon kişiye?neredeler?adamlar yemeye ekmek bulamıyor bi de türkiyeye gelip tatil yapacaklar .güldürmeyin beni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu monşer Türk değil sanırım. Thy nin hergün uçuşu var oraya ne diye başka şirketlerle calışıyormus.ya da haber yanlıs yapılmış bildiğim kadarıyla Etihad Abu dabi den uçuyor Dubai den değiil.Dubai li olan Emirates.o ülkenin adı da Dubai değil.Birleşik Arab Emirlikleri.Dubai en ünlü emirlik Abu dabi ise başkentleri.neyse ne :)).Çin hükümeti halkını yurtdışı gezileri için teşvik ediyor kac yıldır.Sayın büyükelçi ne diye arabları beklemiş bu atılımı yapmak için.tamamen kişisel bazı cıkarları var gibi geldi sayın monşerin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın büyükelçi aynı zamanda Etihadın müdürlüğünümü yapıyor? Böyle saçma organizasyon olurmu. THY yıllardır bu hatta uçuyor. THY ile bir paket turu tanıtsana sana ne Etihadın haftatadki dört uçuşundan. Önce kendi milli havayoluna para kazandırmaya çalış. Yoksa yine bir şeyhin ricasınımı kıramadılar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000