24 Ocak 2011, Pazartesi 08:59:43

RÜŞVET OPERASYONUNDA YENİ AYRINTILAR...

'Rüşvet' operasyonu ile gündeme gelen İstanbul gümrük sahasına, polisin son bir yıldır alınmadığı ortaya çıktı.
  • Sadece gümrüklerde değil asıl DHL gibi kargo şirketlerinde gizli yuvaları var bu farelerin.
  • İnanırmısınız bu Ş...sizler DHL ile getirmeye çalıştığım ve değeri 16 dolar olan bir hoparlör kapağı için beni 3 aydır uğraştırıyorlar 3 adet gönderime el koydular. Ama diğer taraftan memur maaşı ile yaşanmayacak bir hayat sürüyorlar. Dur diyen yok çünki yukarısıda yemeden bunlar cesaret edemezler. Göz yuman makam adı T.C. Başbakanlık Gümrük Müşteşarlığı.
  • nolcak peki bundan sonra gümrük saltanatını ilan edecek polisin orda durmasının bi zararı var demekki böyle bişey istemişler..

Gümrük Müsteşarlığı'nın, geçen yıl kendi sahasında görev yaptığı gerekçesiyle narkotik polisinin gümrük sahasından çıkarılmasını istediği öğrenildi.

Polisin 14 yıl sonra havalimanlarındaki gümrük sahasından çıkarılması Gümrük Müsteşarlığı'nın baskısı sonucu gerçekleşti. Gümrük görevlileri geçen yıl İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile konuyu görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantıda 485 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye atıfta bulunarak polisin gümrük sahasından çıkarılması talep edildi. İkili görüşmelerin ardından İçişleri Bakanlığı, 9 Şubat 2010'da uluslararası uçuşların yapıldığı havalimanlarının bulunduğu valiliklere 'ivedi' koduyla genelge gönderdi. Genelgede, 'hudut kapıları büro amirliği' veya 'irtibat noktaları' bünyesinde çalışan polislerin gümrük sahası dışında görevlerini sürdürmeleri istendi. Genelge Ankara Esenboğa, Antalya, İzmir Adnan Menderes ve Muğla Dalaman havalimanlarında uygulamaya konuldu. Ancak iddiaya göre İstanbul Valiliği, polisin Atatürk Havalimanı gümrük sahasında görev yapmasında ısrar etti.

Yılda 10 milyon turistin yolculuk yaptığı Antalya Havalimanı'nda dış hatlarda görevli narkotik polisleri de gümrük sahası dışına çıkarıldı. 7 polis ve 5 dedektör köpekten oluşan narkotik biriminin görevi kargo ve yol uygulamaları ile sınırlandırıldı. Bunun üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü resmi yazı ile havalimanında Gümrük Muhafaza ekiplerinin son 5 yılda ne kadar uyuşturucu madde yakaladığına ilişkin istatistik istedi. Gelen cevapta gümrükçülerin 5 yıl içinde uyuşturucu madde yakalamadığı görüldü. Polis ise son iki yılda gümrük sahasında üç uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdiğini bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre 2009'da havalimanlarında düzenlenen uyuşturucu operasyonlarının yüzde 95'i İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşti. Sadece havalimanlarında yakalanan kokainin ülke genelinde yakalanan kokainin yüzde 69'unu oluşturuyor. Havalimanlarında 20 eroin, 5 afyon sakızı, 43 kokain, 3 esrar ile 6 metamfetamin operasyonu gerçekleştirilirken, 79 kilogram eroin, 35 kilogram afyon, 59 kilogram kokain, 79 gram esrar ile 38 kilogram metamfetamin ele geçirildi. 2010 yılında havalimanlarında 74 yabancı kurye ile birlikte 267 kilo kokaine geçit verilmedi. (Zaman)

 

RÜŞVET OPERASYONUNDA YENİ AYRINTILAR...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Sadece gümrüklerde değil asıl DHL gibi kargo şirketlerinde gizli yuvaları var bu farelerin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İnanırmısınız bu Ş...sizler DHL ile getirmeye çalıştığım ve değeri 16 dolar olan bir hoparlör kapağı için beni 3 aydır uğraştırıyorlar 3 adet gönderime el koydular. Ama diğer taraftan memur maaşı ile yaşanmayacak bir hayat sürüyorlar. Dur diyen yok çünki yukarısıda yemeden bunlar cesaret edemezler. Göz yuman makam adı T.C. Başbakanlık Gümrük Müşteşarlığı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nolcak peki bundan sonra gümrük saltanatını ilan edecek polisin orda durmasının bi zararı var demekki böyle bişey istemişler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000