09 Mart 2009, Pazartesi 08:47:54

SAW, A380 için geri sayıma başladı

Başbakan Erdoğan’ın Davos çıkışının ardından özellikle Arap dünyasından büyük talep patlaması bekleyen Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Müdürü Gökhan Buğday, dünyanın en büyük ve en lüks uçağı Airbus A380’in inebileceği pist inşaatının yakında tamamlanacağını söyledi...
  • okadar kişinin ikramiyelerini kesersen her şeyi yaparsın hakkımız yendi
  • a380 indireceklerine çalışanlarının hakkını verseler çok daha iyi olurdu.keşke HEAŞ a çalışsak ne iyi olurdu.hiç olmassa değerimizi anlayan bir şirketti.
  • şu anda sabiha gökçene uçuş yapan şirketlerde uçak tipleri boing 737,a320 ve tu 134 tipi uçaklar.saw uçuşlarına yeni başlayan şirketlerden biri büyük gövdeli a 310 ve a 300 tipi uçaklar kulanıyo.irandan haziran ayında uçuşlara başlıcak sondor aır haftanın 4 günü irana boing 757 tipi uçakla seferlere başlıyo.sırada a 380 saçma.
  • SUNA DIKKAT ETMEK LAZIM A 380 IN INISI ICIN PIST UZUNLUGUNDA VE GENISLIGINDE ZATEN SIKINTI YOK.A225 IN INDIGE BIR PISTE SAHIP SABIHA GOKCEN AMA SUAN 380 KULLANAN FIRMALARIN YOLCUSUNA HITAP EDECEK BIR TERMINALI YOK GOKCENIN.BEN ACIKCASI GOKHAN BEYE INANMAK ISTIYORUM AMA INANAMIYORUM.SADECE SUNU SORUYORUM 11 AY ONCE DEVRALDIKLARI SABIHA GOKCEN HAVALIMANINA KAZANDIRDIKLARI BIR ULUSLAR ARASI FIRMA ACIKLASINLAR.HERKES SAPKASINI ONUNE KOYSUN BINAYI YAPMAK ONEMLI DEGIL ICINI DOLDURMAK ONEMLIDIR HERZAMAN.HAC SEFERINI 1 AY YAPTIKTAN SONRA KOCA TERMINALDEN SADECE PEGASUS MU GONDERECEKSINIZ VEYA GUZELIM TERMINALI DAGHESTAN HAVA YOLLARIMI ICIN KULLANACAKSINIZ.
  • SG biraz olsun AHL den örnek almalıdır. Yoksa böyle hayal kurarak bir yerlere gelinmez. Reklam olsun diye orada burada demeç verenler komik hale düşüyor. Bilmem farkındamısınız. En iyisi hiç haber olsun diye demeç vermeyin..
  • Avrupa'da 10 değişik havaalanına uçtum. Bunların içinde Türkiye havaalanları kadar yiyecek ve içeceği pahalı alan görmedim. Bu konuya özen göstermezseniz gelen turist sadece otel ve uçağı kullanmak zorunda kalacaktır.
  • Yorum yapan arkadaşlar neden bu kadar olumsuz düşünüyorsunuz. Ya bakın Sabiha Gökçen Havalimanı T.C sınırları içinde bir alan buranın iş yapması A 380 lerin inip kalkması sizi neden rahatsız ediyor anlamıyorum. Çamur muş yoğunmuş falanmış filanmış olacak tabi burda coook buyuk bir inşaat yapılıyor. Arkadaşlar mutlu olun burda binlerce insan ekmek yiyor her geçen gün kapasiteyi arttırıyor bu alan. Lütfen vicdanlı yazılar yazın karalama yapmayın. Mükemmel dpğulmaz Mükemmel olunur. LÜTFEN BİZE DÜŞMAN OLMAYIN DOST OLUN. Sevgiyle kalın.
  • saw da dun ucusum vardı butun uniformam camur oldu koy yolumu haavalanımı?? once kendiizi duzeltin a 380 inmesede olur
  • ŞANLIURFA GAP AIRPORT PIST OLARAK 4000 M OLUP ŞU ANDA TÜRKIYENIN EN BUYK PIST DURUMUNDA
  • 3 bin 300 metre ile Türkiye'nin en uzun ikinci pisti olmaz. Esenboğa 3 bin 750 metre

