04 Haziran 2013, Salı 08:02:40

ERCAN HAVALİMANI GİRiŞİMİ

Rum basınında yer alan, Avrupa Komisyonu'nun girişimiyle kapalı Maraş'taki mülklerin Kıbrıslı Rumlara iadesi karşılığında Ercan Havalimanı'nın direkt uluslararası uçuşlara açılması konusunu müzakere edecek bir komitenin kurulduğu haberlerine Rum Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis'ten doğrulama geldi...
  • Kıbrıslı rumların asla kabul etmeyecekleri bir öneri veya düzenleme.Kıbrısın tamamamı benim diyen bir zihniyete veya en ufak birşeyi Türklerle paylaşmayı gühan sayan kiliseye ragmen mi?AB hatayı zamanında yaptı.Kıbrısın yarısını üye yapmakla,birşeyleri telafi edecegini sanıyorsa Kıbrıslı rumları tanımamış demekki.AB işin çetrefilini bizzat yaşayarak ögrenecek,buarada ögrenmenin çeşitli yolları vardır sevgili AB.
  • Ercan kaza ile uluslararası seferlere açılırsa hangi havalimanını kullanacak? Orası gördüğüm kadarı ile freeshoptan ibaret bir havaalanı. Hayatlarını freeshop üzerine kurmuşlar. Ne yazık ki sigara ve içkilerde Türkiyeden sadece bir iki euro ucuz. Taşyapı ise bu konularda çok amatör. Tüm ülke taşyapıya karşı. Yeni havalimanı sadece laf. Kazma bile vurulmadı. Ercana adam gibi bir terminal işletmecisi lazım. Neden dev şirketler ercana gitmiyorlar? Verin onlardan birine turizminiz ikiye üçe katlar. Yoksa ercan uluslararasına açıldığı gün kapanır

Rum basını, Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle'nin, kapalı Maraş'taki mülklerin 'eski sahiplerinin kullanımına açılması karşılığında Ercan Havalimanı'nın direkt uluslararsı uçuşlara açılması konusunu müzakere edecek' bir teknik komite kurduğunu yazdı.

Güney Kıbrıs'ta yayımlanan Politis gazetesi, Rum tarafının adanın kuzeyinde ayrı bir devletin tanınması anlamına gelmemesi koşuluyla görüşmeye hazır olduğunu, hedefin Kıbrıs sorununa 2013 sonu-2014 başlarında hızlı bir çözüm bulunması olduğunu yazdı.

Rum Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis'in de, Avrupa Birliği'nin Türkiye ve Güney Kıbrıs ile temas halinde olarak, kapalı Maraş'ın Kıbrıslı Rumlara iadesi için bir plan hazırladığını söylediği bildirdi. RIA Novosti haber ajansının aktardığına göre CBC kanalına konuşan Kasulidis, Politis gazetesinin haberini doğruladı.

Habere göre Kasulidis, Maraş konusunun Ekim ayında müzakerelerin başlamasına paralel olarak çözülebileceğini, bu sürecin Birleşmiş Milletler çerçevesinde ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Politis, Rum lider Nikos Anastasiadis'in sözcüsünün ise konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktığını ve Anastasiadis'in bu konuda konuşmak istemediğini aktardı.

ERCAN HAVALİMANI GİRiŞİMİ

Yorumlar

Kıbrıslı ~ 11 yıl önce
Kıbrıslı rumların asla kabul etmeyecekleri bir öneri veya düzenleme.Kıbrısın tamamamı benim diyen bir zihniyete veya en ufak birşeyi Türklerle paylaşmayı gühan sayan kiliseye ragmen mi?AB hatayı zamanında yaptı.Kıbrısın yarısını üye yapmakla,birşeyleri telafi edecegini sanıyorsa Kıbrıslı rumları tanımamış demekki.AB işin çetrefilini bizzat yaşayarak ögrenecek,buarada ögrenmenin çeşitli yolları vardır sevgili AB.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uluslararası ~ 11 yıl önce
Ercan kaza ile uluslararası seferlere açılırsa hangi havalimanını kullanacak? Orası gördüğüm kadarı ile freeshoptan ibaret bir havaalanı. Hayatlarını freeshop üzerine kurmuşlar. Ne yazık ki sigara ve içkilerde Türkiyeden sadece bir iki euro ucuz. Taşyapı ise bu konularda çok amatör. Tüm ülke taşyapıya karşı. Yeni havalimanı sadece laf. Kazma bile vurulmadı. Ercana adam gibi bir terminal işletmecisi lazım. Neden dev şirketler ercana gitmiyorlar? Verin onlardan birine turizminiz ikiye üçe katlar. Yoksa ercan uluslararasına açıldığı gün kapanır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000