20 Şubat 2009, Cuma 10:28:48

Havalimanlarına hayati bağış

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD), İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir A. Menderes ve Antalya Havalimanlarına kalp durmalarında kullanılacak dörder adet olmak üzere toplam 16 adet AED (otomatik harici defibrilatör) aygıtı bağışladı.
  • 4 havalimanı na 4 er tane iyide ya diğer meydanlar.. diğerlerinde kalp durması/rahatsızlığı yaşanamazmı ? veya ordakiler böyle bir durumda ölselerde çok önemli değilmi ??? güzel yurdumun güzel olayları (!)
  • Bu çok önemli bir bağıştır.Bu nedenle Derneğinize minnettarlarımızı sunarım.Gönül isterki havalimanlarını işletenler temin etsin ancak daha çok çok bekleriz. Bu tip derneklerin icraatları karşısında yüzleri kızarıyormu acaba.
  • Insan kendinin degerini anlamaga baslamis artik ülkemizde,cok sevindirici bir olay.Bravo artik Avrupalilara karsi bir önceligimiz oluyor.
  • Türkiyedede bu gibi şeyler yapılark insan hayatının öneminin gösterilmesi çok hoş inşallah gösterilen bu iyi niyet bu aleti kullanan kişilerinde sağlanması ile desteklenir ve Türk gibi 2 gün sonra bu alet var ama kullanann yok olmaz.Aleti kullanan kişi evden çağrılmaz...

Türk Kardiyoloji Derneği’nin (TKD) katkılarıyla, en büyük dört havaalanımızda yurt içi ve yurt dışı yolcuların, yolcu yakınlarının ve havaalanı ile havayolları mensuplarımızın Acil Kalp Sağlığı Hizmetleri konusundaki projesi hazırlık çalışmaları tamamlanarak, hizmete açıldı. TKD’nin İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir A. Menderes ve Antalya Havalimanlarına dörder adet olmak üzere 16 adet AED aygıt bugünden itibaren hizmete açıldı.

Havalimanlarına yerleştirilen aygıtın kullanımı için ise TKD tarafından İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir A. Menderes ve Antalya Havalimanlarında toplam 87 personel ve 8 hekime eğitim verildi.

Yaklaşık değeri 5 bin TL olan aygıtın en önemli özelliği ise 3 kilogram ağırlığında ve rahatlıkla taşınılabilir olması. TKD tarafından Devlet Hava Meydanları İşletmesine bağışlanan 16 AED aygıtının toplam 80 bin TL mal oldu.

Yıllık yolcu kapasiteleri toplam 58 milyonu bulan İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir A. Menderes ve Antalya Havalimanlarına yerleştirilen aygıtlar ani kalp durmalarında daha hızlı müdahale ve 70-80 başarı şansı sağlanması bekleniyor.

TKD tarafından bağışlanan aygıtların kullanımı için ise havalimanlarında görevli personelin eğitimleri tamamlanarak hizmete açılmış oldu.

Türk Kardiyoloji Derneği

Türk Kardiyoloji Derneği

Havalimanlarına hayati bağış

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
4 havalimanı na 4 er tane iyide ya diğer meydanlar.. diğerlerinde kalp durması/rahatsızlığı yaşanamazmı ? veya ordakiler böyle bir durumda ölselerde çok önemli değilmi ??? güzel yurdumun güzel olayları (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu çok önemli bir bağıştır.Bu nedenle Derneğinize minnettarlarımızı sunarım.Gönül isterki havalimanlarını işletenler temin etsin ancak daha çok çok bekleriz. Bu tip derneklerin icraatları karşısında yüzleri kızarıyormu acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Insan kendinin degerini anlamaga baslamis artik ülkemizde,cok sevindirici bir olay.Bravo artik Avrupalilara karsi bir önceligimiz oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiyedede bu gibi şeyler yapılark insan hayatının öneminin gösterilmesi çok hoş inşallah gösterilen bu iyi niyet bu aleti kullanan kişilerinde sağlanması ile desteklenir ve Türk gibi 2 gün sonra bu alet var ama kullanann yok olmaz.Aleti kullanan kişi evden çağrılmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000