29 Nisan 2008, Salı 09:31:05

O PİLOT İSTİFA EDİYOR…!

Dünyanın en güvenli uçağı olarak bilinen Boeing 777 uçağından bir tanesinin geçtiğimiz ocak ayında Heathrow Havalimanı’na inişi sırasında pistte düşmesinden sonra pilota övgüler yağdırılmıştı.
  • Bu olay "kriz yönetimi" açısında havacılık tarihine güzel bir örnek olarak geçmiştir. Ayrıca basın kuruluşları da "duyarlı basın" örneği vermişlerdir. Araştırma sürmektedir ve çıkacak sonuc, kim veya hangi şirket olduğuna bakılmaksızın havacılık çevrelerine yönelik olacak ve herkez gerekli dersleri çıkaracaktır.
  • Bu olay "kriz yönetimi" açısında havacılık tarihine güzel bir örnek olarak geçmiştir. Ayrıca basın kuruluşları da "duyarlı basın" örneği vermişlerdir.Bizde olsaydı maalesef başta sözde havacılık uzmanları(!) ekranlara çıkıp alelacele değerlendirme yaparlardı ve basın haber değeri var diyerek bu tipleri mikrofon uzatırdı. pilotlar suçlanır ulusal havayolu zarar görürdü... yanılıyor muyum?
  • Hatırlayın bu olaydan sonra başta BBC tam 7 saat yayın yaptı. Yapılan yayın tamamen tarafsız daha da önemlisi "bayrak taşıyıcı" ulusal havayollarını yücelten bir yayın idi. Ardından BA CEO'su çıkıp pilotları ve şirketi kuvvetli sözcüklerle savundu ve arkasında durdu. Bizim böyle bir olayımızda bu manzaraların olabileceğini düşünüyor musunuz?

Kaptan Pilot Peter Burkill’in 152 kişinin hayatını kurtardığı için İngiltere’de kahraman ilan edilmişti. British Havayollarına ait Boeing 777 tipi uçağı Pekin-Londra Seferini yaparken Heathrow Havalimanına inişi sırasında motorları arıza yapmıştı. Kaptan pilot piste 2 mil kala arızalanan uçağı canı pahasına indirmeyi başarmıştı. Uçakta bulunan yolcuların burnu bile kanamamıştı.

Kazanın ardından kahraman pilot diye övgüler yağdırılarak göklere çıkartılan Kaptan Pilot Peter Burkill, kaza ile ilgili soruşturma kapsamında açığa alındı. Uçuşları tamamen yasaklanan Burkill, şirket tarafından verilen yarım maaşla geçinmeye başladı.

3 aydır yarım maaş alan Kaptan Pilot Peter Burkill yarım maaşla geçinemeyeceğini söyleyerek isyan etti. “Geçinemiyorum” şeklinde açıklama yapan Kaptan Pilot Burkill’e eşi de destek verdi. Burkill, istifa ederek Duabi’ye yerleşerek Emirates Havayolları ile uçmak istediğini belirtti.

Yaklaşık üç ay önce meydana gelen kaza ile ilgili soruşturma halen devam ediyor.

Peter Burkill

©AirportHaber.com

O PİLOT İSTİFA EDİYOR…!

Yorumlar

AIRBERK ~ 16 yıl önce
Bu olay "kriz yönetimi" açısında havacılık tarihine güzel bir örnek olarak geçmiştir. Ayrıca basın kuruluşları da "duyarlı basın" örneği vermişlerdir. Araştırma sürmektedir ve çıkacak sonuc, kim veya hangi şirket olduğuna bakılmaksızın havacılık çevrelerine yönelik olacak ve herkez gerekli dersleri çıkaracaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIRBERK ~ 16 yıl önce
Bu olay "kriz yönetimi" açısında havacılık tarihine güzel bir örnek olarak geçmiştir. Ayrıca basın kuruluşları da "duyarlı basın" örneği vermişlerdir.Bizde olsaydı maalesef başta sözde havacılık uzmanları(!) ekranlara çıkıp alelacele değerlendirme yaparlardı ve basın haber değeri var diyerek bu tipleri mikrofon uzatırdı. pilotlar suçlanır ulusal havayolu zarar görürdü... yanılıyor muyum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIRBERK ~ 16 yıl önce
Hatırlayın bu olaydan sonra başta BBC tam 7 saat yayın yaptı. Yapılan yayın tamamen tarafsız daha da önemlisi "bayrak taşıyıcı" ulusal havayollarını yücelten bir yayın idi. Ardından BA CEO'su çıkıp pilotları ve şirketi kuvvetli sözcüklerle savundu ve arkasında durdu. Bizim böyle bir olayımızda bu manzaraların olabileceğini düşünüyor musunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000