09 Ağustos 2014, Cumartesi 15:19:00

ALITALIA SONUNDA ORTAĞINI BULDU

Sivil havacılıkta iki büyük şirket İtalyan Alitalia Havayolları ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) Etihad ortaklık konusunda anlaşmaya vardı.
  • Biraz daha kafasını suyun üzerinde tutmak için zaman verilmiş, bundan sonra kafayı çalıştırır, Ettihat airin yaptıgı bu iyiliği Fırsat bilir ya tepe tombalak gider.
  • alitalia adına aldanmayın, son derece basit bir havayolu. userfriendly olmayan websitelerinden bile anlayabilirsiniz.
  • Eskiden avrupa'da bir söz vardi " imparatorluklar savaşa savaşa, Avusturya ise evlene evlene topraklarini büyütüyor diye". Bugün bu söz Ethiad için uyarlana bilinir. Adamlar son bir kaç yilda 10 larca havayolunu ya satin aldi ya da ortak oldu.
  • Alitalia iflas etmiş hem de 10 kez ancak sahibi italya hükümeti olduğu için ha bire para pompalayıp durdu, döküntü eski dc 9 larla uçtular senelerde istanbula. uçakları da eskiydi.. her şekilde sürekli zarar eden bir havayolu şirketiydi..en sonunda baba araplardan para geldi gerçi arabın havayollarını da avusturalyalı ve İngilizler idare ediyorlar..

Yaklaşık iki senedir iki büyük şirket arasında devam eden görüşmeler önceki gece Alitalia hissedarlarının Etihad ile anlaşma şartlarına onay vermesinin ardından dün sonuca bağlandı. Alitalia Yönetim Kurulu Başkanı Gabriele del Torchio ve Etihad üst yöneticisi Avustralyalı James Hogan, Roma’da imzaları atarak iki şirketin ortaklığını resmiyete döktü.

Avrupa Birliği (AB) Rekabet Kurumu’nun iki şirket arasındaki ortaklık anlaşmasını onaylamasının ardından Ethiad’ın Alitalia’daki hisse oranı yüzde 49’a çıkacak, bunun karşılığında ise Abu Dabi merkezli şirket, İtalyan şirketine 560 milyon avroluk yatırım yapacak. Etihad’ın Alitalia’nın yeniden yapılanması için yapacağı toplam yatırımın 1 milyar 758 milyon avroyu bulacağı kaydedildi.

Alitalia Yönetim Kurulu Başkanı Del Torchio, Etihad ile varılan anlaşmanın Alitalia’nın geleceği için belirleyici olacağını belirtti. Etihad üst yöneticisi Hogan da güçlü bir Alitalia için yatırım yapacak olmalarından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Ortaklık sayesinde iki büyük firma, uçuş ağında güçlü oldukları bölgelerde işbirliğini arttıracak.

Öte yandan, Alitalia’nın Etihad ile yaptığı ortaklık anlaşması nedeniyle işlerini kaybedeceği düşüncesiyle bu ortaklığı protesto eden Roma Fiumicino Havaalanı’ndaki hizmet işçilerinin işlerini yapmaması nedeniyle binlerce bavul yolculara ulaştırılamadı. Bagajların havaalanında kalmasına ilişkin Roma Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma açtı. Bagajların pazar gününe kadar sahiplerine ulaştırılması planlanıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Maurizio Lupi de protesto ve grev yaklaşımlarının anlaşılır olmadığını ve bunlara sıfır toleransla yaklaşacaklarını bildirerek, Fiumicino Havaalanı'nda bugünkü kaosun daha düşük seviyelerde olduğunu ancak alarm durumunun devam ettiğini dile getirdi. 

ALITALIA SONUNDA ORTAĞINI BULDU

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Biraz daha kafasını suyun üzerinde tutmak için zaman verilmiş, bundan sonra kafayı çalıştırır, Ettihat airin yaptıgı bu iyiliği Fırsat bilir ya tepe tombalak gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzman ~ 10 yıl önce
alitalia adına aldanmayın, son derece basit bir havayolu. userfriendly olmayan websitelerinden bile anlayabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Eskiden avrupa'da bir söz vardi " imparatorluklar savaşa savaşa, Avusturya ise evlene evlene topraklarini büyütüyor diye". Bugün bu söz Ethiad için uyarlana bilinir. Adamlar son bir kaç yilda 10 larca havayolunu ya satin aldi ya da ortak oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
Alitalia iflas etmiş hem de 10 kez ancak sahibi italya hükümeti olduğu için ha bire para pompalayıp durdu, döküntü eski dc 9 larla uçtular senelerde istanbula. uçakları da eskiydi.. her şekilde sürekli zarar eden bir havayolu şirketiydi..en sonunda baba araplardan para geldi gerçi arabın havayollarını da avusturalyalı ve İngilizler idare ediyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000