03 Eylül 2014, Çarşamba 09:51:59

"YENİ ERCAN HAVALİMANI KKTC'YE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK"

Terminal Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu, yeni Ercan Havaalanı’nın ülke ekonomisi ve tanıtımına katkı yapacağını belirtti.
  • Bu havaalani ile ilgili kucuk bir problem var: Dunya'da taninmiyor.
  • Ercan'a paralel bir taxi yolu yapın. Nerede kaldı pist içine girip back track yaparak kalkış yapmak. Madem uluslararası bir değer kazanmak istiyorsunuz bunu yapmanız lazım.
  • Bir kaç havayolunun sefer yaptığı hatta handling için belirli şirketlere baskı yapıldığı bir meydan nasıl olacak da Türk Sivil Havacılığında önemli bir tutacak anlamadık. Ercana duty free shop yapmak önemli bir adım mı ?
  • Üç eş tane yerli havayolunun uçtuğu havalimanını nasıl bu hale getireceksiniz inanmak zor. Hayalden öteye geçemez. Aldığınız belgelerle mi yapacaksınız bu işleri. Çok komik bir haber olmuş. Keşke yapmasaydınız.
  • "Dünya sivil havacılık tarihi içerisinde önemli bir yere sahip olacak yeni Ercan Havalimanı" Ne tarihi? Yavaş olun biraz dünya havacılık tarihinde önemli bir yere sahip olmanız için önce dünya havacılığında önemli bir noktaya gelmeniz gerekir ki, bu da Kıbrıs sorunu çözülmeden mümkün değil. Ercan havalimanına kaç tane ülkeden direkt uçuş varda siz dünya havacılığında önemli bir noktaya geleceksiniz. Kıbrıs'da yapılan referandumda Annan planının Rum kesimi tarafından red edilmesi durumunda Türk kesimine direkt uçuşların başlatılacağına dair taahhütlerde bulunulmuştu ne değişti hiç. Rum kesiminin çözüm adına istediği nedir? 1974 öncesine dönüş. Bunun da gerçekleşmesi mümkün olmadığından, sizin dünya havacılığında önemli bir yere gelmeniz hayal öteye geçmez.
  • Birincisi Ercan havalimanı işletmek için koyduğunuz personel ne yazık ki Türkiyede hiç bir şirkette iş bulamayan kesimdir. Dolayısı ile de tecrübeleri yok denecek kadar azdır. İkincisi saydığınız kalite belgeleri artık bakkallarda bile var. Sanırım güncelden çok uzaksınız. Artık yeni sertifikalandırma süreçleri başladı. Bir araştırın isterseniz. Mesela SMS. Kısa mesaj sanmayın aman... Safety Management System... Keşke bu ihaleyi büyük bir şirket alsaydı o zaman durum çok farklı olacaktı.

Terminal Yapı’nın, Ercan Havalimanı ihalesini kazanan T&T şirketinin şartnamedeki mühendislik ve havalimanı inşaatında yeterlilik kriterlerine uygunluğu alanında rol üstlendiğini kaydeden Delimollaoğlu, Ercan Havalimanı’nın özelleştirmesi ve sonrasındaki süreç ile ilgili açıklama yaptı.

“Dünya sivil havacılık tarihi içerisinde önemli bir yere sahip olacak yeni Ercan Havalimanı, ülke ekonomisi ve tanıtımına önemli katkılar yapacak” diyen Delimollaoğlu, liyakat ilkesini yerine getirebilecek firmanın inşaatı tamamlamasının, uluslararası sivil havacılık tarafından uçuş emniyeti ve yolcu güvenliği açısından tanınmasının ölçütü olduğunu kaydetti.

Terminal Yapı’nın bütün kaynakları ve geçmişten gelen deneyimini ISO 9001:2000, ISO 14001 ve OHSAS 18001 kalite belgesi ve akreditasyonları ile birleştirdiğini belirten Delimollaoğlu, havalimanı mühendisliğinde liyakat ilkesinin devlet bürokrasisi tarafından önemsenmesi gerektiğini vurguladı. Delimollaoğlu, devlet kaynaklarının ekonomik akıl temelinde kullanılması yanında, liyakat ilkesi ile havalimanı inşaatı ve işletmeciliği esaslarının uluslararası havacılık arenasında ülke güvenliği ile güvenirliliği için önemine işaret etti.

