31 Mart 2013, Pazar 08:32:28

UÇAK SİPARİŞLERİ 100 BİN KİŞİYİ İŞ SAHİBİ YAPTI

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki havayollarının verdiği uçak siparişleri neticesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde 2012’de 100 bin kişinin iş sahibi olduğu belirtildi.
  • süper güç nasıl olunur, uygulamalı öğretiyor adamlar.
  • Bizde airbus ve boeing'e verdiğimiz siparişlerle milyonlarca kişiyi iş, aş sahibi yaptık. Ama kendi ülkemizde insanlar sefalet ve açlık içerisinde. Elektrik faturalarını taksitle ödeyen orta halli aileler var. Hamdolsun fenalardayız...

BAE-ABD İş Konseyi tarafından yayınlanan rapora göre BAE’li havayollarının verdiği 37 milyar dolarlık ticari uçak siparişi zaman içerisinde ABD’deki 200 binin üzerinde yüksek maaşlı üretim işini desteklemeye devam edecek.

Raporda, geçen yıl ABD ve BAE arasındaki ticari havacılık ilişkisinin ABD’ye faydasının 16 milyar doları aştığı ve 100 binin üzerinde yeni iş imkanının yanısıra 1.6 milyar dolarlık vergi geliri oluşturduğu kaydedildi.

ABD Ticaret Departmanı tahminlerine göre havacılık sektöründeki her 1 milyar dolarlık ihracat 6 bin 700 işe destek veriyor. BAE’nin 37 milyar dolarlık siparişinin de ABD’de 200 binden fazla iş imkanı oluşturacağı tahmin ediliyor.

2002-2012 yılları arasında Dubai merkezli Emirates, 47 milyar dolar değerinde 151 Boeing uçak siparişi verdi. Dubai merkezli ucuz maliyetli havayolu flydubai’nin 4.45 milyar dolar değerinde 50 adet dar gövdeli Boeing 737-800 model uçak siparişi bulunuyor. Başkent Abu Dabi merkezli Etihad’ın siparişleri arasında ise 16.5 milyar dolar değerinde 62 adet Boeing var. Bu siparişlerin bazıları teslim edilirken bazıları önümüzdeki yıllarda tamamlanacak.

BAE ve ABD arasında bu yıl 2.4 milyonun üzerinde yolcuğunun duraksız (nonstop) seyahat etmesi bekleniyor. Etihad havayolu ABD’ye günde üç uçuş düzenliyor. Etihad, bugün (31 Mart) Washington DC uçuşlarına da başlayacak. Dubai merkezli Emirates havayolunun ise ABD’nin farklı kentlerine günde sekiz uçuşu bulunuyor.

UÇAK SİPARİŞLERİ 100 BİN KİŞİYİ İŞ SAHİBİ YAPTI

Yorumlar

tyler ~ 11 yıl önce
süper güç nasıl olunur, uygulamalı öğretiyor adamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİZDE YAPTIK ~ 11 yıl önce
Bizde airbus ve boeing'e verdiğimiz siparişlerle milyonlarca kişiyi iş, aş sahibi yaptık. Ama kendi ülkemizde insanlar sefalet ve açlık içerisinde. Elektrik faturalarını taksitle ödeyen orta halli aileler var. Hamdolsun fenalardayız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000