15 Haziran 2013, Cumartesi 08:40:03

SIRADIŞI BİR UÇAK İÇİN BOEING İLE GÖRÜŞÜYORLAR

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates'in ABD'li Boeing ile 20 saate kadar havada kalabilecek uçak üretimi için görüşmelere devam ettiği bildirildi.
  • Uçuş sürelerini artırmak yolculuk sırasında bir çok sorunla mücadele etmeyi gerektirecektir. Onun yerine uçakların hızlarını artırmaya odaklanılmalı bence. İlk etapta % 40-50'lik artış iyi olur... Zaten dünyadaki bazı yüksek teknoloji merkezleri bu konuda çalışmaktalar. Yıllar önce Concorde saatte 2000 km hız yaptıysa günümü teknolojisi ile 1500 km/h çok uçuk olmasa gerek...
  • 20 saat uçulur ama tren gibi olursa:) yoksa ekonomide 20 saat oturan biri oluşacak kan pıhtısından hayatını kaybetme ihtimali oldukça yüksektir herhalde..

Yeni Zelanda Herald gazetesine konuşan Emirates başkanı Tim Clark'a göre halen 77 ülkede 134 şehre uçan Emirates, genişleme planları çerçevesinde 270 şehre ulaşmayı hedefliyor. Clark, hangi zaman zarfında bu rakamı yakalayacaklarına dair bilgi vermedi.

Başkan ayrıca Boeing 777'nin yeni modeli 777X üzerinde görüştüklerini ve bu model ile ultra uzunlukta 20 saat uçulabileceğini sözlerine ekledi. Yolcuların sıkılmaması için yeni kanat ve motor ile daha büyük pencere düşünüldüğü ve rahatlatıcı ışık yerleştirileceği kaydedildi.

Havayolu başkanı, bir ülkedeki en büyük değil, ikinci ve üçüncü seviyedeki havaalanlarına da uçtuklarını ve talebi öngörmenin zor olması sebebiyle değişiklik yapmaya her an hazır olduklarını söyledi. Yetkili, ellerinde yeterli uçak kalmadığını gördüklerinde hemen yeni uçak siparişi verdiklerini kaydetti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezinde yer alan havayolu halen 200 adet geniş gövde Airbus ve Boeing uçağı işletiyor. Emirates'in sipariş listesinde 71 milyar dolar değerinde 194 uçak bulunuyor.

SIRADIŞI BİR UÇAK İÇİN BOEING İLE GÖRÜŞÜYORLAR

Yorumlar

AA haklı... ~ 11 yıl önce
Uçuş sürelerini artırmak yolculuk sırasında bir çok sorunla mücadele etmeyi gerektirecektir. Onun yerine uçakların hızlarını artırmaya odaklanılmalı bence. İlk etapta % 40-50'lik artış iyi olur... Zaten dünyadaki bazı yüksek teknoloji merkezleri bu konuda çalışmaktalar. Yıllar önce Concorde saatte 2000 km hız yaptıysa günümü teknolojisi ile 1500 km/h çok uçuk olmasa gerek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AA ~ 11 yıl önce
20 saat uçulur ama tren gibi olursa:) yoksa ekonomide 20 saat oturan biri oluşacak kan pıhtısından hayatını kaybetme ihtimali oldukça yüksektir herhalde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000