30 Haziran 2011, Perşembe 14:50:41

FLYDUBAI'DEN 80 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA!

Flydubai, bakım ve mühendislik için 20 milyon dolar yatırım yaptı ve MCAP (MC Havacılık Ortakları A.Ş.) ile bu yıl 10’uncu uçağı için 80 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzaladı...
Dubai'nin ilk düşük ücretli havayolu şirketi olan flydubai,  bu yıl alması planlanmış olan B737-800NG uçağı için, katalog fiyatı üzerinden 80 milyon dolar değerinde finansmanı, kiralama şirketi MC Havacılık Ortakları (MCAP) ile yaptığı anlaşma ile garantilemiş oldu.
 
Flydubai’nin yeni Boeing Sky Interior sistemi ve havayolu şirketinin devrim yaratan yeni eğlendirici sistemi ile uyumlu 10'uncu bu yeni Boeing 737-800NG uçağı için sekiz yıllık satış ve geri kiralama anlaşması yapıldı. Flydubai'nin büyümeye devam eden kapasite ve iletişim ağını da destekleyecek olan yeni uçak, Aralık ayında gelecek. 
 
Flydubai CEO’su Ghaith Al Ghaith konuyla ilgili olarak; “Yerel ve uluslararası alanda birlikte çalıştığımız kiralama şirketleri arasına MCAP'i de katmış olmaktan büyük mutluluk duymaktayız.  Flydubai gibi MCAP de genç, hırslı ve dinamik bir şirkettir; onlarla uzun soluklu ve karşılıklı faydaya dayalı bir ilişki geliştirmeyi umut ediyoruz.” açıklamasında bulundu. Ghaith Al Ghaith sözlerine şöyle devam etti; “Bölge geçtiğimiz dönem içinde ekonomik bazı sorunlar yaşadığı doğru. Ancak, finansal talebimize gelen olumlu yanıtlar  uluslararası pazarların Dubai'ye ve flydubai'ye duymakta oldukları güvenden bir şey kaybetmediklerini göstermiştir.  Flydubai, operasyona başladığımız Haziran 2009'dan bu yana ciddi bir büyüme yaşadı. Birleşik Arap Emirlikleri’de ülkeyi küresel ekonomik krizin gölgesinden kurtaracak pozitif büyümelere sahne oldu. Flydubai ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne duydukları güveni her zaman gösteren MCAP gibi şirketlerin bu büyümeye katkısı olduğu bir gerçek; bu nedenle desteklerinden ötürü onlara müteşekkiriz.” 
 
MC Havacılık Ortakları A.Ş.'nin Genel Müdürü Tatsuo Sato da, “Değerli bir ortaklığın temellerini son derece başarıyla kurmuş olan,  flydubai ile yaptığımız bu anlaşmayı duyurmaktan kıvanç duyuyoruz.  Körfez'in lider havayolu şirketlerinden biri olan flydubai ile çalışacak olmak bizi oldukça heyecanlandırıyor ve bu anlaşma ile MCAP'in Ortadoğu'daki varlığını da genişletme beklentisi içindeyiz” dedi.
 
Flydubai, Boeing'den gelecek 17'inci uçağının teslim tarihini de takvimine aldı. Havayolu şirketi aynı zamanda Mayıs 2009'da almış olduğu iki uçağı da emekliye ayırma kararı verdi. Bu eylemle flydubai, filosunun Boeing'in yeni Sky Interior sistemi ile Kasım 2010'da lanse edilmiş olan Lumexis'ten yep yeni eğlendirici sistemiyle uyumlu hale getirdi. Bu sayede filonun IFE ile uyum yüzdesini yüzde 50'nin üzerine çıkarmış, müşterilerinin uçaktayken gelişkin flydubai deneyiminden daha çok keyifli vakit geçirmelerini sağlamış oldu.
 
Tüm bakım ve mühendislik ihtiyaçlarının flydubai'nin kendi personeli tarafından havayolu bünyesinde yapılacağı açıklaması ile flydubai, bir başka büyük başarıya daha imza attı. Tüm bakım ve mühendislik işlerini sadece altı ay içerisinde firma bünyesine almayı başardı.
 
Aynı zamanda 20 milyon dolarlık tüm bakım ve mühendislik yatırımı için de konuşan Ghaith Al Ghaith "Bu havayolu için büyük bir başarıdır. Gerçekten büyük hacimli bir proje kapsamında tüm çalışanlar büyük gayret sarf ederek bu zorlu işi bu denli kısa bir zaman diliminde başarmıştır. Son derece iyi bir iş çıkaran işe alma, mühendislik ve bakım ekiplerine bu vesileyle flydubai'nin gelişmesindeki bir sonraki aşamayı gerçekleştirmeye katkılarından ötürü teşekkür etmek isterim. Ayrıca bugüne kadar bize mühendislik ve bakım hizmetleri sunan Emirates Engineering'e de teşekkür etmek isterim. Bu hizmetleri havayolunun kendi bünyesinde gerçekleştirebilmek havayolu olarak artan olgunluk düzeyimizin bir nişanesidir. Flydubai'nin halen 16 adet Boeing 737-800NG içeren ve hızla büyüyen filosuna her an ihtiyaç duyulan hizmetleri sunmak üzere 15' ten fazla ülkeden 75' ten fazla mühendis işe alındı.” dedi.
 
Dubai'nin ilk düşük ücretli havayolu şirketi olan flydubai dünyanın en hızlı büyüyen ve en genç filoya sahip havayollarından biri. Uçuş ağı yolcularına körfez ülkeleri, Ortadoğu, Afrika, Güney Asya, Rusya ve Eski Sovyet Cumhuriyetleri’nde Beyrut (Lübnan), Amman (Ürdün), Lucknow (Hindistan), Bakü (Azerbaycan) ve Katmandu (Nepal) gibi birçok noktaya ekonomik uçuş imkânı sağlıyor. 
FLYDUBAI'DEN 80 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000