14 Şubat 2011, Pazartesi 11:30:28

Etihad uçuş ağını genişletiyor...

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad, Air New Zealand’la imzaladığı ortak uçuş anlaşmasıyla Avustralasya’daki* varlığını geliştirmeye devam ediyor.
  • kotil-topçu yerlerinden kalkana kadar atı alan okyanusyayı geçti. anca seyrederler bizimkiler
  • Korfez ulkelerinin sirketleri Avustralya ve Yeni Zelanda pazarini zorluyor. Birde bu tip anlasmalarla pazara iyice yerlesiyorlar. THY gec kalmasa bari.
  • Australasia adini tercume etmeye calismissiniz, ancak "Okyanusya" adini kullansaydiniz daha iyi olurdu. Okyanusya adi zaten dilimizde vardi.

Etihad, şubat ayının sonunda satışa çıkacak olan biletlerle, mart ayının sonundan itibaren Yeni Zelanda’nın kuzey ve güney adalarındaki; aralarında Auckland, Wellington ve Christchurch gibi önemli merkezlerin de yer aldığı çok sayıda şehre uçuş olanağı sağlayacak. Anlaşma kapsamında ayrıca, Etihad Guest ve Air New Zealand Airpoints mil programı üyeleri, her iki havayolu şirketiyle yaptıkları uçuşlardan karşılıklı puan kazanabilecek ve puanları harcayabilecek. 

Etihad’ın Air New Zealand ile yaptığı yeni anlaşma, şirketin 2010 yılında Virgin Blue ile yaptığı ve Avustralya, Yeni Zelanda ve Pasifik Adaları’ndaki 44 güzergahı kapsayan ortak uçuş anlaşmasını tamamlayıcı nitelik taşıyor.

Anlaşmayla ilgili olarak Etihad CEO’su James Hogan, “Attığımız adım, Etihad’ın Asya Pasifik bölgesinde büyüme kararlılığının bir göstergesi. Bu yeni anlaşma ile uzun süredir uçuş ağımıza eklemek istediğimiz beş yeni noktayı uçuç ağımıza ekledik. Eminiz ki Etihad ve Air New Zealand’ın sunduğu hizmet ve ortak rotalar, hem iş hem de turistik amaçlı seyahat eden konuklarımızı memnun edecek,” şeklinde konuştu.

Air New Zealand CEO’su Rob Fyfe ise, “Etihad ile yaptığımız anlaşmayla yolcularımızın Avrupa’yla olan bağlantısını genişletecek ve hem iç hattaki hem de Tasman Denizi üzerinden yaptığımız uçuşlarımızdaki yolcu sayımızı arttıracağız”, dedi.

Yapılan anlaşma doğrultusunda, Etihad’ın ‘EY’ kodu Air New Zealand’ın Sidney ile Christchurch, Rotorua, Wellington ve Queenstown arasındaki uçuşlarında yer alacak. ‘EY’ kodu ayrıca Air New Zealand’ın Brisbane – Auckland,  Brisbane – Christchurch ve Pekin – Auckland uçuşlarının yanı sıra Auckland, Wellington ve Christchurch’dan Melbourne uçuşlarında da kullanılacak. Air New Zealand’ın ‘NZ’ kodu ise Etihad’ın Londra Heathrow Havaalanı’na gerçekleştirdiği tüm uçuşlarda, Abu Dabi – Sidney arasında haftada 11, Brisbane’e haftada 3, Melbourne’e haftada 7 ve Pekin – Abu Dabi arasında haftada 3 kez gerçekleştirilen uçuşlarda kullanılacak.

*Avustralasya; Avustralya, Yeni Zelanda ve Yeni Gine ile Pasifik Okyanusu’nda bunlara komşu adaları içeren bölgenin adıdır.

Etihad uçuş ağını genişletiyor...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
kotil-topçu yerlerinden kalkana kadar atı alan okyanusyayı geçti. anca seyrederler bizimkiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Korfez ulkelerinin sirketleri Avustralya ve Yeni Zelanda pazarini zorluyor. Birde bu tip anlasmalarla pazara iyice yerlesiyorlar. THY gec kalmasa bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Australasia adini tercume etmeye calismissiniz, ancak "Okyanusya" adini kullansaydiniz daha iyi olurdu. Okyanusya adi zaten dilimizde vardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000