16 Mayıs 2011, Pazartesi 08:10:46

UÇAKTA TANIŞIP KARDEŞ OLDULAR

Trabzonlu Reyhan Bayraktar ile Hataylı Hatice Çetin, organ nakli olmak için yola çıktıkları Antalya uçağında arkadaş, hastanede ise `böbrek kardeşi` oldu.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi`nde beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan hastadan alınan 2 böbrek için Trabzon`un Maçka İlçesi`nde oturan 28 yaşındaki Reyhan Bayraktar ile Hatay`ın Payas Beldesi`nde oturan 26 yaşındaki Hatice Çetin, Antalya`ya çağırıldı.

Antalya`ya direkt uçak bulamayan iki hasta, Ankara aktarmalı ulaşmak için Esenboğa Havalimanı`nda birbirinden habersiz bir araya geldi. Reyhan Bayraktar, uçakta önündeki koltukta oturan genç kızın, konuştuğu hostese, "Havalimanından Akdeniz Üniversitesi`ne nasıl gidebiliriz?" dediğini duydu. Öndeki kişinin de organ nakli için Antalya`ya gittiğini anlayan Bayraktar, Hatice Çetin ile tanıştı. Havalimanından hastaneye aynı takside giden iki genç kız, 4 aday arasında yer aldı.

Adı açıklanmayan bağışçının böbrekleri, en uygun alıcılar olarak aynı uçakla Antalya`ya gelen Bayraktar ile Çetin`e nakledildi. İki ameliyatı da gerçekleştiren ve hastaların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Doç. Dr. Okan Erdoğan, "Hastalarımız artık `kardeş` oldu. Dileriz bu kardeşlikleri ömür boyu sağlıklı bir şekilde devam eder" dedi.

"Rakip De Olsak Tanıştık"
Trabzon Havalimanı`ndan uçağa binerek Ankara`ya geldiğini söyleyen Reyhan Bayraktar, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Uçağa nasıl bindiğimi, Ankara`ya nasıl geldiğimi hatırlamıyorum. Çünkü çok heyecanlıydım. Kendimi Antalya uçağında buldum. Yerime oturduğumda, ön koltukta oturan bayanın hostes ile konuşmasını duydum. Organ nakli için Antalya`ya giden ön koltuktaki bayan, aynı zamanda rakibimdi.

Çünkü benim gibi o da çağırılmıştı. Her şeye rağmen rakip de olsak birbirimizi tanıdık ve uçakta arkadaş olduk. Hatice, önce rakibim, sonra arkadaşım, daha sonra da böbrek kardeşim oldu. Şu an her ikimiz de çok mutluyuz. Hayata daha anlamlı bakıyoruz. "

"Yeni Bir Kardeşim Oldu"
Yaklaşık 12 yıldan bu yana diyalize bağımlı yaşayan Hatice Çetin, daha önce böbrek vermek isteyen yakınlarının böbrek nakline uygun olmadıkları için vazgeçildiğini söyledi. Çetin, "12 yıldır diyalize giriyordum. Tabii ki çok zor ve yıpratıcı bir süreçti. Şükürler olsun böbrek bulundu. Şimdi çok mutluyum. Yeni bir böbreğim ve yeni kardeşim oldu" dedi.

(Taka Gazetesi)
UÇAKTA TANIŞIP KARDEŞ OLDULAR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000