30 Temmuz 2010, Cuma 08:43:15

ZAFER HAVAALANI BÖLGEYİ UÇURACAK

Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine hizmet verecek olan Zafer Bölgesel Havaalanı'nın ihalesinin yapılması bölgede sevinçle karşılandı.
  • inşallah çabuk bitirirlerde bizimde otobüslerdeki işkencemiz sona erer dogunun en ücra köşelerinde bile havaalanı varken bizim bölge kel baş gibi haritada duruyodu hele şükür geçte olsa gördüler .
  • Uluslararası bir havaalanı olması Türkiye ve de bölge için rantabıl getirisi yüksel birkazanç musluğu olmuştur.Antalya da nasıl Turizm 3-4 ay olduğu halde rağbet gördü coştu,Şimdi sıra Havalanıyla birlik te Termal turizm “ de .Belki bizler kaplıcalarımız ı kullanmayı dahi bilmiyoruz ama ;Avrupalılar bu konuda bizden bir boy önde ,Sağlıkları için yaşar ken dinamik olmak ,genç bir cilde sahip olmak vede en önemlisi Sağlığa destek veren zararı olmayan bu Kaplıca kürlerini almak için ciddi rakamlar öderken Avrupalı nüfus Türkiye ye hem yakınlığı hemde ucuz olması ile ,deniz ötesi ülkeler e gitmekten geri kalmıyor lar.Dünya üzerin deki bu termal pastasın dan bizler de pay almak adına bu projeyi yapanları ve İnşaatını üstlenen leri şim
  • uşak-altıntaş-kütahya-eskişehir arasına hızlı tren gereklidir...
  • Hersey daha isin basinda. Sevinmek icin iyi bir haber ama havaalini hizmete girinceye kadar sabirla beklemek daha iyi olur. Saygilar.
  • bence tokat gibi olur 3040 yolcu bulunca hava tararlar ama kapanır
  • Belçika da yaşayan EMİRDAG lıları unutmayalım. Saygılarmla
  • Paralar yine havaya gidecek. Uşak zaten kendi havaalanını dolduramıyor. Kütahya derseniz ümitsiz. Afyon'lular da sadece Termal'i düşünüyor. Yerli yolcusu da pek çıkmaz.
  • nereye harcıyacagımızı bilemiyoruz

Kütahya'nın Altıntaş ilçesine Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile yaptırılacak havaalanının yapım süresi, işletme süresi dışında olmak üzere 36 ay olarak öngörülüyor. Üç ile aynı mesafede olacak Zafer Havaalanı'nın, İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve Antalya'dan sonra Türkiye'nin dördüncü büyük havalimanı olması bekleniyor.

Zafer Bölgesel Havaalanı hizmete girdiğinde Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak başta olmak üzere bölgedeki termal merkezlere ekonomik hareket kazandıracak. Havaalanı, bunun yanı sıra Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir sınırlarında yer alan Frig Vadisi'ni de canlandıracak.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Zafer Bölgesel Havalimanı ihalenin gerçekleşmesiyle birlikte Afyonkarahisar ve bölge illerinin heyecanlı bekleyişinin, mutlulukla sona erdiğini söyledi. Mevzuatlarda bir sorun çıkmaması temennisinde bulunan Başkan Çoban, "İnşallah sözleşme olur ve bir sorun çıkmaz. İhaleyi alan firmanın, güçlü bir firma olması da sevindirici oldu. İnşallah havalimanının beklenenden daha kısa sürede bitirileceğine inanıyoruz." dedi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser de ihalenin gerçekleşmesine çok sevindiklerini bildirdi.

Afyonkarahisarlı işadamları olarak ihalenin gerçekleşmesinden çok memnun olduklarını dile getiren Serteser, artık Afyonkarahisar ve bölge illerin senelerdir beklenen havalimanına kavuşacağını söyledi.

