14 Ocak 2009, Çarşamba 08:50:21

"ATA uçağının yakıt parasını cebinden versin!"

CHP Amasya milletvekili Hüseyin Ünsal, sanatçı Cengiz Kurtoğlu’nun oğlunun düğününe katılmak için kullandığı ATA uçağının yakıt parasını, Başbakan Erdoğan’ın cebinden ödemesini istedi.
  • Göktürkler yapma lütfen... Sen biliyormusun peki bir uçağın maliyetini? O zaman arabasıyla gitsin... Devlet malı bu devlet!!! Adam herşeyi için bu uçağı kullanıyor. oğlu ziyaretine gelir bu uçakla aldırır özel olarak. Kendisi binmez bile!!! bunların hangisinden haberin var?? o uçağın her uçuşunda ağzına kadar 3 aileyi doyuracak kadar yemek konuyor bunları biliyormusunuz? Sevgili arkadaşım... Üzüm suyundan tüm çeşitler, meyve çeşitleri, tatlı çeşitleri, yemek çeşitleri.. bunların sadece 1-2 si yeniyor yarım saatte. geri kalanı çöpe gidiyor... Bu mu sayın Başbakanımızın bizi düşünmesi, sağa sola kömür dağıtmakla olmuyor bunlar. Bitiriyorlar bu ülkeyi ve biz hala savunuyoruz. Saygılarımla.
  • Bakiyorumda kendinizden saymadiginiz Basbakan icin neler yazabiliyorsunuz. Basbakan Türkiye Cumhuriyeti'nin basbakani. Tabiiki devletin ucagiyla seyahat edecek. Sizde o mevkiye gelin sizde kullanin. Sunu kimse düsünmüyor: Eger basbakan normal tarifeli bir ucak ile gitse acaba korumalari falan filan bu seyahatin devlete masrafi acaba daha az mi yoksa daha cokmu olacak. Ben basbakanlarin devlet ucagini özel islerinde dahi lullanmalarindan yanayim. Bu basbakan CHP'li bile olsa!!!
  • Dünyanın hangi ülkesinde devlet malını kendi özel işleri kullanan bir başbakan var?Başnakan da olsa devlet malını kendi işleri için kullanamaz.Bırakın yakıt parasını personel masraflarını birde bu uçağın yapmış olduğu saykıl lar ve saatler var,bunlarda bakım zamanı ve masrafları ile ilgili.Başbakan kendi özel işine devekuşu ile mi gider katı8rla mı gider o vatandaşı ilgilendirmez.Vatandaşı ilgilendiren ödediği vergilerin nereye gittiğidir.Başbakan Cengiz Kurtoğlu nun düğününe devleti temsil etmek için katıldıysa tamam, ama sırf kendi adına kayıldıysa buna hakkı yok.Başbakan hatip olabilir ama vatandaş da enayi değil.
  • Geçen senelerde de genel seçimler öncesi, açılışlara gitme bahansi ile memleketin dört bir yanı gezilmiş seçim meydanlarına inilmiştir hatırlayınız. Bu gezilere Sn Başbakan havadan Devletimizin uçağı ile ödediğimiz vergilerden aktarılan kaynaklar ile ulaşım sağlamıştır. Şimdi ben HELAL etmiyoum arkadaş. Ben vergimi kendim kalkınmak için ödüyorum, birileri çar çur etsin diye değil. Sevgili "prag" işte bundandır, ben arabamı kulanırken yakıtı kendi cebimdeki parayla öderim.
  • Millet vekilinin soru önergesi yerinde yalnız tabiki bu tür sorulara cevap verebilecek bir kişi yok yada işlerine gelmiyor .. sonuçta özel bir iş için kullanılmış olan uçak için bütün masraflar maliye bakanlığından karşılanmaktadır sonuçta ödediğimiz vergi ile bağlantılıdır.. örnek verelim Tony B. Ankaraya gelirken British Airw. kullanırdı geçenlerde güney kore başbakanı ankara istanbul hattını thy nin tarifeli seferi ile gerçekleştirdi.. sonuçta şeffaf olmak lazım ve tabiki mütevazi ..
  • GEZİYE AİT PARALARI CEBİNDEN VERSİN TÜRÜ YORUM YAPAN SEVGİLİ ARKADAŞLAR, HERHALDE ŞAKA EDİYORSUNUZ DEĞİLMİ? :-)
  • onlarda bu yazılanlardan utanacak yüz var diyen biri çıkarsa dişimi kırarım... hatta apronda deve kesenlerin şurekasının bizlere içlerinden kıs kıs güldiklerinden emin olabiliriz...
  • isterseniz basbakani devekusuna bindirelim... ya biraz dusunce yapisini duzeltin. Dunyanin hangi ulkesinde ucak parasini ve tum personel masraflarini kendi cebinden odeyen bir basbakan var? Allah askina ne bicim bir olaydir bu?
  • CHP lı vekil guzel bir sey sormus yorum yapan taner gokcen arkadasıma katılıyorum bu soruyada birileri Hamd Olsun Bu Olaydanda Birilerinden Teget Gecer. :D
  • bazen chp birileri doğru konuşabiliyor ve bu bizi mutlu ediyor... ama ne yazıkkı yıllarca hep birileri bu sekılde yedi artık yeter tayyıp yeter insanlar senden sıkıldı ama ne yapalım

