16 Ağustos 2010, Pazartesi 11:13:50

Emirates'ten yolculara iftar servisi

Emirates, Ramazan ayının gelenekleri ve değerlerine uygun olarak oruç tutan yolcuları için iftar servisi verecek.
  • Arap şekeri bol bulunca ne yaparmış ?
  • Tam arap aklı yani...
  • tamamda uçak habire yön değiştiriyor monitöre habire kalkıp o zaman her namaz kılan yerlerinde dört mü dönecek,kıble yönüne göre ha bire dönmekten zaman kalırsa namaz kılacaklar 2 dakika önce sağ 180 derece 3 dakika sonra sol 140 derece dön baba dön uçakta sürekli dönen namaz kılan tipleri düşünemiyorum :)) belki iftar saati biraz daha inandırıcı olabilr namaza göre
  • Iftar ve namaz ssaatleri vede Kible ayarlamasi Islam'a gore o an bulundugunuz yere yani uzerinde uctugunuz yerel (local Time)gore ayarlanir.Siz havada gunesi gormeye devam edebilirsiniz ama onemli olan o an uzerinde uctugunuz yerel saattir.Bunuda tespit su anki teknolojide son derece basit.Zaten Emirates ucaklarinda Namaz saati ve o anki Kible istikametiniz size onunuzdeki monitor'da bildiriliyor.Yazdiklarima elestiri veya aciklama yapanlara tesekkurler.Yanlis yazdiysam Lutfen biri beni ikaz etsin. Hayirli Ramazanlar.
  • iftar saatini neye göre belirliyorlar acaba herkez kendi geldiği ülkeye illere göre mi iftar yapıyor acaba :)) bu haber aynen uçakla giderken hosteslere sorulen kıble ne yönde sorusu gibi otobüsle gidilse belki tamamda :)
  • İftar saatini nasıl belirliyorlarmış acaba?
  • Thy nin iftar menüsü gerçekten daha güzel en azından doyurucu içinde sandwich ,zeytin, çabuk çorba, hurma, güllüoğlu baklava ve su var.
  • Ne kadar gereksiz yorumlar yapiyorsunuz THY de de benzer paket var ve aksam saatlerindeki ucuslarda dagitiliyor kimse de gerici filan demedi demez de ucmadan ve bilmeden konusmayalim
  • bu adamların ikramı bizim ikramları tutmuyor..Ama arkadaşa katılıyorum bizde olsa gerici damgası yerdi..
  • Bunlar arap. Bizler Türk'üz. Ve demokratik bir ülkeyiz. Arapla Türkleri nasıl aynı kefeye koyarsınız ?

Emirates uçuşlarında Ramazan ayı süresince, gün batımı sırasında uçakta olan yolculara iftar saatinin geldiği pilot tarafından bildirildikten sonra iftar servisi başlayacak.

Humus, küçük Arap ekmeği, pide, geleneksel piliç çevirme, Antep fıstıklı baklava, hurma, muz, ayran, kuru kayısı, erik ve kavrulmuş bademin içinde olduğu geleneksel Arap yemeklerinden oluşan iftar paketleri uçakta bulunan oruçlu yolculara servis edilecek. Emirates şefleri tarafından özenle hazırlanan iftar paketleri Ekonomi servisinde seyahat eden yolculara ikram edilirken, Business Class ve First Class yolculara da benzeri bir menü sunulacak.

Uçakta verilen yemek servisinden sorumlu Emirates Başkan Yardımcısı Robin Padgett, “Ramazan ayı süresince oruç tutan Müslüman yolcularımızı rahat ettirmek bizim önemli bir görevimiz. Başlattığımız iftar servisinin bu anlamda başarılı olacağını düşünüyoruz. Oruç tutmayan yolcularımız ise Ramazan süresince Emirates’in kusursuz lezzetlerinin keyfini çıkarmaya devam edebilecek.” dedi.

Emirates'ten yolculara iftar servisi

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Arap şekeri bol bulunca ne yaparmış ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tam arap aklı yani...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tamamda uçak habire yön değiştiriyor monitöre habire kalkıp o zaman her namaz kılan yerlerinde dört mü dönecek,kıble yönüne göre ha bire dönmekten zaman kalırsa namaz kılacaklar 2 dakika önce sağ 180 derece 3 dakika sonra sol 140 derece dön baba dön uçakta sürekli dönen namaz kılan tipleri düşünemiyorum :)) belki iftar saati biraz daha inandırıcı olabilr namaza göre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Iftar ve namaz ssaatleri vede Kible ayarlamasi Islam'a gore o an bulundugunuz yere yani uzerinde uctugunuz yerel (local Time)gore ayarlanir.Siz havada gunesi gormeye devam edebilirsiniz ama onemli olan o an uzerinde uctugunuz yerel saattir.Bunuda tespit su anki teknolojide son derece basit.Zaten Emirates ucaklarinda Namaz saati ve o anki Kible istikametiniz size onunuzdeki monitor'da bildiriliyor.Yazdiklarima elestiri veya aciklama yapanlara tesekkurler.Yanlis yazdiysam Lutfen biri beni ikaz etsin. Hayirli Ramazanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iftar saatini neye göre belirliyorlar acaba herkez kendi geldiği ülkeye illere göre mi iftar yapıyor acaba :)) bu haber aynen uçakla giderken hosteslere sorulen kıble ne yönde sorusu gibi otobüsle gidilse belki tamamda :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İftar saatini nasıl belirliyorlarmış acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Thy nin iftar menüsü gerçekten daha güzel en azından doyurucu içinde sandwich ,zeytin, çabuk çorba, hurma, güllüoğlu baklava ve su var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne kadar gereksiz yorumlar yapiyorsunuz THY de de benzer paket var ve aksam saatlerindeki ucuslarda dagitiliyor kimse de gerici filan demedi demez de ucmadan ve bilmeden konusmayalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu adamların ikramı bizim ikramları tutmuyor..Ama arkadaşa katılıyorum bizde olsa gerici damgası yerdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunlar arap. Bizler Türk'üz. Ve demokratik bir ülkeyiz. Arapla Türkleri nasıl aynı kefeye koyarsınız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000