07 Temmuz 2010, Çarşamba 09:05:04

Esenboğa'ya sakın yolcu karşılamaya gitmeyiniz

Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer'in köşesine taşıdığı okuyucu yorumlarına Esenboğa Havalimanı ile ilgili bir yorum gelmiş.
  • esenboğa için serzenişte bulunan arkadaş yerden göğe kadar haklı arabanızı bırakın otoparka bi hata yapın iki veya üç gün sonra gelin veya bir aylık bi geziye gidin eğer arabanızın değeri otopark ücretini karşılıyorsa bırakın gidin olmaz yahu bukadar pahalı bi otopark olmaz yahu yeter be
  • Antalya havalimanın da belli bir dakikaya kadar otopark ücretsiz sadece iç hatlarda tabi ki.Antalya havalimanı yiyecek içecek konusunda daha pahalı bir yerdir.Antalya turizm şehiri olmasından gayet normal fiyat yüksekliği.Esenboğa TAV holding in yaptığı en güzel havalimanlarından biridir.Kesinlikle yazar abartmış.Katılmıyorum.
  • KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN!! YAP İŞLET DEVRET MODELLERİNDE NORMALDİR BU TÜR OLAYLAR!! KEŞKE BU UYGULAMALR SAW DADA OLSAYDIDA ADINI İYİ ANARLARDI İNSANLAR.. SAWDA BU TÜR PARK VEYA CAFEDE FAHİŞ FİYATLAR OLMAMASINA RAĞMEN AKSİ YORUMLAR YAPILIR..BUDA NEDENDİR BİLİNMEZ???? SAW BENCE İSTANBULDA BİR NUMARA BU KONUDA!!!!
  • iste boyle saglanir. Rant ayni zamanda = musade edilen mafya = birilerinin gelir kaynagi devletle bagi olupta. DOLAYISIYLA bugune kadar oy kullanmadim , cunki o zaman benim rizamla bana hukmedilmis olacak dusuncesinden.
  • Amerika ve Kanadadaki buyuk havalimanlarinin hepsinde otopark ucreti vardir. Senin dunyan sadece Turkiye sanirim
  • Turkiye'ye gelis gidislerimde kullandigim h.alani Dulles'dir, Washington'daki. Yeme icme bazinda fiyatlari Avrupa ve Turkiye'deki emsallaerinden cok uygundur.Istanbul'da bir kahveye 10$ alinirken Dulles'ta 3-4 $ gibi bir rakamdir.Birde Turkiye'deki havaalanlarinda bizim geleneksel cayimizi bulmak hayli zor. Cay istediginizde size genelde sallama poset cay getirirler.Umarim bir girisimci bunu akil eder ve bizim kulturumuze uygun hizmetler sunarlar.
  • Dunyanin en pahali kahvesini ne yazikki bizim havalimanlarinda iciyoruz 4,5 euro ortalama en ucuz kahvesi ise Tunus 0,75 cent idi bu bi yabanci kokenli havacilik dergisinin arastirmasi,disarda 0,25 ytl olan su havalimaninda 3 ytl ,sonra bagaj arabalari cogu ulkelerde havalimani vergisinin icindedir(TAX)aslinda bedava degildir oda ortalama 1 euro dur bilet basina.
  • avrupanın pek çok ülkesinde vatandaş havalimanına kendi aracı ile gitmez çünkü alandaki otoparklar hemküçük hemde inanılmaz pahalı yapılır.sebepse alan içindeki trafik yükünü azaltmak.çözüm: alanın 3-4 km civarına çok büyük kapasiteli ve inanılmaz ucuz fiyatlara çalışan bunlara 24 saat her 20 dakikada bir hareket eden "ücretsiz" ring otobüslerinin olduğu muazzam park bölgeleri yaparak aşmışlar.örnek:stockholm /arlanda,lubyana,helsinki/vantaa
  • Aynen dediği gibi. Güvenlikten geçtikten sonra ışık namına bişey yok. Otopark dediği gibi pahalı. "Fiyatlar" adlı yorum yazan arkadas havaalanına nadir gittiği için pek canı yanmıyor herhalde. Polislere hangi saatte rastlamadı bilmiyorum ama benim arabamı sabahın 5 inde doğru düzgün araç yokken sadece chek -in süresi kadar beklediğim anda ve 4'lü sinyallerim yanarken çekmeye kalktılar. Ama bunları derken haklarını yemeyelim araçları çekmeden önce uyarıyorlar.
  • Pazartesi akşamı ben de yolcu karşılamaya gittim. Esenboğa'da kafeterya fiyatlarının pahalı değil, aşırı pahalı olduğu bir gerçek. Ancak, otopark için aynı şey söylenemez. Kızılay'daki otoparklar bile bir saate kadar en az 5 lira alıyorlar. Bir saatlik otopark için 8 lira fahiş bir fiyat değil. İnsanlar sırf 8 lira ödememek için araçlarını terminal girişine parkediyorlar. Gidin o kargaşayı bir görün. İkili hatta üçlü park yapanlar, trafiği tamamen kapatanlar, otobüs duraklarına parkedenler... Öyle 5-10 dakika için değil, yarım saatliğine hatta daha fazla süreli parkedenler... Ortalık ana baba günü, kornalar, bağırıp çağıranlar... Ve bir saatten biraz fazla kaldığım süre içinde bir tane bile trafik polisi görmedim.
4 Temmuz saat 20.30 suları hava siddetli yağmurlu... Özel araba ile 21.15 de İstanbul’dan gelecek olan yolcumu almak için Esenboğa Havalimanı’na hareket ettim. Esenboğa yolu karanlık; yolun iki tarafına elektrik direkleri dikilmiş fakat yanmıyor.

