04 Ağustos 2010, Çarşamba 08:21:28

Havalimanında sistem çökerse...

Anayasa değişikliği paketi için yapılan referandumda gurbetçiler sistem arızası nedeniyle büyük sıkıntı yaşadı.

İlk gün oy kullanmaya başlayan vatandaşlar öğleden sonra internet sisteminde yaşanan arıza nedeniyle oy kullanamadı. Referandum sandıklarının başına gelen gurbetçiler elleri boş dönmek zorunda kaldı.

Gümrük kapılarında oy kullanan gurbetçiler için Ankara Esenboğa'da 9 sandık kuruldu. Havalimanı Dış Hatlar gidiş ve geliş bölümlerine konulan sandıklarda gurbetçiler pasaportlarıyla oy kullandı. Sabah erken saatlerde uçak inişi sonrasında ve uçak kalkmadan önce oylarını atan vatandaşlar sandığa bir hayli ilgi gösterdi. Sandık görevlileri 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimi referandumunda ilk gün toplam 5 kişinin oy kullandığını, ancak 12 Eylül referandumunda bu rakamın 100'e yaklaştığını belirtti.

Vatandaşların sandığa olan ilgisi kimlik numarası kontrolünün yapıldığı sistemdeki arızaya çarptı. Öğleden sonra saat 15.20'de sistemde yaşanan arıza nedeniyle oy kullanmak isteyenler eli boş döndü. Sandık görevlilerinin "Sistem koptu şu an oy kullanamazsınız" cevabıyla karşılaşan gurbetçiler, "Ne yapalım 12 Eylül'e kadar mutlaka kullanacağız." sözleriyle karşılaştı.

Oy kullanamayan vatandaşlar 12 Eylül tarihine kadar gümrüklerde oy verebilecek.
 

Havalimanında sistem çökerse...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000