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletmesini Savunma Sanayi Müsteşarlığı’ndan devralan Limak, İstanbul markasını ön planda tutarak Türkiye’yi uluslar arası uçuşların cazibe merkezi haline getirmek için çıtayı yükseltti. Planlamalarını 20 yıllık ihtiyaca göre yapan Sabiha Gökçen yönetimi, deprem uyarı sistemlerinden akıllı otoparklara, kargodan yolcu konforuna kadar en ince ayrıntıyı bile atlamıyor.
Yeni terminal binası inşaatının hızla ilerlediğini söyleyen İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG) Genel Müdürü Gökhan Buğday, “Terminal binasının yüzde 52’si tamamlandı. Geriye kalan inşaatı da Nisan ayında 3 vardiya olarak çalışarak 29 Ekim’e kadar bitireceğiz. Ekim ayının başında ilk hac kafilemizi buradan göndererek geçici bir açılış yapacağız” dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Müdürü Gökhan Buğday

DAVOS İLAÇ GİBİ GELDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’ta yaptığı tarihi çıkışın Türkiye’ye olan ilgiyi artırdığına dikkat çeken Buğday, “1990’lı yıllarda İstanbul’a bir Arap turist akını olmuştu. Onun benzerini bu yıl yaşayacağız. Daha şimdiden Arap ülkelerinden yaz sezonu için yapılan rezervasyonlarda yüzde 200 artış yaşanıyor. Davos hem turizmde hem de İstanbul’a gelen yolcu sayısında patlama yaşanmasına vesile oluyor” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN İKİNCİ UZUN PİSTİ
GAP Havalimanı’daki 4 bin metrelik pistin ardından Türkiye’de en uzun ikinci pisti Sabiha Gökçen’e inşa edeceklerini belirten Buğday, “Dünyanın en büyük ve en lüks uçağı Airbus A-380 ile Türkiye’ye sefer düzenlemek isteyen Emirates ve Singapur Hava Yolları ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu dünya devi havayolu şirketleri rotalarını Sabiha Gökçen Havalimanı’na çevirdi. Atatürk Havalimanı’nda bulunmayan imkanları göze alarak, A-380’lerin rahatlıkla inebileceği 3 bin 300 metre uzunluğunda, 60 metre genişliğinde ikinci bir pist yapacağız. Taksi yolları ve aprona park konusunda da gereken altyapıyı hazırladık. Bu dev uçakların 3 tanesinin aynı anda park edebileceği çift körüklü köprüler inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.

Hava ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak yeni terminal bittiğinde bu görünümü alacak.

RAKAMLARLA YENİ TERMİNAL
4.718 araç ve 72 otobüs kapasiteli dört katlı otopark.
Kara ve hava tarafından ayrı girişleri olan havalimanı oteli.
96 adet check-in kontuarı, 30 adet self check in kontuarı.
VIP ve apron manzaralı CIP bölümleri.
8 adet en büyük gövdeli (IATA kod E) veya 16 adet orta gövdeli (IATA kod C) uçağa eş zamanlı hizmet verilebilecek çoklu uçak park ettirme sistemi.
Yiyecek ve içecek sektörünün önde gelen markalarının hizmet vereceği 5 bin metrekare restoran ve cafe alanı.

DUTY FREE, AVRUPA İKİNCİSİ
4.500 metrekare ile Avrupa’nın en büyüklerinden biri olma özelliğine sahip olacak duty free alanında uluslararası düzeyde duty free mağazaları bulunacak. 3.300 metrekaresi çıkışta, 1.200 metrekaresi ise girişte yer alacak duty free mağazaları, 20 yıl süre ile SETUR Servis Turistik A.Ş. (SETUR) tarafından işletilecek.
Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda devir teslim sonrasında devreye alınan ilk yatırım projesi mevcut İç Hatlar Terminali Binası’nın, hava trafik ve yolcu kapasitesi hacmini karşılayabilmesi için, ilave bir tesisle genişletilmesi oldu. Ek binanın inşası 59 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı. 1.600 metrekarelik ek binayla mevcut İç Hatlar A Terminali’nin yıllık yolcu kapasitesi iki katına çıktı.

