03 Haziran 2014, Salı 08:40:27

ETIHAD VE ALITALIA ORTAKLIĞINDA SONA GELİNDİ

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, geçtiğimiz aylarda Alitalia ve hissedarları ile yapmış olduğu öz sermaye yatırımı teklifi görüşmelerinde sona geldi.
  • Yunanistan'a da yatırım yapsalarda şu rumlardan kurtulsak
  • bu nasıl bişey halen anlam veremiyorum. elin arapları avrupada satın almadık şirket bırakmıyorlar. önce Air Serbia eski adı (Jat Airways) sonra Etihad Regional (Darwin Airline) şimdide Alitalia. Etihad almakla doymuyor bakalım sırada kimler var acaba ?

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, geçtiğimiz aylarda Alitalia ve hissedarları ile yapmış olduğu öz sermaye yatırımı teklifi görüşmelerinde sona geldi. Alitalia yönetim kurulu ve hissedarlarının onayıyla birlikte Etihad Havayolları ve Alitalia Avrupa Birliği ve diğer gerekli yönetmelikler doğrultusunda yatırımın gerçekleştirilebilmesi için son resmi adımların atılmasının ardından ortak oluyor.

Etihad Havayolları Başkanı ve CEO’su James Hogan, Alitalia ile gerçekleştirilecek olan özsermaye yatırımı ile ilgili, “Bu ortaklık sadece Etihad Havayolları ve Alitalia’ya değil İtalya’ya iş ve turizm amaçlı seyahat eden herkese çok daha geniş bir seyahat seçeneği yelpazesi sunacak” dedi. 

Alitalia CEO’su Gabriele Del Torchio ise anlaşmanın Alitalia için oldukça faydalı olacağını söylerken, yapılan yatırımın şirkete finansal stabilite sağlamasının yanı sıra, şirketin İtalya’daki havacılık sektörünün gelişmesinde kilit oyunculardan biri olduğunun da kanıtladığını belirtti.

İki şirket “Made of Italians” Kapmanyası ile İtalyanları Ülkelerine Çağırıyor

Etihad Havayolları ve Alitalia, ayrıca “Made of Italians” isimli turzim kampanyasında da işbirliği gerçekleştirecek. Yurtdışında yaşayan İtalyan vatandaşları ile İtalyan kökenli kişilerin 2015 yılı boyunca İtalya’yı ziyaret etmesini amaçlayan kampanya Expo Milano kapsamında 1 Mayıs – 31 Ekim 2015 tarihleri arasında Kuzey İtalya’da düzenlenecek.

Etihad Havayolları’nın geniş uçuş ağı sayesinde dünyanın dört bir tarafında yaşayan İtalyanları İtalya’ya çekmeyi hedefleyen kampanyada seyahat severlere çok özel fiyat seçenekleri de sunulacak.

Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin 30 Haziran 2014 tarihinden itibaren www.madeofitalians.expo2015.org adresinden “Made of Italiens” için kayıt yaptırması ve Expo Milano 2015 için biletlerini almaları gerekiyor. Kayıt yaptıran kullanıcılara verilecek olan “Expo Pass” ile İtalyan seyahat severler birçok indirim ve fırsat da elde edecek. 

ETIHAD VE ALITALIA ORTAKLIĞINDA SONA GELİNDİ

Yorumlar

Rum ~ 10 yıl önce
Yunanistan'a da yatırım yapsalarda şu rumlardan kurtulsak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Etihad ~ 10 yıl önce
bu nasıl bişey halen anlam veremiyorum. elin arapları avrupada satın almadık şirket bırakmıyorlar. önce Air Serbia eski adı (Jat Airways) sonra Etihad Regional (Darwin Airline) şimdide Alitalia. Etihad almakla doymuyor bakalım sırada kimler var acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!! ~ 10 yıl önce
Sanırım satın alma değil, sermaye yatırımı oluyor. Zira Avrupa'nın paraya ihtiyacı var. Bu tür durumlarda AB dışında ülkelere satış yapılmıyor, THY-LOT örneğindeki gibi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000