İçeri giriyorsunuz arabanızı 5 dakika için yola park edemiyorsunuz, polis ceza yazarım, diyor.

Yol aslında müsait; mecburen parka giriyorsunuz saati 8 TL. yükünüzü taşımak için araba almak isterseniz 2 TL vermek zorundasınız. İstanbul ve Antalya’da ücretsiz. Dünyada paralı olan havaalanı görmedim. Uçak rötar yapıyor. Yanımızda bulunan 80 yaşındaki annemizi 5 dakika için Gloria Jeans Coffee’ye oturtmak istiyoruz. Hemen garson geliyor, ismi Gökhan Çuhalar, bize menüyü uzatıyor. Bir dakika sonra siparişinizi alayım diyor. Biz de Erzurum’dan yolcumuz geldiğinde sipariş verelim diyoruz. Şirket prensibi oturamazsınız diyor nazikçe... Fiyatlara baktım Kızılay’da 10 TL olan kahve orada 39 TL, kalktık tabii.

Kısacası Esenboğa’da yolcu karşılamaktansa gelen kişi taksiye binsin hem ekonomik hem de moraliniz bozulmaz. İç ve dış hatlarda gelen yolcu bölümünü doğru durust koltuk dahi yok.
Fakat WC ücretsiz onu atlamışlar.

