13 Nisan 2013, Cumartesi 08:05:42

ESENBOĞA'YA METRO GELİYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da metro hattını Esenboğa Havalimanı'na bağlamak için yıl sonuna kadar projelerin tamamlanacağını, gelecek sene de hattın yapımı için harekete geçileceğini bildirdi.
  • yahu yıl olmuş 2013 hala projelere başlanacak diyorlar.. (en az) 5 sene de inşaat sürer.. umarım ankaradaki metro IST dakine benzemez.. IST daki metro, avrupa ve ABD dekilerin aksine şehrin merkezine direkt ulaşım sağlamıyor.. IST gibi aktarma ve hatlar arası geçişlerin fiziksel olarak zor olduğu bir şehirde böyle bir metro pek te pratik bir çözüm sunmuyor aslında. Metro hattı tıpkı havaş gibi belli başlı merkezlere kısa ve direkt ulaşım sağlayacak şekild olmalı, elinde valizlerle o hattan o hatta geçişe gerek olmamalı..
  • Sizce bakanın sözünde geçen "Kim" bitecek arkadaşlar? Cevapları merak ediyorum?
  • ESB den direk Avrupa Amerika ucuslari ne zaman baslayacak Sayin Bakan? Anadolu yolcusunu yollarda aktarmalarda telef olmaktan kurtarin lutfen. Saygilar
  • AHL'DE DE METRO VAR AMA GECE 24:00'TE KAPANIR! SABAHA KADAR UÇUŞLAR DEVAM EDER,YOLCULAR METRONUN KAPISINDA DÖNERLER. SABAH 6:00'YA KADAR METRO KATINDA SÜRÜNÜRLER.BUNU GÖREN NE BİR VALİ YRD.,NE BİR DHMİ YETKİLİSİ,NE BİR TAV YETKİLİSİ YOKTUR.VARSIN ESB'DE DE METRO OLMAYI VERSİN,MUHTEMELEN ORADA DA BU OLANLARI GÖRECEK BİR YETKİLİ ÇIKMAYACAK !
  • nihayet aklınıza geldi
  • yaparsanız adam gibi metro yapın çakma kağnı gibi gidenden -bakınız AHL !- yapmayın
  • ee sonunda.. ülkenin başkenti ama havalimanına hala metrosu yok.. hangi gelişmiş ülkenin baskentinde durum böyle..
  • umarim esb icin güzel bir gelişme olur; kent merkezine çok uzak olması ve trafiğin yoğunluğu nedeniyle çoğu yolcuya bir yük gibi gelen bu mesafenin çağdaş bir ulaşımla aşılması, sanırım salt esb için değil, ankara içinde hayırlı sonuçları olacaktır. umarım, güzergahtaki diğer yerleşim merkezlerine de erişimi sağlayacak bir planlama yapılır. bu vasıtayla, kent içi trafiği de rahatlatmak söz konusu olacaktır. sanırım, hızlı tren bağlantısı için ulus, merkez gar ile de bağlantı kurulacak; bu kapsamda çevre il ve ilçelerden de bir yolcu trafiği oluşacak. umarım toplu taşımacılığa ankara'da daha fazla ehemmiyet verilir ve gittikçe fakirleşen kent ulaşım açısından bir nebze olsun rahat nefes alınır. sonuna kadar destekliyoruz.
  • tren baglantisi olmayan havalimani henuz yapim asamasindadir. Bir metropolde ucaktan iniyorsun ulasim yok. Olur mu oyle sey? Tayyibi sevmem ama dogru demis.
  • o metro hattıda ankaranın diğer metro inşaatları gibi onsenelerce bekler merak etmeyin

Bakan Yıldırım, ASO 1. Sincan OSB 4. Kısım'da gerçekleştirilen metro araçları üretim tesisi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Ankara için güzel bir hizmetin başlangıcı dolayısıyla OSB'de bir araya geldiklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ankara metrolarını tamamlamak yetmez, Ankara'yı Esenboğa'ya bağlamak gerekir" dediğini, bu konuda talimat verdiğini anlatan Bakan Yıldırım, Ankara'da metro hattının Esenboğa Havalimanı'na bağlanması konusunda projelerin yapımı için ihalenin gerçekleştirildiğini, yıl sonuna kadar projelerin biteceğini kaydetti. Yıldırım, "Gelecek sene de o hattın yapımı için harekete geçeceğiz" dedi.

Ankara metrolarının inşaatının hızla sürdüğünü ifade eden Yıldırım, "Ankara metroları bizim için o kadar öncelikli bir konu oldu ki genel müdür yer altından çıkmıyor, evine gidemiyor, işlerini aksatıyor. Çünkü o biliyor ki bu metrolar ya bitecek ya bitecek. Metrolar bitmezse kim bitecek, onu siz biliyorsunuz" diye konuştu.

