21 Ekim 2014, Salı 19:20:40

GAU SHYO AKADEMİK HAYATINA RESMEN BAŞLADI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Sivil Havacılık Yüksekokulu (SHYO) bugün düzenlenen bir törenle eğitim-öğretim hayatına resmen başladı. Bugün aynı zamanda GAU 2014-15 akademik yılı için açılış töreni düzenlendi.
  • Mezun olup bir sene iş ararsınız ondan sonra 1000 tlye calisirsiniz artik hadi hayirli olsun.ama zengin çocukları okur bu okulda torpilleri vardır issiz kalmazlar
  • Sendikaları yazan arkadaş doğru yazmış. Özelliklle Havasen denilen sendika sivil havacılığı batırmak için kurulmuş. KTHY nı batırdı. CAS'ı batırdı. Daha doymadı.
  • KKTC de havaciligi ayaklar altina alip guzide sirketi batiran zihniyet simdi de universite bazinda havacilik egitimi mi verecek. Cok yazik. Bu universiteye kayit yaptirirken iyi dusunmek lazim....
  • Kimler eğitim verecek? Kthy eskileri mi ?
  • KKTC de sivil havacılık denilen birim bile sivil havacılığı bilmiyor. Sendikalar ülkesinde ne kadar sivil havacılık yapabileceksiniz ki kendi hava sahanız bile yok. Ayrıca eğitmen olarak KTHY den ayrılan uzmanları mı kullanacaksınız ? GAÜ hayatının hatasını ve oraya başvuranlarda hayatının hatasını yapmış olur.
  • İşsizler ordusuna istihdam sağlıyor. Hem de 60 bin euro ya!
  • Fiyasko.
  • Şu okul/bölüm adlarının başındaki Sivil kelimesini çıkarsak artık diyorum. Hava Ulaştırma İşletmeciliği ismi yeterli değil mi? Havacılık işinin askeri sivili mi olur? Askeri Ulaştırma eğitimi de verilsin o zaman. Al sana bir bölüm daha.
  • Arkadaşlar inanamayın tamamen fos bir okul türkiyede bile güvenecek az okul sayısı varken 4 yıl için bu okula 60 bin € vermek tamamen delilik önüne geleni alıyorlar zaten paranıza yazık etmeyin arkadaşlar
  • Hayirli olsun. Bos bir shyo daha. Yani bosuna. Bir de fakulte olacakmis. Yahu eskisehir bile fakulte olamadi ve hala inlanlarla dalga gecer gibi bes yil caliyor ve diplomada adiniza hicbir etiket koymadan neyse bitirdin iste bu bolumu yazip eline tutusturuyor. Siz Fakulte olunca sh yonetim muhendisi mi olacak mezunlar. Yoksa kabin hizmetleri muhendisi mi? Sonra is yok. Haydi issizler ordusuna ve yillarinizi yalanlarla calan okullara isyan edenler sinifina kayit olmaya. Tekrar hayirli olsun. Sektorun can damari olup yetistirdikleri uzman kalifiye ve sertifiye personelle sektorun ihtiyacina yonelmis bu guzide kuruma(!) basarilar.

Girne Amerikan Üniversitesi bugün düzenlenen ve çok sayıda kişinin katıldığı bir törenle 2014-2015 akademik yılına resmen başladı. GAU’da ayrıca bugün Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun açılışı heyecanı da yaşandı. GAU SHYO’nun idari binasına Türk Havacılık Tarihi’nin efsanesi Vecihi Hürkuş’un adı verildi. Düzenlenen törenlere KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye KKTC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, KKTC Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, GAU Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAU Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAU CEO ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, GAU Rektör Vekili Sadık Ülker ve Vecihi Hürkuş’un kızı Gönül Hürkuş başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Kuruluşunun 30’uncu yılını kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi’nin 2014-2015 Akademik Yılı Açılışı’nda konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, GAU’nun 30’uncu akademik yılı açılış töreninde bulunmaktan onur duyduğu belirterek, kendisinin Başbakanlık yaptığı dönemde kurulan üniversitenin gelinen noktada büyük gelişme kaydettiğini ve üniversitenin faaliyetlerini takdirle izlediğini ifade etti.

