31 Ekim 2013, Perşembe 15:11:41

ETIHAD SONRASI İLK UÇUŞ YAPILDI

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu Etihad Havayolları’nın Ağustos ayında, yüzde 49 hissesini satın aldığı Sırbistan’ın yenilenen ulusal havayolu şirketi Air Serbia yeni uçağıyla ve yeni uçuş güzergahlarıyla ilk uçuşunu gerçekleştirdi.



Air Serbia’nın ilk uçuş lansmanı geçtiğimiz gün Sırbistan Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vučić tarafından Belgrad Havalimanı’nda düzenlenen bir törenle yapıldı. Sırp öğrenci Tamara Maksimovic tarafından tasarlanan yeni logoyla giydirilen şirketin ilk Airbus uçağı A319, Vučić tarafından tanıtıldı.

Belgrad Nikola Tesla Uluslararası Havalimanı’ndan Abu Dabi’ye uçuş gerçekleştirmeye başlayan Air Serbia, 2013 yılının sonuna kadar ise Banja Luka (Bosna), Bükreş (Romanya), Ljubljana (Slovenya) ve Prag (Çek Cumhuriyeti) güzergahlarını da rotasına ekleyerek halihazırda uçuş gerçekleştirdiği 29 güzergahla birleştirecek. Air Serbia ayrıca, Ocak 2014 ve Nisan 2014 tarihleri arasında 7 yeni güzergahı daha rotasına katıp, uçuş planlamasını tekrar yapılandırarak Belgrad bağlantılı uçuşlarını zenginleştirecek. Şirket 2014 yılının Haziran ayında sefer noktalarını ve kapasitesini ikiye katlayarak 30 ülkede 43 güzergaha haftada 670’den fazla uçuş ve toplamda 73 bin koltukla hizmet verecek.

Air Serbia ayrıca sekiz Airbus A319 ve iki A320 model uçağın kiralamasını gerçekleştirerek, bölgenin en modern ve etkin filosuna sahip şirketlerden biri olmak yönünde önemli bir adım attı. Şirket iki ay içinde beş; 2014 yılında ise dört A319’u hizmete sunacak.

Etihad Havayolları CEO’su James Hogan, “İşbirliği anlaşmalarımızda öncelikle bizimle aynı vizyona sahip olan şirketlerle çalışmayı hedefliyoruz. Air Serbia ekibi oldukça profesyonel, heyecanlı ve kendini yaptığı işe adamış kişilerden oluşuyor. Air Serbia’nın kendine doğru hedefler koyup, bizimle ve ortaklarımızla birlikte çalışarak bölgesindeki en önemli oyunculardan biri olacağına inancımız tam” şeklinde konuştu.

Vučić ise, “Yeni ortağımız Etihad Havayolları, son 10 yılda en hızlı ve en çok gelişme göstermiş tek ulusal havayolu şirketi… Geçtiğimiz yıl karını 3 katına çıkarma başarısı göstermiş bir şirketle işbirliği yapıyor olmaktan ötürü heyecanlıyız. Bu başarının yansımasını bizim şirketimizde de görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Etihad Havayolları’nın “özsermaye birliği”nin airberlin, Air Seychelles, Aer Lingus, Virgin Australia ve Jet Airways ile birlikte yeni bir üyesi olarak artık Air Serbia da yeni codeshare fırsatları, müşterek tedarik ve çalışanların gelişimi ve eğitimi gibi konularda gelir ve maliyet faydası ayrıcalıklarından faydalanabilecek.

Etihad Havayolları şirkete, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren özsermayeye aktarılması planlanan 40 milyon ABD Doları değerinde kredi imkanı sunacak. Ayrıca hem Sırbistan Hükümeti hem de Etihad Havayolları Air Serbia’ya 60’ar milyon ABD Doları hissedar kredisi vermek üzere anlaştı.

ETIHAD SONRASI İLK UÇUŞ YAPILDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000