Hilkat ÖZGÜL
Esenboğa'ya sakın yolcu karşılamaya gitmeyiniz

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 14 yıl önce
esenboğa için serzenişte bulunan arkadaş yerden göğe kadar haklı arabanızı bırakın otoparka bi hata yapın iki veya üç gün sonra gelin veya bir aylık bi geziye gidin eğer arabanızın değeri otopark ücretini karşılıyorsa bırakın gidin olmaz yahu bukadar pahalı bi otopark olmaz yahu yeter be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Antalya havalimanın da belli bir dakikaya kadar otopark ücretsiz sadece iç hatlarda tabi ki.Antalya havalimanı yiyecek içecek konusunda daha pahalı bir yerdir.Antalya turizm şehiri olmasından gayet normal fiyat yüksekliği.Esenboğa TAV holding in yaptığı en güzel havalimanlarından biridir.Kesinlikle yazar abartmış.Katılmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN!! YAP İŞLET DEVRET MODELLERİNDE NORMALDİR BU TÜR OLAYLAR!! KEŞKE BU UYGULAMALR SAW DADA OLSAYDIDA ADINI İYİ ANARLARDI İNSANLAR.. SAWDA BU TÜR PARK VEYA CAFEDE FAHİŞ FİYATLAR OLMAMASINA RAĞMEN AKSİ YORUMLAR YAPILIR..BUDA NEDENDİR BİLİNMEZ???? SAW BENCE İSTANBULDA BİR NUMARA BU KONUDA!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iste boyle saglanir. Rant ayni zamanda = musade edilen mafya = birilerinin gelir kaynagi devletle bagi olupta. DOLAYISIYLA bugune kadar oy kullanmadim , cunki o zaman benim rizamla bana hukmedilmis olacak dusuncesinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Amerika ve Kanadadaki buyuk havalimanlarinin hepsinde otopark ucreti vardir. Senin dunyan sadece Turkiye sanirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Turkiye'ye gelis gidislerimde kullandigim h.alani Dulles'dir, Washington'daki. Yeme icme bazinda fiyatlari Avrupa ve Turkiye'deki emsallaerinden cok uygundur.Istanbul'da bir kahveye 10$ alinirken Dulles'ta 3-4 $ gibi bir rakamdir.Birde Turkiye'deki havaalanlarinda bizim geleneksel cayimizi bulmak hayli zor. Cay istediginizde size genelde sallama poset cay getirirler.Umarim bir girisimci bunu akil eder ve bizim kulturumuze uygun hizmetler sunarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dunyanin en pahali kahvesini ne yazikki bizim havalimanlarinda iciyoruz 4,5 euro ortalama en ucuz kahvesi ise Tunus 0,75 cent idi bu bi yabanci kokenli havacilik dergisinin arastirmasi,disarda 0,25 ytl olan su havalimaninda 3 ytl ,sonra bagaj arabalari cogu ulkelerde havalimani vergisinin icindedir(TAX)aslinda bedava degildir oda ortalama 1 euro dur bilet basina.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
avrupanın pek çok ülkesinde vatandaş havalimanına kendi aracı ile gitmez çünkü alandaki otoparklar hemküçük hemde inanılmaz pahalı yapılır.sebepse alan içindeki trafik yükünü azaltmak.çözüm: alanın 3-4 km civarına çok büyük kapasiteli ve inanılmaz ucuz fiyatlara çalışan bunlara 24 saat her 20 dakikada bir hareket eden "ücretsiz" ring otobüslerinin olduğu muazzam park bölgeleri yaparak aşmışlar.örnek:stockholm /arlanda,lubyana,helsinki/vantaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aynen dediği gibi. Güvenlikten geçtikten sonra ışık namına bişey yok. Otopark dediği gibi pahalı. "Fiyatlar" adlı yorum yazan arkadas havaalanına nadir gittiği için pek canı yanmıyor herhalde. Polislere hangi saatte rastlamadı bilmiyorum ama benim arabamı sabahın 5 inde doğru düzgün araç yokken sadece chek -in süresi kadar beklediğim anda ve 4'lü sinyallerim yanarken çekmeye kalktılar. Ama bunları derken haklarını yemeyelim araçları çekmeden önce uyarıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pazartesi akşamı ben de yolcu karşılamaya gittim. Esenboğa'da kafeterya fiyatlarının pahalı değil, aşırı pahalı olduğu bir gerçek. Ancak, otopark için aynı şey söylenemez. Kızılay'daki otoparklar bile bir saate kadar en az 5 lira alıyorlar. Bir saatlik otopark için 8 lira fahiş bir fiyat değil. İnsanlar sırf 8 lira ödememek için araçlarını terminal girişine parkediyorlar. Gidin o kargaşayı bir görün. İkili hatta üçlü park yapanlar, trafiği tamamen kapatanlar, otobüs duraklarına parkedenler... Öyle 5-10 dakika için değil, yarım saatliğine hatta daha fazla süreli parkedenler... Ortalık ana baba günü, kornalar, bağırıp çağıranlar... Ve bir saatten biraz fazla kaldığım süre içinde bir tane bile trafik polisi görmedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000