CHP Amasya milletvekili Hüseyin Ünsal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan, ‘’ATA uçağının yakıt parasını’’ istedi. Ünsal, sanatçı Cengiz Kurdoğlu’nun oğlu Aydın Kurdoğlu'nun düğününe katılmak için İstanbul’a giderken kullanılan ATA uçağının benzin ve bakım masrafı ile, bu uçuşa ilişkin personel giderinin, Başbakan tarafından cebinden ödemesini önerdi.

Ünsal, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Başbakan Erdoğan’ın eşi ile birlikte 27 Aralık 2008 tarihinde, saat 18.45’te Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan ATA uçağı ile İstanbul’a gittiğini ve 22.30 sıralarında da Ankara’ya döndüğünü belirtti.

Başbakanın aynı gece İstanbul’da sanatçı Cengiz Kurdoğlu’nun oğlunun düğününe katıldığını hatırlatan Ünsal, Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

1. ATA uçağının o geceki özel seferi nedeniyle yakıt, bakım harcamaları ile personel giderlerinin toplamı ne kadardır?

2. Sadece özel bir ziyaret için Başbakanlığa ait olan ATA uçağını özel bir etkinliğiniz için kullanmış olmanızı etik buluyor musunuz?

3. Yönetiminiz altındaki kamu görevlilerine örnek oluşturmak amacıyla 27 Aralık’taki söz konusu uçuş ile ilgili olarak; ATA uçağı personeli ile yakıt-bakım masraflarının maaşınızdan kesilmesi talimatı vermeyi düşünüyor musunuz?

4. ATA uçağı, 1.1.2008 ila 31.12.2008 tarihleri arasında hangi güzergâhta kaç saatlik uçuş gerçekleştirdi? Bu uçuşlarda toplam kaç mil yaptı? ATA uçağı ile 2008 yılı boyunca hangi kamu görevlileri ve şahıslar nereye yolculuk yaptı?

"ATA uçağının yakıt parasını cebinden versin!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

