06 Ağustos 2009, Perşembe 07:56:33

Etihad yolcu rekoru kırdı

Haziran'da İstanbul uçuşlarına başlayan Etihad Temmuz'da yolcu taşıma rekorunu kırdı...
  • HE HE HE,DOSTUM YORUMUNUN SONUNA BİR DE EL-FATİHA DESEYDİN YA.UNUTMUŞSUN SANIRIM.
  • Yolcuya gösterilen özen ve hizmetin karşılığı budur. Abu Dhabi'ye business sınıfı uçuşum tam bir konfor içinde geçti. Kabin ekibinin nezaketi ve özeni ise gerçekten mükemmel. Emirates ve Qatar havayollarında da benzer bir hizmet var ama samimi olmak gerekirse en iyisi Etihad idi. Avrupalı havayollarının bu hizmet anlaşıyışından çook uzak olduklarını bilmem söylemeye gerek var mı..
  • Arapları bu kadar sevenler ve rejimini beğenenler için Iran Air havayollarının hergün seferi var. Neden gitmiyorsunuz ? Bence bir deneyin.
  • Yorum u yazılıyor yoksa camiden dua mı ediliyor. Tanrının lütfuna kalmışsa sözü edilen uçak firmalarının işi zor. Lalelili aslan gine saçmalamış.
  • Rabbim bazılarımıza da akıl fikir ihsan etsin. Sırf bizdendir kaygısıyla doğru yanlış herşeyi hoş görmemeyi nasip etsin...
  • siyaset yapacaksan parti cook!!
  • Maşallah, Etihad gibi güzide şirkete de böylesi yaraşırdı zaten. Rabb'im THY, Etihad, Emirates, Saudia, Qatar, GulfAir, AirArabia gibi güzide firmaların başarılarının devamını nasip etsin inşallah...
  • hayırlı olsun yakıda dunya yeşıl sermayeyenın kurbanı olacak ekonomık cıhad

Birleşik Arap Emirlikleri'nin ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, Temmuz ayında 616 binden fazla yolcu taşıyarak tarihindeki en yoğun dönemi geçirdi. 2008'in Temmuz ayına oranla yolcu sayısında %9 artış kaydeden Etihad'ın sağladığı yükselişte 1 Haziran'da başlattığı İstanbul-Abu Dabi seferlerinin de katkısı olduğu belirtildi. Etihad'ın en yoğun günü ise %90.3'lük koltuk doluluk oranına ulaşarak 21 bin 640 yolcu taşıdığı 31 Temmuz 2009 tarihi oldu.
Dünya genelinde 50'den fazla noktaya uçuş gerçekleştiren Etihad, Temmuz ayında özellikle Asya – Pasifik ve Kuzey Amerika bölgelerine yaptığı uçuşlarda %86'lık doluluk oranına ulaşarak yüksek performans sergiledi. Aynı dönemde, ekonomik krizin devam eden etkilerine rağmen şirketin koltuk doluluk oranı Avrupa uçuşlarındaki %82, Orta Doğu uçuşlarında ise %77 olarak gerçekleşti. Etihad'ın Temmuz ayında kaydettiği yolcu artışında, Haziran ayında başlattığı İstanbul, Atina ve Larnaka uçuşlarının da önemli payı oldu.

Henüz 6 yıl önce kurulmasına rağmen 45 uçaklık bir filoya sahip olan Etihad, Temmuz ayında yüksek yolcu sayısının yanı sıra uçuş kalkış zamanları açısından da önemli bir başarı yakaladı. Şirket bu dönemde, Abu Dabi'den gerçekleştirdiği uçuşların tarife yoğunluğu %21 artmasına rağmen zamanında kalkış oranını da %5 geliştirmeyi başardı. Temmuz ayında Abu Dabi Havalimanı'ndan kalkış yapan Etihad uçuşlarının %90'ı tarife saatinden itibaren en fazla 15 dakika içinde havalandı.

HAFTADA 4 GÜN İSTANBUL-ABU DABİ ARASINDA UÇUYOR

Etihad, 1 Haziran 2009 tarihinden bu yana İstanbul ile Abu Dabi arasında da haftanın dört günü uçuş gerçekleştiriyor. Etihad'ın EY97 sefer sayılı uçuşu her Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Pazar yerel saatle 09.15'te Abu Dabi'den kalkıyor ve aynı gün TSİ 12.50'de İstanbul'a iniyor. Dönüşte ise EY96 sefer sayılı uçuş yine aynı günlerde TSİ 14.00'te İstanbul'dan kalkarak yerel saat ile 19.20'de Abu Dabi'ye ulaşıyor. Uçuşlar, 20'si business class ve 120'si de ekonomi sınıfı olmak üzere toplam 140 yolcu kapasiteli, iki sınıflı Airbus A320 uçağıyla gerçekleştiriliyor.

Yeni Şafak

Etihad yolcu rekoru kırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
HE HE HE,DOSTUM YORUMUNUN SONUNA BİR DE EL-FATİHA DESEYDİN YA.UNUTMUŞSUN SANIRIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yolcuya gösterilen özen ve hizmetin karşılığı budur. Abu Dhabi'ye business sınıfı uçuşum tam bir konfor içinde geçti. Kabin ekibinin nezaketi ve özeni ise gerçekten mükemmel. Emirates ve Qatar havayollarında da benzer bir hizmet var ama samimi olmak gerekirse en iyisi Etihad idi. Avrupalı havayollarının bu hizmet anlaşıyışından çook uzak olduklarını bilmem söylemeye gerek var mı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arapları bu kadar sevenler ve rejimini beğenenler için Iran Air havayollarının hergün seferi var. Neden gitmiyorsunuz ? Bence bir deneyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorum u yazılıyor yoksa camiden dua mı ediliyor. Tanrının lütfuna kalmışsa sözü edilen uçak firmalarının işi zor. Lalelili aslan gine saçmalamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Rabbim bazılarımıza da akıl fikir ihsan etsin. Sırf bizdendir kaygısıyla doğru yanlış herşeyi hoş görmemeyi nasip etsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
siyaset yapacaksan parti cook!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Maşallah, Etihad gibi güzide şirkete de böylesi yaraşırdı zaten. Rabb'im THY, Etihad, Emirates, Saudia, Qatar, GulfAir, AirArabia gibi güzide firmaların başarılarının devamını nasip etsin inşallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hayırlı olsun yakıda dunya yeşıl sermayeyenın kurbanı olacak ekonomık cıhad

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000