15 Ağustos 2011, Pazartesi 10:50:20

ESENBOĞA'YA METRO GELİYOR...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Esenboğa Havalimanı ile Kızılay arasında yapılması planlanan raylı sistem konusunda çalışmalara başlaması için EGO Genel Müdürlüğüne yetki verdi...
  • Melih Gökçek eskiden araç altgeçitlerini yapıyordu. İki yıldır onu da bıraktı. Şu anda hiç bir icraatı yok.
  • Bildiğim kadarıyla Ankara'da ve büyükşehirlerde metro olayı ulaştırma bakanlığına teslim edildi. Ama görüldüğü kadarıyla bazı uyanık başkanlarımız durumdan pay çıkarmaya devam ediyorlar kendi icraatleriymiş gibi :):):)
  • başkentin en büyük eksiği buydu zaten de 10 yıla ancak bitirirler.
  • batıkent sincan ümitköy vb. hatları tamamladık, şimdi sıra esenboğada. teşekkürler canım ankaram!
  • Daha önce başlatılan metro çalışmalarını başarıyla bitiren İ.melih gökçek şimdi de esenboğa metrosunu mu tamamlıycak. Vatandaşı düşünen şimdiye kadar ulaşım adına esenboğaya metroyu götürürdü. Bu adamı belediye başkanı diye seçene yazıklar olsun. Ben diyorum ki; Firavun dahi hiçkimse tarihinde bu İ.melih gökçek kadar beddua almamıştır. yazacak çok şey var ama bu kadar okuyucuya karşı edebimi bozup saygısızlık yapmak istemiyorum. Saygılarımla; Pilotek
  • Millet yine de seçiyor kardeşim, bu adam zorla mı seçtiriyor kendini?
  • Sayın Merlih Gölkçek'in başkanlığının 4. dönemi yani neredeyse 18 yıldır Ankarada Başkan. Eski yönetim 3 yıl içinde hem Kızılay Batıkent metrosunu, hem de Dikimevi Kızılay AŞTİ hafif raylı projesini (Ankaray) bitirdi. 3 yıl içinde 2 farklı metro hattı açmış oldu. Sayın Gökçek ise 18 yılda bırakın yeni metro hattı açmasını, varolan metro hatlarına 1 km bile uzatamadı. Ş Sorarlar adama "nerede temeli yıllar önce atılan Çayyolu metrosu? nerede temelini yıllar önce attığınız Keçiören metrosu?. Bunları yapımını beceremediği için kendi pasrtisinin iktidarı kendisine kıyak geçerek melih gökçek,in bitiremediği projeler için özel bir yasa çıkararak devam eden metro hatlarının maliyetyi ve inşası ulaştırma bakanlığına devir edildi.
  • Melih Yaparım derse yapar arkadaşlar !! Ama nasıl yapar orası muamma !! :)
  • Ankara'nın göbeğinde tamamlayamadığınız metro çalışmalarını bitirin de, yenisi bir kenarda dursun...
  • YAni daha Çayyolu metrosunu bitirebildiler de Havaalanına metroya başlayıp 4 yılda bitirecekler... Gıdıkla da güleyim Melih Gökçek...
Esenboğa Havalimanı ile kent merkezi arasında yapılması planlanan ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek raylı sistem için harekete geçen Meclis, çalışmalara başlaması için EGO Genel Müdürlüğünü yetkilendirdi. 
 
Toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmelerden sonra fuar alanı ve Kızılay arası raylı sistemi 2012 yılında ihale etmeye karar verdiklerini açıklayan Gökçek, "Havaalanı Yolu Metrosuna da başlıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerimiz başladı. Başbakan'ın talimatına ilk adımı atmış oluyoruz. Bu hattın yapımını da Ulaştırma Bakanlığına devredeceğiz, diğerleri gibi yapılacak. Muhtemelen sonra da bize devredecekler. Yeni bir protokol gerekirse yine Meclise bilgi vereceğiz" dedi. 
 
Raylı sistemin tahmini 25 kilometre olacağını belirten Gökçek, resmi prosedürün tamamlanması ve çalışmaların başlamasının ardından hattın 4 yıl içinde bitirilebileceğini ifade etti. 
 
Hattın tahmini güzergahı hakkında da bilgi veren Gökçek, "Kızılay, Sıhhiye, yeni yapılan istasyon, Ulus, Bentderesi, Dışkapı Kuzey Ankara, Pursaklar içi, Saray içi, Ülker Fabrikası, fuar alanı ve en son havaalanına gidecek. İlk düşüncemiz böyle. Ulaştırma Bakanlığı ile yapılacak çalışmalar ile güzergah değişiklikleri zaruri olarak ortaya çıkabilir" diye konuştu.
ESENBOĞA'YA METRO GELİYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Melih Gökçek eskiden araç altgeçitlerini yapıyordu. İki yıldır onu da bıraktı. Şu anda hiç bir icraatı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bildiğim kadarıyla Ankara'da ve büyükşehirlerde metro olayı ulaştırma bakanlığına teslim edildi. Ama görüldüğü kadarıyla bazı uyanık başkanlarımız durumdan pay çıkarmaya devam ediyorlar kendi icraatleriymiş gibi :):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
başkentin en büyük eksiği buydu zaten de 10 yıla ancak bitirirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
batıkent sincan ümitköy vb. hatları tamamladık, şimdi sıra esenboğada. teşekkürler canım ankaram!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Daha önce başlatılan metro çalışmalarını başarıyla bitiren İ.melih gökçek şimdi de esenboğa metrosunu mu tamamlıycak. Vatandaşı düşünen şimdiye kadar ulaşım adına esenboğaya metroyu götürürdü. Bu adamı belediye başkanı diye seçene yazıklar olsun. Ben diyorum ki; Firavun dahi hiçkimse tarihinde bu İ.melih gökçek kadar beddua almamıştır. yazacak çok şey var ama bu kadar okuyucuya karşı edebimi bozup saygısızlık yapmak istemiyorum. Saygılarımla; Pilotek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Millet yine de seçiyor kardeşim, bu adam zorla mı seçtiriyor kendini?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Merlih Gölkçek'in başkanlığının 4. dönemi yani neredeyse 18 yıldır Ankarada Başkan. Eski yönetim 3 yıl içinde hem Kızılay Batıkent metrosunu, hem de Dikimevi Kızılay AŞTİ hafif raylı projesini (Ankaray) bitirdi. 3 yıl içinde 2 farklı metro hattı açmış oldu. Sayın Gökçek ise 18 yılda bırakın yeni metro hattı açmasını, varolan metro hatlarına 1 km bile uzatamadı. Ş Sorarlar adama "nerede temeli yıllar önce atılan Çayyolu metrosu? nerede temelini yıllar önce attığınız Keçiören metrosu?. Bunları yapımını beceremediği için kendi pasrtisinin iktidarı kendisine kıyak geçerek melih gökçek,in bitiremediği projeler için özel bir yasa çıkararak devam eden metro hatlarının maliyetyi ve inşası ulaştırma bakanlığına devir edildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Melih Yaparım derse yapar arkadaşlar !! Ama nasıl yapar orası muamma !! :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ankara'nın göbeğinde tamamlayamadığınız metro çalışmalarını bitirin de, yenisi bir kenarda dursun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YAni daha Çayyolu metrosunu bitirebildiler de Havaalanına metroya başlayıp 4 yılda bitirecekler... Gıdıkla da güleyim Melih Gökçek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000