Depreme dayanıklı olacak
Havalimanının Yeni Dış Hatlar Terminal binası, Marmara’da meydana gelebilecek 7.5 büyüklüğündeki bir depremden sonra da işletmeye devam edebilecek şekilde inşa ediliyor. Sabiha Gökçen’in depreme dayanıklılığını en üst düzeye çıkarmak amacıyla 3 bin 119 adet kazık üzerine oturtulan temel yapısının dışında, dünyada az sayıda örneği bulunan, sismik izolatör sistemi kullanıldı. 252 adet terminal binası kolonlarına, 24 adet iskele bloğuna ve viyadüklere yerleştirilen 16 adet ile toplamda 292 adet sismik izalatör cihazı ile Yeni Uluslararası Terminal’in depreme dayanıklılığının en üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor.

Türkiye

SAW, A380 için geri sayıma başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 15 yıl önce
okadar kişinin ikramiyelerini kesersen her şeyi yaparsın hakkımız yendi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
a380 indireceklerine çalışanlarının hakkını verseler çok daha iyi olurdu.keşke HEAŞ a çalışsak ne iyi olurdu.hiç olmassa değerimizi anlayan bir şirketti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şu anda sabiha gökçene uçuş yapan şirketlerde uçak tipleri boing 737,a320 ve tu 134 tipi uçaklar.saw uçuşlarına yeni başlayan şirketlerden biri büyük gövdeli a 310 ve a 300 tipi uçaklar kulanıyo.irandan haziran ayında uçuşlara başlıcak sondor aır haftanın 4 günü irana boing 757 tipi uçakla seferlere başlıyo.sırada a 380 saçma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SUNA DIKKAT ETMEK LAZIM A 380 IN INISI ICIN PIST UZUNLUGUNDA VE GENISLIGINDE ZATEN SIKINTI YOK.A225 IN INDIGE BIR PISTE SAHIP SABIHA GOKCEN AMA SUAN 380 KULLANAN FIRMALARIN YOLCUSUNA HITAP EDECEK BIR TERMINALI YOK GOKCENIN.BEN ACIKCASI GOKHAN BEYE INANMAK ISTIYORUM AMA INANAMIYORUM.SADECE SUNU SORUYORUM 11 AY ONCE DEVRALDIKLARI SABIHA GOKCEN HAVALIMANINA KAZANDIRDIKLARI BIR ULUSLAR ARASI FIRMA ACIKLASINLAR.HERKES SAPKASINI ONUNE KOYSUN BINAYI YAPMAK ONEMLI DEGIL ICINI DOLDURMAK ONEMLIDIR HERZAMAN.HAC SEFERINI 1 AY YAPTIKTAN SONRA KOCA TERMINALDEN SADECE PEGASUS MU GONDERECEKSINIZ VEYA GUZELIM TERMINALI DAGHESTAN HAVA YOLLARIMI ICIN KULLANACAKSINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SG biraz olsun AHL den örnek almalıdır. Yoksa böyle hayal kurarak bir yerlere gelinmez. Reklam olsun diye orada burada demeç verenler komik hale düşüyor. Bilmem farkındamısınız. En iyisi hiç haber olsun diye demeç vermeyin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Avrupa'da 10 değişik havaalanına uçtum. Bunların içinde Türkiye havaalanları kadar yiyecek ve içeceği pahalı alan görmedim. Bu konuya özen göstermezseniz gelen turist sadece otel ve uçağı kullanmak zorunda kalacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorum yapan arkadaşlar neden bu kadar olumsuz düşünüyorsunuz. Ya bakın Sabiha Gökçen Havalimanı T.C sınırları içinde bir alan buranın iş yapması A 380 lerin inip kalkması sizi neden rahatsız ediyor anlamıyorum. Çamur muş yoğunmuş falanmış filanmış olacak tabi burda coook buyuk bir inşaat yapılıyor. Arkadaşlar mutlu olun burda binlerce insan ekmek yiyor her geçen gün kapasiteyi arttırıyor bu alan. Lütfen vicdanlı yazılar yazın karalama yapmayın. Mükemmel dpğulmaz Mükemmel olunur. LÜTFEN BİZE DÜŞMAN OLMAYIN DOST OLUN. Sevgiyle kalın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
saw da dun ucusum vardı butun uniformam camur oldu koy yolumu haavalanımı?? once kendiizi duzeltin a 380 inmesede olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ŞANLIURFA GAP AIRPORT PIST OLARAK 4000 M OLUP ŞU ANDA TÜRKIYENIN EN BUYK PIST DURUMUNDA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
3 bin 300 metre ile Türkiye'nin en uzun ikinci pisti olmaz. Esenboğa 3 bin 750 metre

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000