ESENBOĞA'YA METRO GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

bi zahmet ~ 11 yıl önce
yahu yıl olmuş 2013 hala projelere başlanacak diyorlar.. (en az) 5 sene de inşaat sürer.. umarım ankaradaki metro IST dakine benzemez.. IST daki metro, avrupa ve ABD dekilerin aksine şehrin merkezine direkt ulaşım sağlamıyor.. IST gibi aktarma ve hatlar arası geçişlerin fiziksel olarak zor olduğu bir şehirde böyle bir metro pek te pratik bir çözüm sunmuyor aslında. Metro hattı tıpkı havaş gibi belli başlı merkezlere kısa ve direkt ulaşım sağlayacak şekild olmalı, elinde valizlerle o hattan o hatta geçişe gerek olmamalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim Bitecek? ~ 11 yıl önce
Sizce bakanın sözünde geçen "Kim" bitecek arkadaşlar? Cevapları merak ediyorum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyi ama ~ 11 yıl önce
ESB den direk Avrupa Amerika ucuslari ne zaman baslayacak Sayin Bakan? Anadolu yolcusunu yollarda aktarmalarda telef olmaktan kurtarin lutfen. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavaş ~ 11 yıl önce
avrupanın belli başlı şehirleri tamam da ABD konusunda biraz abartmadın mı? :)
Sevgili yavas ~ 11 yıl önce
Dikkat ettiyseniz, her gun iki frekans ABD isteyen yokki. Haftada 3 sefer ile baslasinlar gerisi kendiliginden yavas yavas ortaya cikar. Siz dogma buyume Istanbul lusunuz galiba :)
METRO'MU? ~ 11 yıl önce
AHL'DE DE METRO VAR AMA GECE 24:00'TE KAPANIR! SABAHA KADAR UÇUŞLAR DEVAM EDER,YOLCULAR METRONUN KAPISINDA DÖNERLER. SABAH 6:00'YA KADAR METRO KATINDA SÜRÜNÜRLER.BUNU GÖREN NE BİR VALİ YRD.,NE BİR DHMİ YETKİLİSİ,NE BİR TAV YETKİLİSİ YOKTUR.VARSIN ESB'DE DE METRO OLMAYI VERSİN,MUHTEMELEN ORADA DA BU OLANLARI GÖRECEK BİR YETKİLİ ÇIKMAYACAK !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
metro enerjisi ~ 11 yıl önce
Avrupa'da bir çok şehirde geceleri havalimanları kapanır, isterseniz onu da yapsınlar. bu da bir çözüm ? :) yoksa yok işte, geliştirilmesi lazım ki birşeylerin bizler için de çevre için de,işletmeler için de iyi olsun şartlar.
geç bile kaldınız ~ 11 yıl önce
nihayet aklınıza geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adam gibi ~ 11 yıl önce
yaparsanız adam gibi metro yapın çakma kağnı gibi gidenden -bakınız AHL !- yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
AHL deki hat, hafif raylı sistem. Önce metronun ne olduğunu öğren!.
başkent ~ 11 yıl önce
ee sonunda.. ülkenin başkenti ama havalimanına hala metrosu yok.. hangi gelişmiş ülkenin baskentinde durum böyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel haber! ~ 11 yıl önce
umarim esb icin güzel bir gelişme olur; kent merkezine çok uzak olması ve trafiğin yoğunluğu nedeniyle çoğu yolcuya bir yük gibi gelen bu mesafenin çağdaş bir ulaşımla aşılması, sanırım salt esb için değil, ankara içinde hayırlı sonuçları olacaktır. umarım, güzergahtaki diğer yerleşim merkezlerine de erişimi sağlayacak bir planlama yapılır. bu vasıtayla, kent içi trafiği de rahatlatmak söz konusu olacaktır. sanırım, hızlı tren bağlantısı için ulus, merkez gar ile de bağlantı kurulacak; bu kapsamda çevre il ve ilçelerden de bir yolcu trafiği oluşacak. umarım toplu taşımacılığa ankara'da daha fazla ehemmiyet verilir ve gittikçe fakirleşen kent ulaşım açısından bir nebze olsun rahat nefes alınır. sonuna kadar destekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tren ~ 11 yıl önce
tren baglantisi olmayan havalimani henuz yapim asamasindadir. Bir metropolde ucaktan iniyorsun ulasim yok. Olur mu oyle sey? Tayyibi sevmem ama dogru demis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dostum, ~ 11 yıl önce
Aklin geregi budur. Sayin Basbakaninki biraz kasaplarin biz hayvan yetistiriciligini yurekten destekliyoruz gibi noktaya geliyor. Buyuk ihaleler buyuk is projeleri vs vs
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
o metro hattıda ankaranın diğer metro inşaatları gibi onsenelerce bekler merak etmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000