27 Mayıs 2009, Çarşamba 15:20:18

Havayollarında yolcu kapma savaşı

Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte havayolu şirketleri adeta yolcu kapma yarışına girdi. Türk Hava Yolları’ndan sonra Emirates de yolcularının bagaj hakkını artırma kararı aldı.

Havacılık sektöründe ekonomik kriz her türlü önlemi almaya zorluyor. Havayolu şirketleri daha fazla yolcu alabilmek için çeşitli promosyonlar üretmeye başladı. Bu promosyonların son örneğini Emirates Havayolları uygulamaya soktu.

Dubai merkezli uluslararası havayolu şirketi Emirates, yolcularına sağladığı bagaj hakkını arttırdı. Emirates’in bu yeni uygulaması ile havayolunun bütün uçuş noktalarında ekonomi sınıfı seyahat eden yolcular 30 kg, business class seyahat eden yolcular 40 kg, first class seyahat eden yolcular ise 50 kg bagaj hakkına sahip olacak. Emirates ay başında başlayan bu uygulama ile yolcularına daha fazla bagaj taşıma esnekliği sağlıyor.

Emirates’in yaygın uçuş programı Skywards’un Gold üyeleri 16 kg ilave bagaj hakkına; Silver üyeleri ise 12 kg ilave bagaj hakkına sahip. Aynı zamanda Emirates ile seyahat eden ortak kodlu uçuşlardan faydalanan yolcular da revize edilmiş bagaj hakkından yararlanabiliyor.

Bilindiği gibi Türk Hava Yolları’da yaptığı açıklama ile 20 Mayıs itibarıyla yapılacak biletlemelerde geçerli olan yeni uygulamayla serbest bagaj taşıma hakkına göre, Hong Kong'dan İstanbul'a, Türkiye ve diğer noktalara ekonomi kabin 30 kilogram, Business kabin 40 kilogram olarak uygulanacağını duyurmuştu.

Açıklamada ayrıca, Türkiye ve İstanbul'dan Hong Kong'a da aynı ücretler geçerli olacağı ve parça usulü taşıma yapılan ucuş noktalarının uygulama dışında tutulacağı ifade edilmişti.

Emirates bilet fiyatlarında da avantaj sağlıyor

Ödüllü havayolu şirketi Emirates; aynı zamanda 31 Ağustos 2009 tarihine kadar Ortadoğu, Uzakdoğu, Hindistan ve Hint Okyanusu’nda yer alan uçuş noktalarında, yolcularını çok özel fiyatlar ile buluşturuyor.

Emirates ile Doha’ya ekonomi sınıfı gidiş dönüş uçak bileti 250 Avro’dan başlıyor. Ödüllü havayolu şirketi Emirates ile ekonomi sınıfı gidiş dönüş uçak bileti Pekin, Guangzhou, Şangay’a 349 Avro’dan; Manila, Seul’e 400 Avro’dan; Singapur’a 425 Avro’dan; Bangkok’a 450 Avro’dan; Hong Kong, Osaka, Cakarta, Kuala Lumpur’a ise 500 Avro’dan başlıyor. Tüm fiyatlara yakıt ücreti dahil (Manila hattında dahil değil), alan vergileri ve servis ücreti dahil değildir.

Emirates Hint Yarımadası uçuş noktalarından Delhi, Bombay, Ahmedabad, Bangalore, Kozikhode, Kolkata, Kochin, Haydarabad, Madras, Trivandrum’a ekonomi sınıfı gidiş dönüş uçak bileti 400 Avro’dan başlayan fiyatlarla yolcularına en uygun bilet fiyatını sunuyor.

Emirates’in Hint Okyanusu uçuş noktalarından Seyşeller’e ise ekonomi sınıfı gidiş dönüş uçak bilet fiyatı 400 Avro’dan başlıyor.

Tüm fiyatlara yakıt ücreti dahil (Manila hattında dahil değil), alan vergileri ve servis ücreti dahil değildir. Bu promosyon bilet kesim tarihleri; 30 Haziran 2009 tarihine kadar kesilen biletler için geçerlidir.


 

Havayollarında yolcu kapma savaşı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000