29 Ağustos 2013, Perşembe 13:58:45

ESENBOĞA SURİYE MÜDAHALESİ İÇİN KULLANILIYOR

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 18 Nisan tarihi itibariyle Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait 16 uçağın Esenboğa Havalimanını kullandığını belirterek, "Suriye'ye müdahalenin tartışıldığı bir dönemde Esenboğa Havaalanı'nındaki gelişmeler son derece önemlidir. Esenboğa Havaalanı, Suriye'ye yapılacak müdahale için lojistik üs olarak kullanılıyor" dedi.
  • Sırf muhalefetlik olsun diye 2x2 = 5 deseler arkalarında binlerce insan bunlari destekler, yorumlardan bu özeti çıkardım.
  • esenboga havalimani yenilenmeden once daha cok yurtdisi ucusu ve daha cok yabanci havayollari kullaniyordu esenbogayi.simdi kimse yok in cin top oynuyor esenbogada.allahtan lufthansa iniyorda o biraz renk getiriyor esenbogaya.
  • bu arada hatay havaalanının da bu amaçla kullanıldığını unutmayalım.
  • Tabii ki kullanılacak. Ülkenin menfaati neyse, ona göre hareket edilmeli. Her yapılana "istemezük" demek yeryüzünde sadece "Türkiye Muhalefetinde" var, arayın, başka bulamazsınız...
  • Nihayet sonunda Esenboga havalimani bir amaca hizmet ediyor. Yurtdisina direk ucus cok sinirli. Bari bu amacla kullanilsin.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Kart, Dışişleri Bakanlığı'nın 28 Şubat 2013 tarihinde verdiği soru önergesini 15 Temmuz'da yanıtladığını belirterek, cevapta, sözkonusu uçuşların insani yardım amacı taşıdığının açıklandığı söyledi. Bakanlığın cevabının yüzeysel ve soyut olduğuna dikkat çeken Kart, "Cevap metninde şahsıma hitap ederken 'Konya Milletvekili Osman Korutürk' hitabını kullanarak sorumluluktan uzak anlayışını ortaya koymuştur" diyerek şöyle devam etti:

"Bakanlık, Suriye konusunda bilgi kirliliği ve karartmayı devam ettirmektedir. Suriye'ye müdahalenin tartışıldığı bir dönemde Esenboğa Havaalanı'nındaki gelişmeler son derece önemlidir. Esenboğa Havaalanı, Suriye'ye yapılacak müdahale için lojistik üs olarak kullanılıyor. Türkiye çoktan savaşın tarafı konumuna gelmiştir. Anayasa'nın 92. maddesi ihlal edilmektedir. Anayasa'nın açık hükmüne göre Esenboğa'da sürdürülen faaliyetler yönünden TBM'nin kararı ve izni zorunlu olmasına rağmen, neden bu izin alınmamaktadır?"

Toplantının ardından soruları yanıtlayan Kart, Suriye'deki incelemelerin sonuçları açıklanıncaya kadar taraf haline gelinmemesi, BM'nin kararının beklenmesi gerektiğini söyledi. Kart, Suriye'nin akıbetini Suriye halkının belirlemesi gerektiğini vurgularken, Suriye ile ilgili hükümetin elinde bulunan tezkerenin de olası bir askeri müdahale için yeterli olmadığını iddia etti.

ESENBOĞA SURİYE MÜDAHALESİ İÇİN KULLANILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Eminim ki.. ~ 11 yıl önce
Sırf muhalefetlik olsun diye 2x2 = 5 deseler arkalarında binlerce insan bunlari destekler, yorumlardan bu özeti çıkardım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankara ~ 11 yıl önce
esenboga havalimani yenilenmeden once daha cok yurtdisi ucusu ve daha cok yabanci havayollari kullaniyordu esenbogayi.simdi kimse yok in cin top oynuyor esenbogada.allahtan lufthansa iniyorda o biraz renk getiriyor esenbogaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankaralı ~ 11 yıl önce
bu arada hatay havaalanının da bu amaçla kullanıldığını unutmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözkonusu Vatansa ~ 11 yıl önce
Tabii ki kullanılacak. Ülkenin menfaati neyse, ona göre hareket edilmeli. Her yapılana "istemezük" demek yeryüzünde sadece "Türkiye Muhalefetinde" var, arayın, başka bulamazsınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi icin ~ 11 yıl önce
Ustadim "Ulkenin menfati" ne demektir? Aciklarsaniz hepimiz ogrenmis oluruz.
aferin ~ 11 yıl önce
Bu kafa ile devam edin.İsrail jetlerine zamanında Akıncı'yı açtığınız gibi eşsultanın kıblesi Beyaz Saray'dan gelen vahiylere göre hareket edin.Edin ki zamanında İttihat ve Terakki nasıl Osmanlı'yı tarihe gömdüğünü okuyorken bir de yanına AKP'nin nasıl TC'yi tarihe gömdüğünü gelecek kuşaklar okur...
Nihayet ~ 11 yıl önce
Nihayet sonunda Esenboga havalimani bir amaca hizmet ediyor. Yurtdisina direk ucus cok sinirli. Bari bu amacla kullanilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000