Arzu edilen ihalenin sonunda gerçekleştiğini aktaran Serteser, havalanının bölgeye çok büyük katkısı olacağını kaydetti. Afyonkarahisar'da başta termal turizm olmak üzere hızla geliştiğini belirten Serteser, havaalanının Afyonkarahisar'ın gelişme ivmesini daha da artıracağını kaydetti. Artık Afyon ve bölge illerinin büyük bir ivme ile gelişmelerini sürdüreceklerini dile getiren Serteser, "Havaalanının ne kadar kısa sürede yapılacağını bilsekte, Afyonkarahisar'ın gelişme ivmesinin hızını kesmemek için Zafer Havaalanı açılıncaya katar Askeri Havaalanının sivil uçuşlara açılması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer Askeri Havaalanı, Zafer Havaalanı açılıncaya kadar sivil uçuşlara açılırsa, Zafer Havaalanı'nı yapan firmanın da buradaki potansiyeli görme fırsatı bulacaktır ve önemli bir veri kaynağı olacaktır. Biz, onun için yeni havaalanımız yapılıncaya kadar Askeri Havaalanı'nın sivil uçuşlara açılması istiyoruz." diye konuştu.

Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı ve İkbal Termal Otel Genel Müdürü Orhan Kuş da Zafer Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte başka ülkelere termal tedavi için giden Avrupalı turistlerin artık Afyonkarahisar'a gelmeye başlayacağını söyledi.

Avrupa ülkelerinde 3,5 milyon Türk yaşadığını hatırlatan Kuş "Bunların yüzde 10'u romatizmal hastalıklardan rahatsız. Yüzde 10'da 350 bin kişi yapar. Avrupa ülkelerinden yılda sadece 350 bin kişi Afyonkarahisar'a gelse tesisler yetersiz kalır." dedi.

Şu an için il genelindeki 5 yıldızlı otellerin yüzde 50-55 oranı ile çalıştığını dile getiren Kuş, havaalanının hizmete girmesiyle birlikte otellerin doluluk oranının yüzde 90'ları geçeceğini söyledi. Avrupa'da termal otellerin günlüklerinin 100-150 Euro arasında olduğunu aktaran Kuş, "Afyonkarahisar'da ise günlük 50 Euro civarında. Oradaki potansiyeli buraya çekebilmemiz için havaalanı büyük bir fırsat. Zafer Havaalanı bitinceye kadar Askeri Havaalanı'nın açılmasına en çok sevinen sektörlerin başında da turizm sektörü gelecektir." şeklinde konuştu.

ZAFER HAVAALANI BÖLGEYİ UÇURACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
inşallah çabuk bitirirlerde bizimde otobüslerdeki işkencemiz sona erer dogunun en ücra köşelerinde bile havaalanı varken bizim bölge kel baş gibi haritada duruyodu hele şükür geçte olsa gördüler .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uluslararası bir havaalanı olması Türkiye ve de bölge için rantabıl getirisi yüksel birkazanç musluğu olmuştur.Antalya da nasıl Turizm 3-4 ay olduğu halde rağbet gördü coştu,Şimdi sıra Havalanıyla birlik te Termal turizm “ de .Belki bizler kaplıcalarımız ı kullanmayı dahi bilmiyoruz ama ;Avrupalılar bu konuda bizden bir boy önde ,Sağlıkları için yaşar ken dinamik olmak ,genç bir cilde sahip olmak vede en önemlisi Sağlığa destek veren zararı olmayan bu Kaplıca kürlerini almak için ciddi rakamlar öderken Avrupalı nüfus Türkiye ye hem yakınlığı hemde ucuz olması ile ,deniz ötesi ülkeler e gitmekten geri kalmıyor lar.Dünya üzerin deki bu termal pastasın dan bizler de pay almak adına bu projeyi yapanları ve İnşaatını üstlenen leri şim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uşak-altıntaş-kütahya-eskişehir arasına hızlı tren gereklidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hersey daha isin basinda. Sevinmek icin iyi bir haber ama havaalini hizmete girinceye kadar sabirla beklemek daha iyi olur. Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence tokat gibi olur 3040 yolcu bulunca hava tararlar ama kapanır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Belçika da yaşayan EMİRDAG lıları unutmayalım. Saygılarmla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Paralar yine havaya gidecek. Uşak zaten kendi havaalanını dolduramıyor. Kütahya derseniz ümitsiz. Afyon'lular da sadece Termal'i düşünüyor. Yerli yolcusu da pek çıkmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
nereye harcıyacagımızı bilemiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000