olmaz ki... ~ 15 yıl önce
Göktürkler yapma lütfen... Sen biliyormusun peki bir uçağın maliyetini? O zaman arabasıyla gitsin... Devlet malı bu devlet!!! Adam herşeyi için bu uçağı kullanıyor. oğlu ziyaretine gelir bu uçakla aldırır özel olarak. Kendisi binmez bile!!! bunların hangisinden haberin var?? o uçağın her uçuşunda ağzına kadar 3 aileyi doyuracak kadar yemek konuyor bunları biliyormusunuz? Sevgili arkadaşım... Üzüm suyundan tüm çeşitler, meyve çeşitleri, tatlı çeşitleri, yemek çeşitleri.. bunların sadece 1-2 si yeniyor yarım saatte. geri kalanı çöpe gidiyor... Bu mu sayın Başbakanımızın bizi düşünmesi, sağa sola kömür dağıtmakla olmuyor bunlar. Bitiriyorlar bu ülkeyi ve biz hala savunuyoruz. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Göktürkler ~ 15 yıl önce
Bakiyorumda kendinizden saymadiginiz Basbakan icin neler yazabiliyorsunuz. Basbakan Türkiye Cumhuriyeti'nin basbakani. Tabiiki devletin ucagiyla seyahat edecek. Sizde o mevkiye gelin sizde kullanin. Sunu kimse düsünmüyor: Eger basbakan normal tarifeli bir ucak ile gitse acaba korumalari falan filan bu seyahatin devlete masrafi acaba daha az mi yoksa daha cokmu olacak. Ben basbakanlarin devlet ucagini özel islerinde dahi lullanmalarindan yanayim. Bu basbakan CHP'li bile olsa!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trky ~ 15 yıl önce
Dünyanın hangi ülkesinde devlet malını kendi özel işleri kullanan bir başbakan var?Başnakan da olsa devlet malını kendi işleri için kullanamaz.Bırakın yakıt parasını personel masraflarını birde bu uçağın yapmış olduğu saykıl lar ve saatler var,bunlarda bakım zamanı ve masrafları ile ilgili.Başbakan kendi özel işine devekuşu ile mi gider katı8rla mı gider o vatandaşı ilgilendirmez.Vatandaşı ilgilendiren ödediği vergilerin nereye gittiğidir.Başbakan Cengiz Kurtoğlu nun düğününe devleti temsil etmek için katıldıysa tamam, ama sırf kendi adına kayıldıysa buna hakkı yok.Başbakan hatip olabilir ama vatandaş da enayi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATCo ~ 15 yıl önce
Geçen senelerde de genel seçimler öncesi, açılışlara gitme bahansi ile memleketin dört bir yanı gezilmiş seçim meydanlarına inilmiştir hatırlayınız. Bu gezilere Sn Başbakan havadan Devletimizin uçağı ile ödediğimiz vergilerden aktarılan kaynaklar ile ulaşım sağlamıştır. Şimdi ben HELAL etmiyoum arkadaş. Ben vergimi kendim kalkınmak için ödüyorum, birileri çar çur etsin diye değil. Sevgili "prag" işte bundandır, ben arabamı kulanırken yakıtı kendi cebimdeki parayla öderim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
antwerp ~ 15 yıl önce
Millet vekilinin soru önergesi yerinde yalnız tabiki bu tür sorulara cevap verebilecek bir kişi yok yada işlerine gelmiyor .. sonuçta özel bir iş için kullanılmış olan uçak için bütün masraflar maliye bakanlığından karşılanmaktadır sonuçta ödediğimiz vergi ile bağlantılıdır.. örnek verelim Tony B. Ankaraya gelirken British Airw. kullanırdı geçenlerde güney kore başbakanı ankara istanbul hattını thy nin tarifeli seferi ile gerçekleştirdi.. sonuçta şeffaf olmak lazım ve tabiki mütevazi ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
drfaust ~ 15 yıl önce
GEZİYE AİT PARALARI CEBİNDEN VERSİN TÜRÜ YORUM YAPAN SEVGİLİ ARKADAŞLAR, HERHALDE ŞAKA EDİYORSUNUZ DEĞİLMİ? :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
drfaust ~ 15 yıl önce
onlarda bu yazılanlardan utanacak yüz var diyen biri çıkarsa dişimi kırarım... hatta apronda deve kesenlerin şurekasının bizlere içlerinden kıs kıs güldiklerinden emin olabiliriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prag ~ 15 yıl önce
isterseniz basbakani devekusuna bindirelim... ya biraz dusunce yapisini duzeltin. Dunyanin hangi ulkesinde ucak parasini ve tum personel masraflarini kendi cebinden odeyen bir basbakan var? Allah askina ne bicim bir olaydir bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron ~ 15 yıl önce
CHP lı vekil guzel bir sey sormus yorum yapan taner gokcen arkadasıma katılıyorum bu soruyada birileri Hamd Olsun Bu Olaydanda Birilerinden Teget Gecer. :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aydın ~ 15 yıl önce
bazen chp birileri doğru konuşabiliyor ve bu bizi mutlu ediyor... ama ne yazıkkı yıllarca hep birileri bu sekılde yedi artık yeter tayyıp yeter insanlar senden sıkıldı ama ne yapalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000