07 Mart 2008, Cuma 11:04:40

Havaalanlarıyla işbirliği yapacak

Dubai merkezli uluslararası havayolu şirketi Emirates, Londra Heathrow, Dubai Uluslararası ve Hong Kong Uluslararası Havalimanları ile ortak bir çalışmaya başlıyor.

Dubai merkezli uluslararası havayolu şirketi Emirates, bagaj teslimatında en son teknolojiye sahip RFID (radyo-frekans kimlik tespiti) sistemini denemek amacıyla Londra Heathrow, Dubai Uluslararası ve Hong Kong Uluslararası Havalimanları ile ortak bir çalışmaya başlıyor.

Emırates varolan barkod izleme sistemine alternatif olan RFID sisteminin etkilerini ve yararlılığını test etmek amacıyla yaklaşık 2 milyon AED'lik bir yatırım yapacak. RFID'in altı ayın üzerinde sürecek deneme aşamasında, Emırates Havayolu uçuşlarındaki yarım milyon çantaya RFID çiplerini yapıştırarak ve böylece sektördeki en geniş çaplı denemeyi gerçekleştirmiş olacak.

RFID ekipmanları Emırates'in bu üç havalimanındaki bazı check-in masalarına kurulmuş bulunuyor. Bu sistemin deneme sürecinde eğitilmiş havaalanı personeli, RFID çiplerinin olduğu etiketleri normal check-in sürecinde yolcuların bagajlarına uygulamaya başlayacak. RFID çipleri, yolcu bagajının benzersiz ID numarasını ve rota bilgilerini kapsıyor. Ayrıca RFID çipleri ile birlikte geleneksel barkod bilgileri de yer alacak.
Bu çipler havaalanının bagaj sisteminden geçerken, sınıflandırmayı daha etkin kılmak için, güvenlik ekranları ve uçağa sevk edilirken okutuluyor. Gelen bagajlar, bagaj sisteminin girişinde okunuyor ve etkin izleme için sisteme alınıyor. Aslında bu çipler yolculuğun her aşamasında bagajların takip edilmesine olanak sağlayarak kayıp bagaj oranını en aza indirilmesini sağlayacak.

İlerleyen zamanlarda RFID teknolojisi ile havayolları, yolcularına uyarı mesajıyla bagajlarının konveyöre geldiğini haber verme imkanı bulabilecekler, böylece havayolu ile seyahat etmeyi tercih eden yolcular tatillerine ya da iş seyahatlerine hiç bir endişe taşımadan başlayacaklar.

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketi olan Emırates, en karlı 3, en büyük 20 havayolu şirketi arasında yer alıyor. Dünyanın en genç filolarından birine sahip olan ve toplam 62 ülkede 99 noktaya uçan Emırates Havayolları, İstanbul - Dubai arasında her gün 427 kişilik Boeing 777-300 tipi uçaklar ile uçuyor

Havaalanlarıyla işbirliği yapacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000