03 Temmuz 2017, Pazartesi 11:27:21

ABD o şirkete laptop yasağını kaldırdı

ABD, Abu Dabi'den yapılan Etihad uçuşlarında laptop yasağını kaldırdı.
  • Abu Dhabide Amerika ucuslari icin kullanilan terminal 3 teki gumruk sahasi Amerikan gumrugu sayiliyor. Dunyada sayili yerde bu uygulama mevcut. Bu sebepten oturu Etihad in Amerika ucuslarinda bu onlem kaldirildi.
  • Haracı ödemişler demekki
  • Tabi tabi ondandır klasik amerikan iki yüzlülüğü
  • Turkiye, yasagin kaldirildigi ilk ulke olmaliydi. Bu, Turkiye`nin imajini duzeltmek icin onemli bir adim olurdu. Turkiye`nin zaten bu grupta olmadigi, yanlistan hemen donuldugu imaji agir basardi. Ancak gorulen o ki; Turkiye`ye olan yasak kalkana kadar ortadoguda baska sirketlere de kalkacak ve Turkiye `hakli` olarak bu grubun icinde ve yasagin uzun sure uygulandigi ulkelerden oldugu imaji agir basacak.

ABD, Abu Dabi'den yapılan Etihad uçuşlarında laptop yasağını kaldırdı.

ABD, Abu Dhabi'den gelen uçaklarda kabinde dizüstü bilgisayar yasağını, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Etihad Havayolları uçuşlarında daha sıkı güvenlik önlemleri benimsediği gerekçesiyle kaldırdığını açıkladı.

Kararı olumlu karşılayan Etihad, ABD'ye giden yolcuların giriş işlemlerinin uçakları ABD'ye inmeden önce yapılmasını sağlayan ve ABD kurallarını tatmin eden "üstün güvenlik kolaylıkları" benimsediklerini söyledi.

Amerikan iç güvenlik bakanlığının açıklamasında, Ulaşım Güvenlik Dairesi uzmanlarının, önlemlerin gereği gibi uygulandıklarını bizzat gözlemledikleri belirtildi.

Etihad, Abu Dhabi'den ABD'ye doğrudan uçan tek havayolu şirketi.

ABD Mart ayında aldığı bir kararla Mısır, Fas, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Türkiye'de 10 havalimanından ABD'ye yapılan uçuşlarda kabine dizüstü bilgisayar sokulmasını yasakladı.

Cihazlara bomba saklanmış olabileceği gerekçesiyle alındığı açıklanan karar, kısa süre sonra İngiltere tarafından da benimsendi.

İç güvenlik bakanlığı sözcüsü David Lapan Reuters'e yaptığı yazılı açıklamada, Etihad'ın yeni güvenlik önlemleri için gösterdiği çabaların, hem Amerikan hem de yabancı uçak şirketleri için örnek nitelikte olduğunu söyledi.

Lahan, Emirates Airlines ve Qatar Airlines gibi diğer bölge şirketleri ve havalimanları üzerindeki yasakların devam ettiğini belirtti. Lapan, "Bu çok önemli önlemlerin bir an önce uygulanabilmesi için diğer havayolu şirketleriyle de işbirliği yapmak istiyoruz" dedi.

Etihad, Abu Dhabi ile ABD arasında haftada 45 sefer yapıyor.

Etihad'ın bölgesel rakibi olan Dubai merkezli Emirates havayolları, ABD Başkanı Donald Trump'ın getirdiği yasağın başlamasından sonra düşen talep üzerine beş güzergah üzerinden yapılan ABD uçuşlarını iptal etmişti. 

ABD o şirkete laptop yasağını kaldırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Asil sebebi ~ 7 yıl önce
Abu Dhabide Amerika ucuslari icin kullanilan terminal 3 teki gumruk sahasi Amerikan gumrugu sayiliyor. Dunyada sayili yerde bu uygulama mevcut. Bu sebepten oturu Etihad in Amerika ucuslarinda bu onlem kaldirildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Parayı ver devam et ~ 7 yıl önce
Haracı ödemişler demekki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He he ~ 7 yıl önce
Tabi tabi ondandır klasik amerikan iki yüzlülüğü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazik oldu ~ 7 yıl önce
Turkiye, yasagin kaldirildigi ilk ulke olmaliydi. Bu, Turkiye`nin imajini duzeltmek icin onemli bir adim olurdu. Turkiye`nin zaten bu grupta olmadigi, yanlistan hemen donuldugu imaji agir basardi. Ancak gorulen o ki; Turkiye`ye olan yasak kalkana kadar ortadoguda baska sirketlere de kalkacak ve Turkiye `hakli` olarak bu grubun icinde ve yasagin uzun sure uygulandigi ulkelerden oldugu imaji agir basacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Maalesef ki "imaj" filan değil artık Ortadoğu ülkesi olduğumuz bir realite.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000