Ülkede geçmişte konulan 15 bin öğrenci, 30 bin yatak hedefinin bugün kat ve kat aşılarak bugün 60 -70 binlere ulaşıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, şimdilerde 100 bin öğrenci sayısı konuşulduğunu kaydetti. Bu hedefe de ulaşılacağına kesin gözle baktığını belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu durumda hükümetlere gerekli altyapının hazırlanması ve eksikliklerin giderilmesinde büyük görevler düştüğüne işaret etti.

KALİTELİ EĞİTİMİN ÜZERİNDE DURULMALI

“Üniversiteler KKTC’nin önemli olaylarından birisidir. Ülke artık bir üniversiteler ülkesi olmuştur” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, artan üniversite ve öğrenci sayısı sonrasında kalite konusu üzerinde durulması gerektiğini söyledi.

Eroğlu, dışa açılımın öncüleri olan mezunların kendi ülkelerinde bakan, müsteşar, müdür gibi üst düzey görevlere gelmelerinin KKTC için fevkalade önem taşıdığını kaydetti.

VEHİCİ HÜRKUŞ’UN ADI GAU’DA ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Akademik yıl açılışı öncesinde ise bu yıl üniversite bünyesinde eğitim ve öğretime başlayan GAU Vecihi Hürkuş Havacılık Yüksekokulu’nun idari binasının açılışı gerçekleştirildi. KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile okul Müdürü Hakkı Doğankaya’nın birer konuşma yaptığı etkinlikte, idari binanın açılışını Vecihi Hürkuş’un Kızı Gönül Hürkuş yaptı. Gönül Hürkuş’un açılış sırasında duygulandığı görüldü.

GAU SHYO 3 BÖLÜMLE AKADEMİK HAYATINA BAŞLADI

GAU Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Hakkı Doğankaya Vecihi Hürkuş İdari Binası’nın açılışında yaptığı konuşmasında bugünün gurur günü olduğunu ifade ederek, GAU’da açılan okulla, merhum Vecihi Hürkuş’un Türk havacılığına yaptığı katkılar gibi hizmet etmeye çalışacaklarını söyledi.

Açılış sonrası AirportHaber’e konuşan Doğankaya, “2005 yılında Havacılık Yönetimi bölümüyle İşletme Fakültesi bünyesinde eğitimlerimize başlanmıştı. 2012 yılında yapılan düzenleme sonrası YÖK ile Yükseköğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu’na (YÖDAK) gerekli başvurularımızı yapmıştık. Geçtiğimiz akademik yılın sonunda da GAU Sivil Havacılık Yüksekokulu’nu hayata geçirmeye karar verdik. Şuanda Sivil Hava Ulaştırma Yönetimi, Kabin Hizmetleri ve Pilotaj olmak üzere 3 bölümümüzle eğitim hayatımıza SHYO altında devam edeceğiz. İlerleyen dönemlerde bu SHYO’nun fakülteye dönüştürülmesini de planlıyoruz. SHYO’da 160 civarında mevcut öğrencimiz var. Öğrencilerimizin motivasyonu çok yüksek. Biz de onların motivasyonunu en yüksek seviyede tutarak uluslar arası standartların üzerinde eğitim vermeyi hedefliyoruz. Pilotaj bölümünde okuyacak öğrencilerimiz için merkezi İstanbul’da bulunan Uluslararası Havacılık Akademisi ile bir anlaşma yaptık. Öğrencilerimiz uçuş eğitimlerini Çorlu’da alacaklar. Bu eğitimlerin de KKTC’de yapılması için çalışmalarımız var. Ercan Havalimanı da bu seçenekler arasında yer alıyor” dedi.

