11 Mart 2016, Cuma 08:55:35

ATO’dan direkt uçuşa 2 milyon TL

ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara’dan yurt dışına yapılacak direkt uçuşları desteklemek için ATO Meclisi’nin 2 milyon lira bütçe ayırdığı belirterek, “Bu kaynakla inşallah Türkiye’nin merkezinde yer alan Ankara, ulaşımın da merkezinde yer alır” dedi.
  • Sizin sokaga ahir yapip konaklama yapacakmis Beygir
  • Kanatlı beygir nezaman ve nerelere atak yapıyor, bilen?

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “Ankara ile Atina arasında doğrudan uçuş başlatılacağına” ilişkin açıklamasının ardından, “Ankara'dan yurt dışına doğrudan uçuşların artırılmasıyla ilgili yapılacak her çalışmaya destek vermeye hazırız” dedi. 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile birlikte 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı kapsamında yaptıkları ikili görüşmelerin ardından Başbakan Davutoğlu'nun, “İki başkent arasında doğrudan havayolu iletişimi olmadığını fark ettik ve THY kısa sürede uçuşlara başlayacak” açıklamasına destek veren Bezci, dün yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

190 ÜLKEYLE TİCARET YAPIYOR
“Üyelerimiz, dünyanın yaklaşık 190 ülkesiyle ticaret yapıyor ancak iş ulaşıma gelince kısacık mesafeler yüzünden uzun saatlerimiz yollarda geçiyor. Ankara'dan dünya başkentlerine İstanbul aktarmalı olarak gitmek zorunda kalmak, yıllardır Ankaralı işadamlarının en çok şikayet ettiği konuların başında geliyordu.

ZAMAN, PARA VE ENERJİ KAYBI
Yurt dışına gitmek isteyenler önce İstanbul'a uçuyor, saatler süren bekleyişin ardından gidecekleri ülkeye doğru yola çıkıyorlardı. Yurt dışına aktarmalı uçmak rötar nedeniyle kaçırılan uçaklar, yetişilemeyen toplantılar, zaman, para ve enerji kaybı demekti. Aynı durum Ankara'ya gelecek yabancılar için de geçerli.”

TURİZM PAKETİNE DE TAM DESTEK
Yurt dışına direkt uçuşları desteklemek amacıyla ATO Meclisi'nin 2 milyon lira bütçe ayırdığını kaydeden ATO Başkanı Bezci, “ATO Meclisi olarak Ankara'nın geleceği için elimizi taşın altına koyduk. Ayırdığımız bu kaynakla inşallah Türkiye'nin merkezinde yer alan Ankara, ulaşımın da merkezinde yer alır ve bir 'uçuş hub'ı haline gelir” diye konuştu.  Bezci, Yunanistan ile ortak turizm paketleri oluşturma kararını da yürekten desteklediklerini sözlerine ekledi.

ATO’dan direkt uçuşa 2 milyon TL

Yorumlar

PGS'ye ~ 8 yıl önce
Sizin sokaga ahir yapip konaklama yapacakmis Beygir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PGS ~ 8 yıl önce
Kanatlı beygir nezaman ve nerelere atak yapıyor, bilen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000