Havalimanı inşaatı ve sonrasındaki süreçte tecrübe, otorite ve uzmanlığa işaret eden liyakat ilkesinin görmezden gelinmesinin ülkenin ekonomisine darbe vurması yanında prestijini de olumsuz etkileyeceğini kaydeden Delimollaoğlu, liyakat esasları dışına çıkılmasının yeni Ercan Havalimanı’na Türk havayolu şirketlerinin bile inmemesi tehlikesi doğurabileceğini ifade etti.

Kuzey Kıbrıs’ta süreci yakından izlediklerini ifade eden Delimollaoğlu, liyakat  ve yeterlilik esasları temelinde inşaatı tamamlanan havaalanlarının, toplumların uluslararası topluma açılan yüzleri olduğunu ve ülkelerin geleceğinde önemli bir rol üstlendiklerini ifade etti.

Delimollaoğlu, devlet bürokrasisinin liyakat esaslarını önemsemesinin devlet ciddiyetinin gereği olduğunu da ekledi. (Gündem Kıbrıs)

"YENİ ERCAN HAVALİMANI KKTC'YE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Kuccuk problem ~ 10 yıl önce
Bu havaalani ile ilgili kucuk bir problem var: Dunya'da taninmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ercan'a paralel bir taxi yolu yapın. Nerede kaldı pist içine girip back track yaparak kalkış yapmak. Madem uluslararası bir değer kazanmak istiyorsunuz bunu yapmanız lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önemli yer ~ 10 yıl önce
Bir kaç havayolunun sefer yaptığı hatta handling için belirli şirketlere baskı yapıldığı bir meydan nasıl olacak da Türk Sivil Havacılığında önemli bir tutacak anlamadık. Ercana duty free shop yapmak önemli bir adım mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önemli yer ~ 10 yıl önce
Üç eş tane yerli havayolunun uçtuğu havalimanını nasıl bu hale getireceksiniz inanmak zor. Hayalden öteye geçemez. Aldığınız belgelerle mi yapacaksınız bu işleri. Çok komik bir haber olmuş. Keşke yapmasaydınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Brendel ~ 10 yıl önce
"Dünya sivil havacılık tarihi içerisinde önemli bir yere sahip olacak yeni Ercan Havalimanı" Ne tarihi? Yavaş olun biraz dünya havacılık tarihinde önemli bir yere sahip olmanız için önce dünya havacılığında önemli bir noktaya gelmeniz gerekir ki, bu da Kıbrıs sorunu çözülmeden mümkün değil. Ercan havalimanına kaç tane ülkeden direkt uçuş varda siz dünya havacılığında önemli bir noktaya geleceksiniz. Kıbrıs'da yapılan referandumda Annan planının Rum kesimi tarafından red edilmesi durumunda Türk kesimine direkt uçuşların başlatılacağına dair taahhütlerde bulunulmuştu ne değişti hiç. Rum kesiminin çözüm adına istediği nedir? 1974 öncesine dönüş. Bunun da gerçekleşmesi mümkün olmadığından, sizin dünya havacılığında önemli bir yere gelmeniz hayal öteye geçmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garip ~ 10 yıl önce
Birincisi Ercan havalimanı işletmek için koyduğunuz personel ne yazık ki Türkiyede hiç bir şirkette iş bulamayan kesimdir. Dolayısı ile de tecrübeleri yok denecek kadar azdır. İkincisi saydığınız kalite belgeleri artık bakkallarda bile var. Sanırım güncelden çok uzaksınız. Artık yeni sertifikalandırma süreçleri başladı. Bir araştırın isterseniz. Mesela SMS. Kısa mesaj sanmayın aman... Safety Management System... Keşke bu ihaleyi büyük bir şirket alsaydı o zaman durum çok farklı olacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000