“KKTC SİVİL HAVACILIĞINA BÜYÜK HİZMETLER VERECEK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, GAU Vecihi Hürkuş Havacılık Yüksekokulu’nun açılışında yaptığı konuşmada yeni açılan havacılık yüksek okulunun KKTC sivil havacılığına büyük hizmetler vereceğine inanç belirtti.

KURULUŞUNUN 30. YILINDA 3 KITADA EĞİTİM

GAU Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAU’nun 30’uncu kuruluş yılında 3 kıtada mevcut kampüsleriyle küresel yüksek öğretim olgusuna yön vermenin onurunu yaşadıklarını ifade ederek, yeni akademik yılın tün akademik personele ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

GAU akademik yıl açılışı kapsamında bugün öğleden sonra Girne’de kortej yürüyüşü gerçekleştiren GAU Ailesi ayrıca Atatürk Anıtı’na çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. GAU öğrencileri Girne meydanında ayrıca konser etkinliği de gerçekleştirdi.



M
ehmet GENÇ / AirportHaber

GAU SHYO AKADEMİK HAYATINA RESMEN BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Mezun olup bir sene iş ararsınız ondan sonra 1000 tlye calisirsiniz artik hadi hayirli olsun.ama zengin çocukları okur bu okulda torpilleri vardır issiz kalmazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikalar ~ 10 yıl önce
Sendikaları yazan arkadaş doğru yazmış. Özelliklle Havasen denilen sendika sivil havacılığı batırmak için kurulmuş. KTHY nı batırdı. CAS'ı batırdı. Daha doymadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
KKTC de havaciligi ayaklar altina alip guzide sirketi batiran zihniyet simdi de universite bazinda havacilik egitimi mi verecek. Cok yazik. Bu universiteye kayit yaptirirken iyi dusunmek lazim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kimler eğitim verecek? Kthy eskileri mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okul mu ~ 10 yıl önce
KKTC de sivil havacılık denilen birim bile sivil havacılığı bilmiyor. Sendikalar ülkesinde ne kadar sivil havacılık yapabileceksiniz ki kendi hava sahanız bile yok. Ayrıca eğitmen olarak KTHY den ayrılan uzmanları mı kullanacaksınız ? GAÜ hayatının hatasını ve oraya başvuranlarda hayatının hatasını yapmış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
İşsizler ordusuna istihdam sağlıyor. Hem de 60 bin euro ya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Fiyasko.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık ve Sivil ~ 10 yıl önce
Şu okul/bölüm adlarının başındaki Sivil kelimesini çıkarsak artık diyorum. Hava Ulaştırma İşletmeciliği ismi yeterli değil mi? Havacılık işinin askeri sivili mi olur? Askeri Ulaştırma eğitimi de verilsin o zaman. Al sana bir bölüm daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACI ~ 10 yıl önce
Okulun adı zaten Havacılık Yüksekokulu. Sanırım Türkiye'dekilerin hepsi Sivil kelimesi le başlıyor. Ama bu değil.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar inanamayın tamamen fos bir okul türkiyede bile güvenecek az okul sayısı varken 4 yıl için bu okula 60 bin € vermek tamamen delilik önüne geleni alıyorlar zaten paranıza yazık etmeyin arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hayirli olsun. Bos bir shyo daha. Yani bosuna. Bir de fakulte olacakmis. Yahu eskisehir bile fakulte olamadi ve hala inlanlarla dalga gecer gibi bes yil caliyor ve diplomada adiniza hicbir etiket koymadan neyse bitirdin iste bu bolumu yazip eline tutusturuyor. Siz Fakulte olunca sh yonetim muhendisi mi olacak mezunlar. Yoksa kabin hizmetleri muhendisi mi? Sonra is yok. Haydi issizler ordusuna ve yillarinizi yalanlarla calan okullara isyan edenler sinifina kayit olmaya. Tekrar hayirli olsun. Sektorun can damari olup yetistirdikleri uzman kalifiye ve sertifiye personelle sektorun ihtiyacina yonelmis bu guzide kuruma(!) basarilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000